Nærmere enn dette kom ikke Liverpool en utlikning mot Chelsea. Se høydepunkter fra FA-cupfinalen.

Tips oss 2400
MATCHVINNER FOR TREDJE GANG: Med sitt 2-0 mål ble Didier Drogba matchvinner for Chelsea i FA-cupfinalen for tredje gang i karrieren. Det var også den fjerde finalen han scoret i, noe som er rekord.Foto: Reuters/Eddie Keogh/NTB scanpix

MATCHVINNER FOR TREDJE GANG: Med sitt 2-0 mål ble Didier Drogba matchvinner for Chelsea i FA-cupfinalen for tredje gang i karrieren. Det var også den fjerde finalen han scoret i, noe som er rekord.
Foto: Reuters/Eddie Keogh/NTB scanpix

GJETTET FEIL: Pepe Reina tok en råsjanse da José Enrique slapp Ramires igjennom aleine, og ble straffet da ballen snek seg inn i nærmeste hjørne.Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB scanpix

GJETTET FEIL: Pepe Reina tok en råsjanse da José Enrique slapp Ramires igjennom aleine, og ble straffet da ballen snek seg inn i nærmeste hjørne.
Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB scanpix

Ble Liverpool snytt for scoring etter Carrolls heading?

 Ja, her skulle Liverpool fått en utlikning.
 Nei, det er umulig å si ut i fra bildene at ballen var over streken.
Se resultatet

Engelsk FA-cupfinale fotball lørdag:

Chelsea — Liverpool 2-1 (1-0)
Wembley
89.102 tilskuere
Mål: 1-0 Ramires (11), 2-0 Didier Drogba (52), 2-1 Andy Carroll (64).

Fakta om den engelske FA-cupen:

Mestere siste 20 år:
1992 Liverpool
1993 Arsenal
1994 Manchester U.
1995 Everton
1996 Manchester U.
1997 Chelsea
1998 Arsenal
1999 Manchester U.
2000 Chelsea
2001 Liverpool
2002 Arsenal
2003 Arsenal
2004 Manchester U.
2005 Arsenal
2006 Liverpool
2007 Chelsea
2008 Portsmouth
2009 Chelsea
2010 Chelsea
2011 Manchester C.
2012 Chelsea

Flest seirer:
11 Manchester U.
10 Arsenal
8 Tottenham
7 Aston Villa, Liverpool og Chelsea
6 Blackburn, Newcastle
5 The Wanderers, West Bromwich, Everton, Manchester C.

(NTB)
STRÅLENDE INNHOPP: Andy Carroll kom inn og satte fart på et til da tamt Liverpool-lag. 23-åringen tente håpet med sin scoring etter 64 minutter.Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON/NTB scanpix

STRÅLENDE INNHOPP: Andy Carroll kom inn og satte fart på et til da tamt Liverpool-lag. 23-åringen tente håpet med sin scoring etter 64 minutter.
Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON/NTB scanpix

(Dagbladet): Chelsea - Liverpool 2-1.

Chelsea har hatt mange gode opplevelser på siden nye Wembley sto ferdig i all sin prakt i 2007, og var tilbake i sin fjerde FA-cupfinale de siste seks sesongene.

Det endte til slutt med den fjerde seieren av fire mulige, og den sjuende totalt i klubbens historie, men veien dit var kronglete.

- Fantastisk. Det er dette vi lever for. Det var en strålende prestasjon. Til tider har vi blitt slaktet, blitt fortalt at vi er for gamle, at vi er over toppen, at vi er en splittet gruppe. Men når vi har kniven på strupen, står vi sammen, og det har vi gjort på utmerket vis, sier en jublende glad John Terry til ITV.

Traff med Carroll

De foregående tre visittene på den engelske nasjonalarenaen hadde alle endt med pokaljubel, og det så ualminnelig lyst ut da Didier Drogba plasserte ballen mellom beina på Martin Skrtel og helt inne ved Pepe Reinas lengste stolpe.

Da sto det nemlig 2-0 til blåtrøyene etter Ramires' tidlige fulltreffer, og Liverpool hadde knapt satt en eneste liten støkk i sine motstandere.

Kenny Dalglish var nødt til å ta grep etter en skuffende svak finaleforestilling, og traff godt da han valgte å ta Jay Spearing av banen til fordel for Andy Carroll.

- Andy kom inn for dem og gjorde ting vanskelig for oss, men vi ga alt og greide det, sier Terry.

Den langhårede 23-åringen ble den store helten i semifinalen mot byrival Everton, og var nær ved å bli det samme også i finalen da han kom inn.

Nestenmål

Noen minutter ut i innhoppet tente han håpet for de røde da Stewart Downing taklet ballen ut av beina på en sløv José Bosingwa. Gjenvinningen ute på høyresida endte som et presist innlegg til Carroll, som ventet ut John Terry før han hamret ballen over hodet på Petr Cech.

Den duellsterke Liverpool-spissen fortsatte å terrorisere et vaklende Chelsea-forsvar. Åtte minutter før slutt trodde han og halve Wembley at han hadde utliknet da han gikk til værs på bakre stolpe og headet Luis Suarez' presise serve knallhardt mot mål.

Petr Cech fikk på utrolig vis hånda på ballen, men store deler av den var over streken. Det var imidlertid umulig å konkludere om hele ballen var inne, og dermed gjorde trolig assistentdommeren rett i ikke å markere for scoring.

- Helt utrolig. Da han steg til værs så trodde vi det var scoring, sier Terry.

Det gjorde også Carroll, noe han fortsatt mener:

- Jeg mener den var over streken og at ballen traff på innsiden av tverrliggeren. Vi var uheldige. Vi hadde våre muligheter, men vi klarte ikke omsette dem. Det var ikke vår dag, konstaterer en skuffet Liverpool-spiss overfor ITV.

Petr Cech, som  ble hyllet for redninga i Viasat-studio etter kampen, er imidlertid ikke enig med Carroll, naturlig nok.

- Dersom ballen var over streken kunne jeg ikke ha holdt den ute. Jeg er 100 prosent sikker på at den ikke var inne, og det har jeg vært fra første stund, sier tsjekkeren til ITV.

Rekord for Cole

Nærmere kom ikke Liverpool, og dermed vant Chelsea sin sjuende FA-cuptittel, noe som er samme antall som Liverpool. Didier Drogba har blitt matchvinner i tre av dem. Bare Manchester United (11), Arsenal (10) og Tottenham (8) har flere triumfer.

Ashley Cole vant også sin sjuende tittel (tre med Arsenal, fire med Chelsea), noe som er mest for en enkeltspiller gjennom historien.

- Det er helt utrolig. Jeg er veldig ydmyk over hva jeg har oppnådd i FA-cupen og håper det kommer mer, sier Cole.
SJU TRIUMFER: Daniel Sturridge (f.v.), Gary Cahill, Ashley Cole, John Terry og Frank Lampard jubler med Chelseas sjuende FA-cuppokal. Cole vant for øvrig også sin sjuende tittel (tre med Arsenal, fire med Chelsea), noe som er mest av samtlige gjennom historien.Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON/NTB scanpix

SJU TRIUMFER: Daniel Sturridge (f.v.), Gary Cahill, Ashley Cole, John Terry og Frank Lampard jubler med Chelseas sjuende FA-cuppokal. Cole vant for øvrig også sin sjuende tittel (tre med Arsenal, fire med Chelsea), noe som er mest av samtlige gjennom historien.
Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON/NTB scanpix

John Arne Markussen

Velkommen til debatt med utgangspunkt i artikkelen ovenfor. Tenk gjennom hvordan du vil framstå i det offentlige rom. Det er ikke forbudt å være anonym. Noen ganger kan det være påkrevet. Men i de fleste sammenhenger framstår en som skriver under fullt navn som mer interessant enn en som vil skjule sin identitet. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre i kommentarfeltet. Hensikten med en debatt er å bidra til å berike ordskiftet i det offentlige rom. Vi vil ikke ha trakassering, trusler og hatske meldinger i våre kommentarfelt.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør

Debattregler

Mest kommentert

 • Moralismelinja

  Moralismelinja

  Har du slitt ut kroppen din i arbeidet eller fått en kronisk sykdom, og har tre barn? Synd for deg. (1958 innlegg) Les mer

 • Velferdspolitikk i revers

  Velferdspolitikk i revers

  Når regjeringen hevder stønadsnivået bør være lavere enn laveste lønnsinntekt settes norsk velferdspolitikk i revers, til før 1967. (1110 innlegg) Les mer

 • Svenskene latterliggjøres i russiske medier

  Svenskene latterliggjøres i russiske medier

  «Vi kan jo ikke se den grensa under vann.» (974 innlegg) Les mer

 • Høyres logiske brist

  Høyres logiske brist

  Høyre må forklare hvordan de har funnet ut at rike blir motivert av mer penger, mens bønder, kulturarbeidere, medier og fattige blir motivert av mindre. (945 innlegg) Les mer

 • Ingen vei tilbake

  Ingen vei tilbake

  Etter et år er Erna Solberg godt i gang med det Høyre gjør best i regjering, å gjøre endringer som ikke lar seg reversere, skriver Marie Simonsen. (941 innlegg) Les mer

 • En styrket arbeidslinje

  En styrket arbeidslinje

  Det handler om å gjøre en ordning fra å være et hinder, til ikke lenger å være et hinder for å prøve seg i arbeid. (798 innlegg) Les mer

 • Svensk sikkerhetspoliti advarte om russiske krigsplaner allerede i april

  Svensk sikkerhetspoliti advarte om russiske krigsplaner allerede i april

  Russland har kjøpt store mengder kart over Sverige. (781 innlegg) Les mer

 • Sexarbeideraktivist hadde tatt LSD da hun stilte til fotografering på Stordalens luksushotell

  Sexarbeideraktivist hadde tatt LSD da hun stilte til fotografering på Stordalens luksushotell

  Fotografen kalt inn på teppet. (783 innlegg) Les mer