Lofoten Fiskerestaurant feirer 15 år på Aker Brygge. Med slik mat kan det fort bli 15 nye.

Tips oss 2400
Oslo, 20090209: Robinson og Fredag besøker LOFOTEN fiskerestaurant. Inngangspartiet.  Foto: Thomas Ramus Skaug / Dagbladet

Oslo, 20090209: Robinson og Fredag besøker LOFOTEN fiskerestaurant. Inngangspartiet. Foto: Thomas Ramus Skaug / Dagbladet

    Se større kart Aker brygge

    Værmelding for Aker brygge

    I dag I morgen Torsdag Fredag
    Halvskyet21°Sol23°Sol23°Halvskyet22°

    Lofoten Fiskerestaurant


    • Mat:
    • Miljø:
    • Service:
    • Totalt:

    • Forretter: Kr. 95-175
    • Hovedretter: Kr. 198-380
    • Desserter: Kr. 98-140
    • Antall forretter: 8
    • Antall hovedretter: 6
    • Antall desserter: 5
    • Snittpris for 3 retters: Kr. 485-625 for 3 -5 retters meny
    • Sted: Lofoten Fiskerestaurant
    • Adresse: Stranden 75, Oslo
    • Telefon: 22830808
    • Besøkt: 20120428

    I totalvurderingen veier maten mer enn service og miljø.

    - Lofoten? Er ikke det en turistrestaurant på Aker Brygge?

    Fredag var ikke særlig imponert over forslaget om å besøke en av Oslos mest utholdende restauranter. Lofoten Fiskerestaurant har overlevd bryggekonkurransen i 15 år. Restauranten er full året rundt. Men mange assosierer restaurantnavnet med ja, nettopp turister og forretninger.

    DET VAR VINTERMØRKT på brygga og vind i mastene. Men inne bak glassfasaden funklet det i stearinlys. Robinson og Fredag spaserte inn i entreen og videre inn til hovmesterskranken. Bak den sto to menn. De sa ikke hei, så ikke opp fra skjermen. Det tok lang tid, pinlig lang tid, før spiseparet fikk oppmerksomhet.

    Robinson og Fredag takket ja til forslaget om en 5-retter med vinpakke. Servitøren beklaget at det var hektisk, det var sykdom i staben. Likevel kom forretten til bordet på rekordtid, før både vinen og aperitiffen som var bestilt. Heldigvis fikk maten spiseparet til å glemme kaoset. Kamskjellcevichen smeltet på tunga. De tynne, rå fiskeskivene kom med sitronsaft, himmelsk olivenolje og et hint av chili.

    - Er det litt lite oppfinnsomt med to kamskjellretter på rad, spør Robinson.

    Til bordet fikk de kamskjell enda en gang. Denne gangen stekte, med karamellisert løk.

    - Lubne, lunkne og gode på smak. Men den visne ruccolasalaten kunne jeg klart meg uten, sier Fredag.

    Sellerisuppa med scampisalat inneholdt raust med spretne, smakssterke reker, men spiseparet var middels fornøyd med selve suppa. Men så kom hovedattraksjonen:

    - Møretorsk, smiler servitøren.

    - Mmm. Kritthvitt og smaksrikt kjøtt. Og det er nydelig med aspargessalat, syrlig kapersvinaigrette og søtlig kastanjekrem til, sier Robinson.

    Utsikten ga en følelse av luksus: duvende båtmaster i havna, pyntede bryggegjester og villalys fra åsene i det fjerne. Luksusfølelse ga også vinen, en fransk Bourgogne, Gevrey-Chambertin, som servitøren mente det var verdt å gå for, selv om prisen betød at antall glass i vinpakken måtte bli færre. Og hun hadde helt rett. Apropos servitøren. Den travle kvelden til tross, hun var sjeldent oppmerksom og genuint interessert i å gi gjestene en god opplevelse.

    Som avslutning fikk spiseparet oster med fiken- og aprikosmarmelade. Og helt til slutt en mandarinparfait med blodappelsinsorbet og en meningsløs juice. Utvalget av oster var spennende, men desserten var bare midt på treet. Robinson savnet både noe søtt og noe knasende til fruktfesten.

    Regningen kom på rundt 2600 kroner.

    - Det er dyrt, men neste gang trenger vi jo ikke gå for 5-retteren. For det blir en neste gang, sier Robinson.

    - Helt klart. Dette er jo ingen turistfelle, men en solid fiskerestaurant.
    Lik Dagbladet på Facebook.
    John Arne Markussen

    Velkommen til debatt. Tenk over hvordan du vil fremstå i det offentlige rom. Vi lar deg være anonym, men husk at å bruke fullt navn gir deg mer troverdighet. Hold deg til saken og vis respekt for de andre i kommentarfeltet. Vi ønsker at du deltar og beriker den offentlige samtalen, men vi ønsker en høflig tone. Vi sletter hatske, truende eller sjikanerende innlegg. Er din kommentar blitt slettet, og lurer på hvorfor? Send e-post til debatt@dagbladet.no, med ditt brukernavn.

    Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør

    Her kan du lese våre debattregler

    Mest kommentert

  • Feiginger og hyklere

    Feiginger og hyklere

    Radikale islamister nyter friheten i Norge, mens de rekrutterer unge menn og kvinner til kamp for Islamsk Stat på dødsmarkene i Irak og Syria. (486 innlegg) Les mer

  • Right to EAT

    Right to EAT

    - Jeg har tro på å fremskynde arbeidet med systemendringer, via mer forskning og bedre politikkutforming, fremfor pekefingrer ved middagsbordet. (425 innlegg) Les mer

  • Putins hemmelige trollfabrikk har lusket i skyggene. Nå har Ludmila klart å røyke dem ut

    Putins hemmelige trollfabrikk har lusket i skyggene. Nå har Ludmila klart å røyke dem ut

    - Jeg har ikke vunnet før de er stengt. (403 innlegg) Les mer

  • En god investering for Norge

    En god investering for Norge

    Vi vil få problemer med å opprettholde dagens velferdsnivå med dagens befolkning. Økt immigrasjon er derfor en åpenbar løsning. (312 innlegg) Les mer

  • En hyllest til en ekte statsmann

    En hyllest til en ekte statsmann

    I forkant av årets valgkamp har den blivende politiker mye å lære av Kåre Willoch. (305 innlegg) Les mer

  • Vanlige muslimer ønsker mer åpenhet, rom for alle og frihet

    Vanlige muslimer ønsker mer åpenhet, rom for alle og frihet

    Da kan vi ikke la oss representere av organisasjoner som farer med tvetydig eller brutalt budskap. (238 innlegg) Les mer

  • For noe griseri

    For noe griseri

    Den kinesiske hundekjøttfestivalen får oss til å grøsse. Det er imidlertid ikke bedre å spise gris enn å spise hund. (225 innlegg) Les mer

  • Per Fugellis medisin

    Per Fugellis medisin

    Den godeste professor bør ta seg en god dose sosialmedisin og bli under dynen. (195 innlegg) Les mer