Her er finalistene i kakekonkurransen.

Tips oss 2400
For en stund tilbake arrangerte vi en sjokoladekakekonkurranse. Det kom inn en drøss med oppskrifter og det var vanskelig å finne fram til sjokoladekakene som skilte seg ut.

Etter et møysommelig arbeid kom vi til slutt fram til de ti sjokoladekakene som var med i finalen.

Vi klarte til slutt å kåre en vinner og den finner du her!

Men så var det alle de andre sjokoladekakene som ikke nådde helt opp. Det ville jo være synd om ikke de også fikk sin plass og fortjente omtale. Derfor har jeg samlet halvparten av dem her - og resten av sjokoladekakene finner du oppskriften på nedenfor.

I forbindelse med sjokoladekakekonkurransen lage jeg noen videoer som kunne (om jeg lykkes...) inspirere til kakebakst. En handlet om å lage drømmesjokolade med karamelliserte nøtter og ble veldig poppis. Den andre handlet om en genial måte å lage sjokoladeglassur på.

I den siste videoen viser jeg hvordan du lager sjokoladetrøfler i ulik bekledning.

Nå håper jeg du har nok gnist til å sette fart på kjøkkenet!

Les også:
De beste potetoppskriftene
Aioli lager du enkelt på denne måten
Her er vinneren av sjokoladekonkurransen
Slik blir finnbiff morsomt på denne måten
DRONNINGENS FAVORITTKAKE: Blant sjokoladekakene som nådde til finalen i konkurransen på Klikk.mat. Foto: Freia

DRONNINGENS FAVORITTKAKE: Blant sjokoladekakene som nådde til finalen i konkurransen på Klikk.mat.
Foto: Freia

Dronningens favorittkake

Ingredienser:

Bunn
50
g kakao
2
dl vann, kokende
125
g kokesjokolade
100
g smør
250
g brunt sukker
2
stk egg
175
g hvetemel
1
ts bakepulver
2
ts vaniljesukker

Hvit frosting
600 g smøreost
115
g smør
500
g melis
2
ts vaniljesukker

Dessertsjokolade til pynting
200 g 70% sjokolade

Fremgangsmåte:

Bunn
Kle kakeformen med bakepapir. Hakk sjokolade og tilsett kokende vann.
Rør til alt er flytende. Pisk sammen smør og brunt sukker. Pisk eggene
lett og bland sammen med det tørre. Rør inn den smeltede sjokoladen i
smørblandingen. Kaken stekes på 160 C i 60-70 minutter.

Hvit Frosting
Pisk sammen Philadelphia, smør, vaniljesukker og melis til det
blir en jevn krem (pisk i ca. 5 minutter). Denne kremen kan gjerne stå
en halv time i kjøleskap for å bli lettere å smøre utover kaken.

Pynt
Pynt med diverse sjokolade eller lag egen sjokoladepynt. Bruk et
kremmerhus av matpapir å ha smeltet sjokolade i dette. Tegn eller form
med den smeltete sjokoladen på et overheadark, som så legges i
kjøleskapet for å bli helt kaldt og stiv. Brekk formene forsiktig av
overheaden og pynt kaken.
MEKSIKANSK SJOKOLADEDRØM: Blant kakene som nådde til finalen... Foto: Freia

MEKSIKANSK SJOKOLADEDRØM: Blant kakene som nådde til finalen... Foto: Freia

Meksikansk sjokoladedrøm

Ingredienser:
250 g kokesjokolade
250
g smør
150
g mandler
20
g hvetemel
1
ts kanel
1
ss kakao
2
ss kesam
1
stk chili
6 stk egg
160
g sukker
2
dl kremfløte
2
ss sukker
2
ss smør
150
g kokesjokolade
150
g 70%sjokolade
2
pl gelatin
4
dl kesam
1
stk vaniljestang
1
ss sukker

Fremgangsmåte
Kaken
Smelt sjokolade og smør i vannbad. Legg renset chili i vann til den
er myk. Kjør den så i foodprocessor til jevn pure. Tilsett mandler, mel,
kanel og kakaopulver og kjør videre til mandlene er finhakket. Tilsett
kesam. Bland sjokoladerøren med chilirøren. Skill eggene og visp
eggeplommene luftig med sukker og vend inn i røren. Visp eggehvitene
stive og fold inn til slutt. Hell røren i godt smurt form og stek.
Stekes ved 160 °C, 20-30 minutter.

Ganache
Kok opp fløte og sukker. Hell kokende fløte over smør blandet med
begge slag hakket sjokolade. Rør godt og hell over den kalde kaken. Jevn
glasuren til glatt lokk med en kniv.

Tips
Server med fromasjkrem av Vaniljekesam til: Del vaniljestangen i to
på langs og skrap ut frøene. Ha frøene i kesam. La gelatinplatene ligge i
kaldt vann ca. 5 minutter, smelt gelatinen i 2 ss kokende varmt vann.
Visp sammen, kesam med vaniljefrø, sukker og smeltet gelatin. La stå til
avkjøling og legg fromasjen formet som egg med to skjeer på
kakestykkene. Pynt med mynteblader.
NOUGAT BROWNIES: Blant kakene som nådde til finalen... Foto: Freia

NOUGAT BROWNIES: Blant kakene som nådde til finalen... Foto: Freia

Nougat Brownies

Ingredienser:
200 g kremost
25
g sukker
1
ts vaniljesukker
75
g hvetemel, siktet
50
g kokesjokolade
1
ts bakepulver
60
g hasselnøtt
1
dl soyaolje
75
g smør, romtemperert
200
g sukker
5
stk egg
150
g kokesjokolade
200
g kokesjokolade
3
ss vann
100
g melis
50
g hakkede hasselnøtter

Fremgangsmåte:

Bunn
Forvarm stekeovnen til 170C. Smør 1 langpanne 30x 25 cm og ha i
bakepapir. Rør sammen ost, vaniljesukker og 25 gr av sukkeret til en
jevn masse og sett til side.
Bland sammen mel, 50 gr grovhakket sjokolade og hasselnøtter. Visp
sammen olje, smør og resten av sukkeret til en luftig krem. Ha i de
sammenpiskede eggene litt etter litt. Smelt 150gr sjokolade i vannbad og
avkjøl. Vend sjokoladen i kremen. Rør inn melblandingen.
Fyll halvparten av sjokoladerøren i langpanna og hell over
ostemassen. Hell over resten av sjokoladerøren. Stekes i ca 40 min. Ta
ut og avkjøl.

Sjokoladeglasur
Smelt 200 gr sjokolade over vannbad. Ha i ca 3 ss vann og melis. Visp
til det blir en jevn og glatt glasur. Ha glasuren over kaken og ha på
hakkede hasselnøtter.
Lik Dagbladet på Facebook.
I denne artikkelen
John Arne Markussen

Velkommen til debatt. Tenk over hvordan du vil fremstå i det offentlige rom. Vi lar deg være anonym, men husk at å bruke fullt navn gir deg mer troverdighet. Hold deg til saken og vis respekt for de andre i kommentarfeltet. Vi ønsker at du deltar og beriker den offentlige samtalen, men vi ønsker en høflig tone. Vi sletter hatske, truende eller sjikanerende innlegg. Er din kommentar blitt slettet, og lurer på hvorfor? Send e-post til debatt@dagbladet.no, med ditt brukernavn.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør

Her kan du lese våre debattregler

Mest kommentert

  • Jeg er ikke Gelius

    Jeg er ikke Gelius

    I en tid der høyrepopulisme, antisemittisme og muslimhat er på fremmarsj, benytter Gelius anledningen til å komme med en fatal stempling av en verdensreligion med all dets mangfold (1461 innlegg) Les mer

  • Hele mitt liv har jeg følt på et utenforskap

    Hele mitt liv har jeg følt på et utenforskap

    Kan en manglende plass i samfunnet være årsaken til at noen velger å reise til Syria? (933 innlegg) Les mer

  • Jagland vraket som Nobel-leder

    Jagland vraket som Nobel-leder

    Kaci Kullmann Five overtar som leder av Nobelkomiteen, ifølge Aftenposten. (539 innlegg) Les mer

  • Gelius på krigsstien

    Gelius på krigsstien

    Når man blåser i Gjallarhornet på den måten Gelius gjør, så hjelper man nettopp de kreftene man later til å ville kjempe mot (482 innlegg) Les mer

  • Svovelpredikanten

    Svovelpredikanten

    Hvordan kan statsminister Benjamin Netanyahu opptre som om han er livredd for Irans atomprogram, når han samtidig slår fast at Israels hær er uovervinnelig. (335 innlegg) Les mer

  • Oppskrift på bråk

    Oppskrift på bråk

    Verken ledelsen eller de ansatte i Norwegian kommer godt ut av konflikten, skriver Martine Aurdal. (290 innlegg) Les mer

  • Debatt i en ny tid

    Debatt i en ny tid

    Hvis vi aldri hadde hatt mot til å legge ned eksisterende programmer for å skape nye, ville vi i dag ikke hatt programmer som het Aktuelt eller Debatten. (266 innlegg) Les mer

  • - Lederskiftet kan absolutt ikke tolkes som et knefall for Kina

    - Lederskiftet kan absolutt ikke tolkes som et knefall for Kina

    Kaci Kullman Five valgt til ny leder av Nobelkomiteen. (256 innlegg) Les mer