Nå følger Bruno (17) i farens fotballproff-fotspor. Talentjakten The Chance er i gang i Norge.

Tips oss 2400
FØRSTE FINALIST: Bruno Leite er sønn av tidligere Benfica-spiller Carlos Leite. Nå skal han til Nederland for å kjempe om plass i den internasjonale finalen. Foto: Filmfaktisk

FØRSTE FINALIST: Bruno Leite er sønn av tidligere Benfica-spiller Carlos Leite. Nå skal han til Nederland for å kjempe om plass i den internasjonale finalen. Foto: Filmfaktisk

The Chance

Påmeldingen til konkurransen foregår 3. mars-25. april.

• Speiderne drar ut for å finne talenter 26. mars og avslutter letingen rundt 20. april.

• 18. mai-21.mai reiser de fem finalistene til Nederland for å konkurrere mot talenter fra andre land.

• Skulle du bli best og representere Norge i den globale finalen, blir du sendt til Barcelona i august. Her vil du konkurrere mot 99 unge talenter fra hele verden.

Kriterier:
• Bare gutter kan melde seg på.

• Du må melde på et helt lag, men det trenger ikke være et klubblag.

• Du må være minimum 16 år.

• The Chance ser etter utespillere, ikke målvakter.

• Meld på laget via Facebook og skap blest ved at venner og bekjente kommenterer og liker laget du har meldt på. På den måten er det større mulighet for at speiderne kommer og ser på nettopp dere.
FORBILDE: Manuel Fernandes (26) er det store forbildet til Bruno. Han har flere landskamper for Portugal og spiller for øyeblikket i Besiktas. Foto: JACK GUEZ/AFP/NTB scanpix

FORBILDE: Manuel Fernandes (26) er det store forbildet til Bruno. Han har flere landskamper for Portugal og spiller for øyeblikket i Besiktas. Foto: JACK GUEZ/AFP/NTB scanpix

(Dagbladet): Den globale talentkonkurransen The Chance har fått sin første norske finalist.

17 år gamle Bruno Leite er den første av totalt fem fotballspillere som går videre til finalerunden i Nederland.

- Jeg ble litt skikkelig overrasket og sjokkert. Jeg trodde egentlig ikke jeg skulle gå videre, men håpet selvfølgelig på det. Det var mange bra spillere, og mange hadde en god sjanse slik jeg så det, sier Bruno til Dagbladet.

Tidligere denne uken var speiderne på plass på Dælenga kunstgress på Grünerløkka for å ta en titt på lagene Romsås og Ambition FC.

Spillerne på begge lag har vært aktive og skapt mye blest rundt seg selv og laget på Facebook.

Sønn av tidligere Benfica-proff

Etter kampen hadde speiderne latt seg imponere av tre unge gutter, men det var bare én av dem som skulle velges til finalerunden.

Valget falt til slutt på Bruno Leite, som for dagen spilte på kompislaget Ambition FC.

- Jeg gjorde jobben min og det gikk som det gikk. Jeg kunne prestert bedre for å si det sånn, sier Bruno.

Bruno er sønn av tidligere Benfica-spiller Carlos Leite som fikk karrieren delvis ødelagt som følge av en kneskade.

Unggutten har fulgt i farens fotspor, og spiller i samme posisjon som han i sin tid gjorde.

- Jeg spiller også sentralt på midtbanen. Faren min har vært en stor styrke for meg, og har lært meg mye. Han er grunnen til at jeg er der jeg er nå, sier Bruno.

Oppvokst i Lisboa

Bruno er født og oppvokst i Lisboa i Portugal.

Han flyttet til Luxembourg som tiåring og ble boende i landet i ett år.

Deretter bar det til Norge og Oslo. 17-åringen har blant annet vært innom kretslaget, og spiller i øyeblikket for Skeid.

- Drømmen min er først å spille for a-laget til Skeid. På lang sikt ønsker jeg å bli proff i utlandet, helst i Portugal. Jeg håper å spille for Benfica en dag, sier Bruno.

Som de fleste unge gutter, har også Bruno et forbilde på fotballbanen. Forbildet er naturlig nok fra Portugal, men vi snakker ikke om stjernespilleren Cristiano Ronaldo.

- Mitt idol er Manuel Fernandes som spiller i tyrkiske Besiktas. Han er fra samme by som meg, og det ville være en drøm å få spille med ham, uansett klubb, sier Bruno.

- Portugal har mange stjernespillere, men du ville heller spilt med Fernandes framfor stjernespillere som Cristiano Ronaldo og Nani?

- Det er riktig. Han er mitt idol, jeg ser opp til ham. Han er favoritten, sier Bruno.

Stod mellom tre spillere

Kjell Sverre Hansen Wold hadde jobben med å plukke ut den første finalisten.

Han syns nivået på spillerne var høyt, og til slutt stod det mellom tre finalister.

- For det første er Bruno den vi tror har mest potensiale til å nå internasjonal standard. Det var close mellom tre stykker, og da må man prøve å se i glasskula. Per dags dato er han den som har best ferdigheter og den fysikken som trengs, i tillegg til et godt fotballhode, sier Hansen Wold til Dagbladet.

Spillerne på Romsås og Ambition FC ble delt opp i to grupperinger som skulle spille åtte mot åtte på bane. De fikk tre ganger ti minutter på å overbevise speiderne.

- Det var en veldig bra standard på spillerne. Vi hadde sett litt på forhånd, så vi visste at det var gode spillere på de to lagene. Det som ble vist på banen var bra, sier Hansen Wold.

Nikes speiderne var i utgangspunktet bare ut etter én spiller fra den første speidingen.

Men det er fortsatt en mulighet for spillerne som ikke ble trukket ut i denne omgang.

- I utgangspunktet var det slik at vi ikke ville brenne kortene for tidlig. Det er flere gode spillere i denne gruppa, og kanskje noen blir henta inn i en annen sammenheng for å vise seg frem igjen. Vi har fortsatt fem muligheter til å se spillere i aksjon, sier Hansen Wold.

STORSTILT TALENTJAKT: Talentjakten The Chance er i gang over hele verden. Premien er muligheten til å vise seg fram for noen a verdens beste fotballklubber. Video: Filmfaktisk

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet Sporten på Facebook.