Han bandt moren fast til en stol i stuen, tømte parafin rundt i hele huset og tente på.

Tips oss 2400
En 39-åring fra Åmot i Buskerud er i Borgarting lagmannsrett dømt til tre års fengsel for å ha bundet fast sin mor til en stol, dynket huset i parafin og tent på.

Straffen i lagmannsretten er den samme som i første rettsinstans, Eiker, Modum og Sigdal tingrett. Den 39 år gamle mannen anket dommen fordi han hevdet at han ikke var tilregnelig i gjerningsøyeblikket, skriver Drammens Tidende.

Lagmannsretten valgte å opprettholde dommen etter at den rettsoppnevnte psykiateren konkluderte med at 39-åringen er strafferettslig tilregnelig.

Mannen tente på huset han og moren delte 4. mars i fjor. Han bandt moren fast til en stol i stuen, tømte parafin rundt i hele huset og tente på. Like før moren ble slukt av flammene, dro sønnen henne i sikkerhet. Huset brant ned til grunnen.

I tillegg til fengselsstraffen er 39-åringen dømt til å betale erstatning til Sparebank 1 på 3,6 millioner kroner, samt erstatning til moren på 30 000 kroner.


(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook.
I denne artikkelen
John Arne Markussen

Velkommen til debatt
Tusen takk for at du ønsker å delta i vårt kommentarfelt.
Vi holder imidlertid nå stengt. Dette gjør vi for at moderatorene våre skal kunne ha raskere responstid i debattfeltenes åpningstid.
Åpningstiden er hverdager fra 10:00 til 20:00.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør