Odd Sigurd Refsnæs (36) avtalte møte med selgeren, tok med seg politiet og fikk den frekke tyven pågrepet.

Tips oss 2400
SYKKELGLEDE: Også Odd Sigurds datter Synnøve Hugdahl Refsnæs (6 1/2) er begeistret for den tilbakevendte sykkelen. Foto: OLE MORTEN MELGÅRD / DAGBLADET

SYKKELGLEDE: Også Odd Sigurds datter Synnøve Hugdahl Refsnæs (6 1/2) er begeistret for den tilbakevendte sykkelen. Foto: OLE MORTEN MELGÅRD / DAGBLADET

  Se større kart Singsaker

  Værmelding for Singsaker

  I dag I morgen Torsdag Fredag
  Skyet11°Halvskyet11°Halvskyet14°Skyet13°

  TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): Til sin store overraskelse oppdaget Trondheims-mannen Odd Sigurd Refsnæs (36) sin nylig stjålne sykkel avertert på Finn.no til spottpris - dagen etter tyveriet. Snartenkt som han var, hev han seg rundt og laget avtale med selgeren - en ung mann på 19 år.

  - Fornærmede tok kontakt med oss, og vi ble med da han skulle hente sykkelen. Vi holdt oss i bakgrunnen under handelen, deretter gikk vi til pågripelse av den unge mannen, sier politiførstebetjent Pål Berg i vinningsgruppa ved Sentrum politistasjon i Trondheim til Dagbladet.

  - Det er blitt meg fortalt at han er en angrende synder, legger han til.

  Handlet raskt

  Sykkelen ble stjålet natt til tirsdag denne uka. Sykkeltyven ble pågrepet av politiet i 21-tida dagen etter.

  - Sykkelen sto parkert utenfor huset, og jeg oppdaget tirsdag morgen at den var borte, forteller Refsnæs til Dagbladet.

  36-åringen er avhengig av sykkelen for å komme seg til jobb, og satte straks i stand en annen for å løse transportproblemet. Men begivenhetenes gang kom ham nesten i forkjøpet; allerede neste dag var tyvegodset lagt ut for salg.

  - Jeg surfet på Finn.no, og så med en gang at det var min sykkel som var lagt ut, sier han.

  Annonsen, som bare oppga selgerens fornavn og en e-postadresse, beskrev sykkeltypen, utstyret og tilstanden, i tillegg til å vise bilde av den. Odd Sigurd tok straks affære og sendte en e-post der han uttrykte interesse.

  - Vi avtalte møte utenfor en Rema 1000-butikk i sentrum samme dag. Så ringte jeg politiet, forteller han.

  Hadde mobilsamtale i gang

  Politiet fattet interesse og gikk med på å sende en sivil patrulje for å overvåke møtet.

  - Jeg møtte selgeren alene utenfor butikken, men hadde mobilen i gang i lomma, slik at patruljen kunne høre hva som ble sagt. Etter et par-tre minutter parkerte de diskré i nærheten av oss og konfronterte selgeren - som tilsto med en gang, forteller Odd Sigurd.

  At han fikk tilbake sykkelen såpass raskt, betegner han som «utrolig flaks».

  - Sykkelen er ikke spesielt verdifull, men det er veldig irriterende å bli frastjålet eiendeler, sier 36-åringen.

  Han beskriver tyven som en helt vanlig 19-åring.

  Plettfritt rulleblad

  19-åringen, som ikke er tidligere straffet, har innrømmet at han så seg ut sykkelen på Singsaker i Trondheim, og at han klippet låsen og tok den med seg. Deretter la han ut salgsannonsen på Finn.no.

  - Ut ifra at sykkeltyven er så ung, og at han ikke har noe på rullebladet fra før, vil jeg erfaringsmessig se for meg at han vil bli straffet i form av et forelegg, sier Pål Berg i Trondheims-politiet.

  Førstebetjenten forteller at politiet har vært med på liknende pågripelser før.

  - Det hender at folk tar kontakt og vil at vi skal bli med når de skal kjøpe tilbake tyvgods. Vi er handlingsstyrt i politiet, og blir med hvis vi kan. Noen ganger har vi kapasitet, andre ganger ikke, sier Berg.
  Lik Dagbladet på Facebook.