Lofoten Fiskerestaurant feirer 15 år på Aker Brygge. Med slik mat kan det fort bli 15 nye.

Tips oss 2400
Oslo, 20090209: Robinson og Fredag besøker LOFOTEN fiskerestaurant. Inngangspartiet.  Foto: Thomas Ramus Skaug / Dagbladet

Oslo, 20090209: Robinson og Fredag besøker LOFOTEN fiskerestaurant. Inngangspartiet. Foto: Thomas Ramus Skaug / Dagbladet

    Se større kart Aker brygge

    Værmelding for Aker brygge

    I dag I morgen Lørdag Søndag
    Halvskyet20°Skyet15°Skyet16°Enkelte regnbyger, perioder med sol15°

    Lofoten Fiskerestaurant


    • Mat:
    • Miljø:
    • Service:
    • Totalt:

    • Forretter: Kr. 95-175
    • Hovedretter: Kr. 198-380
    • Desserter: Kr. 98-140
    • Antall forretter: 8
    • Antall hovedretter: 6
    • Antall desserter: 5
    • Snittpris for 3 retters: Kr. 485-625 for 3 -5 retters meny
    • Sted: Lofoten Fiskerestaurant
    • Adresse: Stranden 75, Oslo
    • Telefon: 22830808
    • Besøkt: 20120428

    I totalvurderingen veier maten mer enn service og miljø.

    - Lofoten? Er ikke det en turistrestaurant på Aker Brygge?

    Fredag var ikke særlig imponert over forslaget om å besøke en av Oslos mest utholdende restauranter. Lofoten Fiskerestaurant har overlevd bryggekonkurransen i 15 år. Restauranten er full året rundt. Men mange assosierer restaurantnavnet med ja, nettopp turister og forretninger.

    DET VAR VINTERMØRKT på brygga og vind i mastene. Men inne bak glassfasaden funklet det i stearinlys. Robinson og Fredag spaserte inn i entreen og videre inn til hovmesterskranken. Bak den sto to menn. De sa ikke hei, så ikke opp fra skjermen. Det tok lang tid, pinlig lang tid, før spiseparet fikk oppmerksomhet.

    Robinson og Fredag takket ja til forslaget om en 5-retter med vinpakke. Servitøren beklaget at det var hektisk, det var sykdom i staben. Likevel kom forretten til bordet på rekordtid, før både vinen og aperitiffen som var bestilt. Heldigvis fikk maten spiseparet til å glemme kaoset. Kamskjellcevichen smeltet på tunga. De tynne, rå fiskeskivene kom med sitronsaft, himmelsk olivenolje og et hint av chili.

    - Er det litt lite oppfinnsomt med to kamskjellretter på rad, spør Robinson.

    Til bordet fikk de kamskjell enda en gang. Denne gangen stekte, med karamellisert løk.

    - Lubne, lunkne og gode på smak. Men den visne ruccolasalaten kunne jeg klart meg uten, sier Fredag.

    Sellerisuppa med scampisalat inneholdt raust med spretne, smakssterke reker, men spiseparet var middels fornøyd med selve suppa. Men så kom hovedattraksjonen:

    - Møretorsk, smiler servitøren.

    - Mmm. Kritthvitt og smaksrikt kjøtt. Og det er nydelig med aspargessalat, syrlig kapersvinaigrette og søtlig kastanjekrem til, sier Robinson.

    Utsikten ga en følelse av luksus: duvende båtmaster i havna, pyntede bryggegjester og villalys fra åsene i det fjerne. Luksusfølelse ga også vinen, en fransk Bourgogne, Gevrey-Chambertin, som servitøren mente det var verdt å gå for, selv om prisen betød at antall glass i vinpakken måtte bli færre. Og hun hadde helt rett. Apropos servitøren. Den travle kvelden til tross, hun var sjeldent oppmerksom og genuint interessert i å gi gjestene en god opplevelse.

    Som avslutning fikk spiseparet oster med fiken- og aprikosmarmelade. Og helt til slutt en mandarinparfait med blodappelsinsorbet og en meningsløs juice. Utvalget av oster var spennende, men desserten var bare midt på treet. Robinson savnet både noe søtt og noe knasende til fruktfesten.

    Regningen kom på rundt 2600 kroner.

    - Det er dyrt, men neste gang trenger vi jo ikke gå for 5-retteren. For det blir en neste gang, sier Robinson.

    - Helt klart. Dette er jo ingen turistfelle, men en solid fiskerestaurant.
    Lik Dagbladet på Facebook.
    John Arne Markussen

    Velkommen til debatt. Tenk over hvordan du vil fremstå i det offentlige rom. Vi lar deg være anonym, men husk at å bruke fullt navn gir deg mer troverdighet. Hold deg til saken og vis respekt for de andre i kommentarfeltet. Vi ønsker at du deltar og beriker den offentlige samtalen, men vi ønsker en høflig tone. Vi sletter hatske, truende eller sjikanerende innlegg. Er din kommentar blitt slettet, og lurer på hvorfor? Send e-post til debatt@dagbladet.no, med ditt brukernavn.

    Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør

    Her kan du lese våre debattregler

    Mest kommentert

  • Et dødelig forbudsprodukt

    Et dødelig forbudsprodukt

    Syntetisk cannabis slår ikke ut på dagens praksis med urinkontroll av ungdom som er tatt for hasjrøyking. Det kan skape dødelige utfall. (728 innlegg) Les mer

  • Fordi jeg er feit har jeg mange ganger opplevd at folk har prøvd å få meg til å skamme meg over mitt utseende

    Fordi jeg er feit har jeg mange ganger opplevd at folk har prøvd å få meg til å skamme meg over mitt utseende

    Hvorfor er det så provoserende for mange at noen er feite og lykkelige? (654 innlegg) Les mer

  • Hold trykket oppe

    Hold trykket oppe

    Dagbladet mener. (394 innlegg) Les mer

  • - Jeg har lært meg å leve med nettrollene

    - Jeg har lært meg å leve med nettrollene

    Hadia Tajik er godt kjent med «nettrollene». Hun har lært seg å leve med dem. (273 innlegg) Les mer

  • Køprising - før ny E18

    Køprising - før ny E18

    Køprising er det beste virkemidlet vi har (193 innlegg) Les mer

  • Sju myter om norsk hvalfangst

    Sju myter om norsk hvalfangst

    Det foregår en grønnvasking av norsk hvalfangst her til lands som ikke har vitenskapelig hold. (180 innlegg) Les mer

  • BSU-ordningen bør avvikles

    BSU-ordningen bør avvikles

    Den representerer en lite effektiv næringspolitikk og øker klasseskillet blant unge. (153 innlegg) Les mer

  • Flyktninger: en motvillig respons

    Flyktninger: en motvillig respons

    Den nåværende norsk ordningen er umenneskelig. (152 innlegg) Les mer