Se gresset sprute og straffen suse opp under taket på Brann stadion.

Tips oss 2400
SATT IKKE SOM DE SKULLE: Flere av avslutningene gikk over eller til siden for mål. 
 Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

SATT IKKE SOM DE SKULLE: Flere av avslutningene gikk over eller til siden for mål. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Tippeligaen


Lag Kamper Målforskjell Poeng
Strømsgodset1532-1835
Molde1528-1631
Rosenborg1525-1328
FK Haugesund1523-1524
Tromsø1525-1923
Vålerenga1519-2021
Hønefoss1514-1621
Aalesund1520-1720
Brann1528-2419
Sogndal1517-2018
Viking1513-2318
Lillestrøm1522-2717
Sandnes Ulf1519-2517
Odd Grenland1521-2716
Fredrikstad1524-2812
Stabæk1512-347


BERGEN: (Dagbladet) Brann-Viking 0-0

Brann og Viking spilte som nervøse bunnlag, og delte poengene i en kjedelig fotballkamp.

Det er et typisk trekk at bunnlag ikke greier å score på gode målsjanser. Både Viking og Brann hadde sine sjanser til nettsus, men det er en grunn til at de to lagene ligger på nedre halvdel av tabellen; de savner begge noen kyniske spisser som kan avgjøre jevne kamper.

- Vi har en del å jobbe med, for å si det mildt. Samtidig er jeg stolt av de guttene som var på banen i dag og kjempet. Vi har seks faste spillere ute, og de som er på banen kjemper og sliter og sørger for at vi tar ett poeng mot Viking. Ett poeng er bedre enn null, men i dag burde vi ha vunnet etter å ha styrt kampen i 75 minutter, sa Rune Skarsfjord til Dagbladet etter kampen.

Ingen hadde råd å tape

Hverken Brann eller Viking hadde lyst å tape tre viktige poeng i Bergen i kveld, men i første omgang var det Brann som var mest farlige. De rød-hvite presset høyt, og skapte et par farlige sjanser.

Men de savner fremdeles godformen til Kim Ojo. Han har ennå ikke funnet godformen, og virker tidvis slapp og umotivert. Så lenge ikke Ojo finner nettmaskene, er det få andre som kan overta som goalgetter. Og det blir det som kjent få poeng av.

Viking på sin side skapte et par gode sjanser i første omgang de også. Lagets kaptein, Indridi Sigurdsson, burde ha scoret fra syv meter alene med Piotr Leciejewski. Men ballen strøk rett utenfor høyre stang. Det var den farligste sjansen i kampens første 45 minutter.  Men det virket som om de var mest opptatt av å sikre bak enn å rykke i angrep for å score.

De første 45 minuttene lå Viking og snuste på kontringssjansene. Et bastant Brann-forsvar sørget imidlertid for å ikke la seg friste til å bli for offensive.

Puslete

Det samme kampbildet fulgte etter pausen. Brann hadde banespillet og initiativet, men avslutningene ble for puslete og nervøse. Det samme gjeldt Viking de få gangene de kom til avslutning.

Etter 14 minutter handset Erik Mjelde i straffefeltet. Typisk for kampen greide André Danielsen å sette straffen ti meter over.

- Jeg planla å sette straffen høyt, men ikke ti meter over målet. Det høres alltid litt feigt ut å skylde på banen, men gressteppe var løst, og stamfoten skled bort under meg da jeg skulle sette straffen i nettet. Det var selvsagt kveldens nedtur, sier André Danielsen til Dagbladet.

Viking-manager Åge Hareide var ikke fornøyd med matta.

- Vi snakker om et gulvteppe på en ganger en meter som bare løsnet, teppet gled unna og dermed også ballen. Det ødela for oss. Det skjedde noe rart da Vålerenga var her også og det kunne like gjerne skjedd Brann, sier Hareide.

Flere sjanser

De siste ti minuttene hadde begge lag flere sjanser til å score, men når alt kommer til alt, så var det like bra at det endte uavgjort. Eller dårlig. For begge lag.

Kun 10.418 tilskuere så Brann-Viking. Det er årets laveste tilskuertall på Brann stadion. Når man tar med at dette tallet inkluderer 8000 partoutkort, uansett om de møtte opp eller ikke, så er det skremmende lavt tilskuertall for de rødhvite som sliter i bunn av tabellen.

- Det gjorde godt å høre at folk jubler og heier på oss, selv om vi ikke presterer opp mot vårt beste. Det varmer i en vanskelig tid, sier Bentley, som ble kåret til Branns beste spiller av publikum.
I denne artikkelen
John Arne Markussen

Velkommen til debatt med utgangspunkt i artikkelen ovenfor. Tenk gjennom hvordan du vil framstå i det offentlige rom. Det er ikke forbudt å være anonym. Noen ganger kan det være påkrevet. Men i de fleste sammenhenger framstår en som skriver under fullt navn som mer interessant enn en som vil skjule sin identitet. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre i kommentarfeltet. Hensikten med en debatt er å bidra til å berike ordskiftet i det offentlige rom. Vi vil ikke ha trakassering, trusler og hatske meldinger i våre kommentarfelt.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør

Debattregler

Mest kommentert

 • Bare 13 prosent har tro på budsjettet til Erna og Siv

  Bare 13 prosent har tro på budsjettet til Erna og Siv

  Fersk måling. (2662 innlegg) Les mer

 • - Israel dypt skuffet over norske myndigheter

  - Israel dypt skuffet over norske myndigheter

  Bør ikke blande seg inn i Israels sikkerhetsvurderinger. (1833 innlegg) Les mer

 • Lysbakken om Høyre: <br>- Kalkulator-partiet er tilbake

  Lysbakken om Høyre:
  - Kalkulator-partiet er tilbake

  Kaller budsjettmålinger en knusende dom for regjeringen. (1652 innlegg) Les mer

 • Bildet som skaper raseri i Europa: - Nye SOS Rasisme sprer jødehat og nazistempler det jødiske samfunnet

  Bildet som skaper raseri i Europa: - Nye SOS Rasisme sprer jødehat og nazistempler det jødiske samfunnet

  Fransk SOS Rasisme og europeiske antirasister krever at den norske avleggeren legger ned, og stanser bruken av den gule hånda. (1351 innlegg) Les mer

 • La Borge bevise klimahypotesen sin

  La Borge bevise klimahypotesen sin

  UiS bør gi Borge muligheten til å utarbeide sin vitenskapelige hypotese om at klimaendringene ikke er menneskeskapte. (1135 innlegg) Les mer

 • Arbeiderpartiet snart dobbelt så store som Høyre

  Arbeiderpartiet snart dobbelt så store som Høyre

  Nedturen fortsetter for Høyre. (1123 innlegg) Les mer

 • Ikke flytt mobberne

  Ikke flytt mobberne

  Mobbere bør flyttes til nye skoler, mener kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Jammen er vi gode på brannslukking og kortsiktige løsninger, tenker jeg da. Å flytte på et problem er langt ifra det samme som å løse problemet. (1129 innlegg) Les mer

 • Nye avgifter, miljø og formueskatt, dette ble de enige om

  Nye avgifter, miljø og formueskatt, dette ble de enige om

  Skal hente inn en milliard kroner i pose-miljøavgifter. (920 innlegg) Les mer