Lofoten Fiskerestaurant feirer 15 år på Aker Brygge. Med slik mat kan det fort bli 15 nye.

Tips oss 2400
Oslo, 20090209: Robinson og Fredag besøker LOFOTEN fiskerestaurant. Inngangspartiet.  Foto: Thomas Ramus Skaug / Dagbladet

Oslo, 20090209: Robinson og Fredag besøker LOFOTEN fiskerestaurant. Inngangspartiet. Foto: Thomas Ramus Skaug / Dagbladet

    Se større kart Aker brygge

    Værmelding for Aker brygge

    I dag I morgen Søndag Mandag
    SkyetSkyetHalvskyetEnkelte sluddbyger, perioder med sol

    Lofoten Fiskerestaurant


    • Mat:
    • Miljø:
    • Service:
    • Totalt:

    • Forretter: Kr. 95-175
    • Hovedretter: Kr. 198-380
    • Desserter: Kr. 98-140
    • Antall forretter: 8
    • Antall hovedretter: 6
    • Antall desserter: 5
    • Snittpris for 3 retters: Kr. 485-625 for 3 -5 retters meny
    • Sted: Lofoten Fiskerestaurant
    • Adresse: Stranden 75, Oslo
    • Telefon: 22830808
    • Besøkt: 20120428

    I totalvurderingen veier maten mer enn service og miljø.

    - Lofoten? Er ikke det en turistrestaurant på Aker Brygge?

    Fredag var ikke særlig imponert over forslaget om å besøke en av Oslos mest utholdende restauranter. Lofoten Fiskerestaurant har overlevd bryggekonkurransen i 15 år. Restauranten er full året rundt. Men mange assosierer restaurantnavnet med ja, nettopp turister og forretninger.

    DET VAR VINTERMØRKT på brygga og vind i mastene. Men inne bak glassfasaden funklet det i stearinlys. Robinson og Fredag spaserte inn i entreen og videre inn til hovmesterskranken. Bak den sto to menn. De sa ikke hei, så ikke opp fra skjermen. Det tok lang tid, pinlig lang tid, før spiseparet fikk oppmerksomhet.

    Robinson og Fredag takket ja til forslaget om en 5-retter med vinpakke. Servitøren beklaget at det var hektisk, det var sykdom i staben. Likevel kom forretten til bordet på rekordtid, før både vinen og aperitiffen som var bestilt. Heldigvis fikk maten spiseparet til å glemme kaoset. Kamskjellcevichen smeltet på tunga. De tynne, rå fiskeskivene kom med sitronsaft, himmelsk olivenolje og et hint av chili.

    - Er det litt lite oppfinnsomt med to kamskjellretter på rad, spør Robinson.

    Til bordet fikk de kamskjell enda en gang. Denne gangen stekte, med karamellisert løk.

    - Lubne, lunkne og gode på smak. Men den visne ruccolasalaten kunne jeg klart meg uten, sier Fredag.

    Sellerisuppa med scampisalat inneholdt raust med spretne, smakssterke reker, men spiseparet var middels fornøyd med selve suppa. Men så kom hovedattraksjonen:

    - Møretorsk, smiler servitøren.

    - Mmm. Kritthvitt og smaksrikt kjøtt. Og det er nydelig med aspargessalat, syrlig kapersvinaigrette og søtlig kastanjekrem til, sier Robinson.

    Utsikten ga en følelse av luksus: duvende båtmaster i havna, pyntede bryggegjester og villalys fra åsene i det fjerne. Luksusfølelse ga også vinen, en fransk Bourgogne, Gevrey-Chambertin, som servitøren mente det var verdt å gå for, selv om prisen betød at antall glass i vinpakken måtte bli færre. Og hun hadde helt rett. Apropos servitøren. Den travle kvelden til tross, hun var sjeldent oppmerksom og genuint interessert i å gi gjestene en god opplevelse.

    Som avslutning fikk spiseparet oster med fiken- og aprikosmarmelade. Og helt til slutt en mandarinparfait med blodappelsinsorbet og en meningsløs juice. Utvalget av oster var spennende, men desserten var bare midt på treet. Robinson savnet både noe søtt og noe knasende til fruktfesten.

    Regningen kom på rundt 2600 kroner.

    - Det er dyrt, men neste gang trenger vi jo ikke gå for 5-retteren. For det blir en neste gang, sier Robinson.

    - Helt klart. Dette er jo ingen turistfelle, men en solid fiskerestaurant.
    Lik Dagbladet på Facebook.
    John Arne Markussen

    Velkommen til debatt. Tenk over hvordan du vil fremstå i det offentlige rom. Vi lar deg være anonym, men husk at å bruke fullt navn gir deg mer troverdighet. Hold deg til saken og vis respekt for de andre i kommentarfeltet. Vi ønsker at du deltar og beriker den offentlige samtalen, men vi ønsker en høflig tone. Vi sletter hatske, truende eller sjikanerende innlegg. Er din kommentar blitt slettet, og lurer på hvorfor? Send e-post til debatt@dagbladet.no, med ditt brukernavn.

    Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør

    Her kan du lese våre debattregler

    Mest kommentert

  • Ruspolitikk på repeat

    Ruspolitikk på repeat

    Det norske forbudet hindrer ikke folk fra å få tak i rus, men tar livet av narkomane. (720 innlegg) Les mer

  • En uredelig statsviter og et ivrig Dagbladet

    En uredelig statsviter og et ivrig Dagbladet

    Det kan se ut som om Dagbladet trykker ethvert innlegg som sendes avisen med utfall mot Einar Gelius (584 innlegg) Les mer

  • Fy skam, NRK!

    Fy skam, NRK!

    Dette var kynisk og råttent. (541 innlegg) Les mer

  • Uforutsigbar nabo i 15 år

    Uforutsigbar nabo i 15 år

    Håpet var at han skulle stabilisere Russland. (400 innlegg) Les mer

  • Det er dine unger, det er vår planet

    Det er dine unger, det er vår planet

    Klimaendringene kommer til å gjøre livet vanskeligere for barna dine. Det er på tide at vi voksne tar det personlig (349 innlegg) Les mer

  • «Tast 0 for helbredelse»

    «Tast 0 for helbredelse»

    Jo oftere du ringer (for 14 kroner per minutt), jo større er sjansen for å bli frisk. (237 innlegg) Les mer

  • Strengt om statsborgere

    Strengt om statsborgere

    Straffen må være knyttet til konkrete handlinger. (159 innlegg) Les mer

  • Regjeringens definisjoner av radikalisering gjør oss alle til voldelige ekstremister

    Regjeringens definisjoner av radikalisering gjør oss alle til voldelige ekstremister

    Å ta i bruk begrepet "radikal" innebærer ikke på noen måte at det må omfatte vilje til eller ønske om å bruke vold (158 innlegg) Les mer