Ekspedisjonsdeltakerne byttet ut turklær med pentøy, og fikk stående applaus fra en fullsatt Grieghall.

Tips oss 2400

Gullruten-vinnere

Beste humorprogram: Helt Perfekt, TV Norge

Beste Reality: Ingen grenser 2, NRK

Beste nye programserie: Hver gang vi møtes, TV 2

Beste Magasin — eller livsstilsprogram: Min ungdoms Vår, NRK

Beste dokumentar — eller faktaserie: Overeksponert, NRK

BERGEN (Dagbladet): I kveld ble «Ingen grenser»-deltakerne belønnet med Gullruten-pris i kategorien beste reality. Hele salen reiste seg da de elleve deltakerne gikk ned på scena i Grieghallen. 

- I et halvt år har jeg overbevist meg selv om at jeg ikke er reality-deltaker, så det var en liten smekk å bli nominert i denne kategorien, men det føles likevel veldig bra, sier Birgit Skarstein (22) til Dagbladet etter at hele gjengen mottok prisen.

Vurderte turklær

«Ingen grenser»-deltakerne har sjarmert en hel nasjon med sitt enorme pågangsmot og stå på-vilje. Hele 1,4 millioner seere fulgte programmet da det gikk på NRK i vinter. I går var alle elleve igjen samlet.

Skarstein verdsatte prisen, og mener programmet har satt fokus på mennesket bak funksjonshemmingen. Selv er hun blitt flinkere til å se menneskers ressurser.

Hun strålte i en rosa, fotsid kjole, men hadde først planer om å møte opp i turtøy.

- Jeg tenkte egentlig å ha på meg turklær, det er jo derfor jeg er her. Med ordentlig bukse, ullgenser og regnjakke. Det hadde egentlig vært ganske behagelig å gå med, men jeg har valgt kjole i stedet. Det passer seg kanskje litt bedre til omgivelsene, sier Skarstein med et smil.

- Forandret livet mitt

Ingvill Bruland Vadla var også svært glad over Gullruten-prisen for beste reality. Deltakelsen har gjort mye for henne.

- Programmet har forvandlet livet mitt veldig mye. Før kunne jeg ikke gå uten å dekke til armprotesen, nå har jeg stått på scena uten å gjøre det. Jeg er blitt mye mer fortrolig med meg selv, og jeg skjønner ikke hva jeg tenkte på før, sier Vadla.

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet Kultur på Facebook.
I denne artikkelen