Ble drept med kaldt blod i 1996, var på scenen i går.

Tips oss 2400
RAPLEGENDE: Tupac Shakur ble drept i 1996. Foto: Scanpix

RAPLEGENDE: Tupac Shakur ble drept i 1996. Foto: Scanpix

(Dagbladet): Det er uvisst om dette blir en trend i framtida - at konsertgjengere skal kunne gjenoppleve musikere som Kurt Cobain, John Lennon eller Amy Winehouse på scenen igjen.

Men under helgas Coachella-festival i ørkenen i California ble i alle fall en musikalsk legende, rapperen Tupac Shakur, «bragt til live» i hologramform for å ta del i konserten til rapkollega Snoop Dogg.

Holo-2Pac

Det var altså bare et hologram, men ifølge MTV var det som om man så ham på scenen i levende live. Ifølge LA Weekly Music skal flere av publikummerne unngått å få med seg at det ikke var den ekte rapstjerna som sto på scenen.

Stuntet ble gjennomført under låtene «Hail Mary» og «2 of Amerika'z Most Wanted».  

Tupac Shakur var en av verdens mest populære rappere på begynnelsen og midten av nittitallet og har solgt over 75 millioner album.

Etter å ha vært i konflikt med et medlem i gjengen Crips tidligere på kvelden, ble Tupac Shakur skutt og drept med fire skudd i Las Vegas den 7. september 1996. Hvem som egentlig skjøt rapperen har til den dag i dag gjenstand for mange spekulasjoner, uten at drapsmannen er kjent.

Stjernelag

Det var imidlertid ikke bare hologrammet til 2Pac som stakk innom festivalscenen natt til mandag.

Snoop Dogg hadde fått med seg et stjernelag av gjesteartister, bestående av blant annet Dr. Dre, Eminem, 50 Cent, Wiz Khalifa og Warren G.

Disse av kjøtt og blod, ikke gjennom avanserte tredimensjonale bilder.


I tillegg til Snoop Dogg og resten av rapgjengen hans, spilte også band som Radiohead, Pulp, Refused, The Shins og Bon Iver - og flere av dem er aktuelle for norske festivaler seinere i sommer.

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet Kultur på Facebook.
I denne artikkelen