- Det er Pavarotti-nivå over dette.

Tips oss 2400
MANGE TILHENGERE: Mancester United har en stor supporterskare i Norge, den skandinaviske supporterklubben teller snart 45 000 medlemmer. Foto: EPA/KERIM OKTEN

MANGE TILHENGERE: Mancester United har en stor supporterskare i Norge, den skandinaviske supporterklubben teller snart 45 000 medlemmer. Foto: EPA/KERIM OKTEN

Tippeligaen


Lag Kamper Målforskjell Poeng
Strømsgodset1532-1835
Molde1528-1631
Rosenborg1525-1328
FK Haugesund1523-1524
Tromsø1525-1923
Vålerenga1519-2021
Hønefoss1514-1621
Aalesund1520-1720
Brann1528-2419
Sogndal1517-2018
Viking1513-2318
Lillestrøm1522-2717
Sandnes Ulf1519-2517
Odd Grenland1521-2716
Fredrikstad1524-2812
Stabæk1512-347


ULLEVAAL STADION (Dagbladet): 5. august kommer Manchester United på besøk til Norge, for første gang siden 2002.

Da nyheten ble kjent tidligere i dag brøt kundetelefonen til Billettservice sammen på grunn av den store pågangen. United har som kjent en stor fanskare her i landet, og bare den skandinaviske supporterklubben nærmer seg 45 000 medlemmer.

Men de som har tenkt seg på kamp må være forberedt på å punge ut:

Billigste billett: 695 kroner


De billigste billettene på Ullevaal Stadion, på kortsidene, vil koste rett 695 kroner. På langsidene vil prisen variere mellom 795 kroner og 895 kroner.

Til sammenligning ligger billettprisen til Norge - England den 26. mai mellom 550 og 750 kroner. Dagbladet meldte i forrige måned at det blir den dyreste fotballkampen på norsk jord noensinne.

Den rekorden blir altså grundig slått nå. Og med tanke på at det engelske fotballforbundet krevde rundt ti millioner kroner for å sende sine landslagsstjerner til Oslo, var det neppe noe billigere for Vålerenga å hente Manchester United.

Styreleder i Vålerenga Fotball, Åge Petter Christiansen, sier han ikke kan gå ut med tallene på hva det koster å hente United. Men med et fullsatt Ullevaal Stadion forventer han at de tjener penger på kampen.

- De (United) vil at det skal være noe igjen, sier han til Dagbladet.

Om billettprisene sier han følgende:

- Det er Pavarotti-nivå over dette. 1000 - 3000 kroner for å høre ham mens han levde vil jeg ikke si er så høyt. Og denne kampen ligger på godt under tusenlappen. Mange vil nok ha opplevelsen, og det er billigere enn om man skal reise til Old Trafford.

Christiansen legger vekt på at «en billett er en følelse».

- For eksempel ville jeg glatt betalt 2500 kroner for en billett til Champions League-finalen, sier han.

Til tross for stive billettpriser blir det neppe noe problem å fylle stadion - kanskje blir problemet heller at det er for få billetter: Mandag 21. mai starter forhåndssalget for sesongkortinnehavere, som alle har krav på seks hver.

Tirsdag starter det lukkede forhåndssalget for alle medlemmene av Uniteds supporterklubb, mens det åpne salget settes i gang dagen etter det igjen.

- Nyttig læring


Vålerenga-trener Martin Andresen har møtt storklubber som Barcelona og Liverpool til treningskamp de siste to årene, og tror United-kampen vil styrke VIFs merkevare ytterligere.

- Dette er fantastisk for oss som klubb og som merkevare. Vi blir lagt merke til utenfor Norges grenser, og det merket jeg spesielt da vi møtte Barcelona, men også Liverpool. Det å møte en klubb som kanskje er enda større er flott for oss. For spillerne blir det en kjempeerfaring å ta med seg, å få møte noen av verdens beste spillere og kjenne på nivået, selv om det bare er en treningskamp. Kanskje vil de få se at det ikke er langt opp, samtidig som det er ting de er vesentlig bedre på enn oss. Det blir nyttig læring, sier han.

I terminlista står Vålerenga oppført med bortekamp mot Haugesund den 5. august, samme dag som kampen mot United, men NFF har gått med på å framskyve kampen. Andresen har et håp om at Haugesund-kampen kan spilles torsdag, men det kan også bli fredag.

- Torsdag hadde vært fint, jeg har lyst til å stille mitt beste lag, sier han til Dagbladet.

Liverpool-kampen i fjor kom midt i en hektisk kampperiode, slik at Andresen så seg nødt til å stille et reservepreget mannskap. De bet likevel godt fra seg og greide 2-2.

- I fjor var det ikke så stort sportslig utbytte for oss, selv om det var hyggelig for dem som fikk muligheten, og som gjorde det bra, sier han.

- Imponerende at de greier å slåss om gullet


Manchester United har på sin side forpliktet seg til å stille et sterkt lag, selv om informasjonssjef Phil Townsend på pressekonferansen ikke kunne komme med noen løfter på at stjerner som Wayne Rooney og Nani vil være på plass.

- Det er opp til manageren og det medisinske apparatet å avgjøre hvor spillerne befinner seg på formskalaen. Noen av de unge kan ha spilt i OL også. Men vi kommer med det sterkeste laget vi kan, sier han til Dagbladet.

Martin Andresen har spilt mot Manchester United både med Wimbledon og Blackburn, og sier han aldri har tapt.

- Jeg spilte vel en tre, fire kamper mot dem. Jeg husker ikke så mye, men vi løp mye etter ballen, flirer han.

- Hva synes du om United-laget denne sesongen?

- Det som slår meg er at de klarer å kjempe om gullet i år også. Når man ser laget de har på papiret, tenker man at det er imponerende at de klarer det. Det ligger i veggene og kulturen der, de ksaper vinnere. Spiller for spiller vil jeg tro de ligger bak flere lag, sier han.
Lik Dagbladet Sporten på Facebook.
John Arne Markussen

Velkommen til debatt. Tenk over hvordan du vil fremstå i det offentlige rom. Vi lar deg være anonym, men husk at å bruke fullt navn gir deg mer troverdighet. Hold deg til saken og vis respekt for de andre i kommentarfeltet. Vi ønsker at du deltar og beriker den offentlige samtalen, men vi ønsker en høflig tone. Vi sletter hatske, truende eller sjikanerende innlegg. Er din kommentar blitt slettet, og lurer på hvorfor? Send e-post til debatt@dagbladet.no, med ditt brukernavn.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør

Her kan du lese våre debattregler

Mest kommentert

 • Syns du budsjettet skapte temperatur? Nå venter flyktningbråk for regjeringen

  Syns du budsjettet skapte temperatur? Nå venter flyktningbråk for regjeringen

  KrF og Venstre er klare til å ta kampen om ekstra milliarder til flyktningene. (924 innlegg) Les mer

 • Tajiks velferd

  Tajiks velferd

  Ap viser sin sanne natur. (632 innlegg) Les mer

 • - Aldri vært så nær en tredje verdenskrig på 30 år

  - Aldri vært så nær en tredje verdenskrig på 30 år

  Amerikansk forsker og Senatet-rådgiver: - Litauen, Latvia og Estland neste hvis ingen stopper Putin. (345 innlegg) Les mer

 • Kritikk som fortjent

  Kritikk som fortjent

  Kjetil Rolness bommer grovt i sitt forsvar for Hege Storhaug. (339 innlegg) Les mer

 • Ingen synes det er rart om kunstnere ikke får betalt

  Ingen synes det er rart om kunstnere ikke får betalt

  Selv om kunsten snakker der andre tier, roper der andre hvisker, er det forventet at billedkunstnere jobber gratis. (305 innlegg) Les mer

 • Tendensiøst forsvar av Hege Storhaug fra Rolness

  Tendensiøst forsvar av Hege Storhaug fra Rolness

  Kjetil Rolness tyr til løgn og bevisst villedning for å renvaske Hege Storhaug og Human Rights Service. (293 innlegg) Les mer

 • Det dyreste av alt

  Det dyreste av alt

  Det koster å ta imot flyktninger. Men det å ikke ta dem skikkelig imot, har en mye høyere kostnad. (293 innlegg) Les mer

 • (285 innlegg) Les mer