Buss med 29 personer krasjet. Ni personer fraktet til sjukehus med lettere skader.

Tips oss 2400
(Dagbladet): To personer omkom i en alvorlig bussulykke like før klokka 06 på E6 i Nord-Troms i dag.

- Jeg kan bekrefte at to menn er omkomne. En er fraktet til universitetssjukehuset i Tromsø med helikopter mens åtte er fraktet med ambulanse med lettere skader, sier konstituert politimester Einar Sparboe Lysnes i Troms politidistrikt til Dagbladet.

- Eldre personer

29 personer befant seg på charter-bussen som hadde besøkt Murmansk i Russland. Bussen var i morgentimene på vei tilbake til endestasjonen Finnsnes i Lenvik kommune.

Ifølge iTromsø var bussen en del av hjelpeorganisasjonen «Aksjon Murmansk», som sender forsyninger til området.

De øvrige 18 personene om bord på bussen er også fraktet til universitetssjukehuset i Tromsø, opplyser kommunikasjonsrådgiver Jan Fredrik Frantzen til Dagbladet.

- Alle får oppfølging på sjukehuset, det er bare snakk om lettere skader hos de skadde, sier Frantzen videre.

Tippet bussen

Bussen har kjørt av veien i en slakk høyresving, og bussen ligger nå delvis tippet, opp mot terrenget. Politiet og HRS ble varslet klokken 5.50 om ulykken, som skal ha skjedd ved ni kilometer nord for Nordkjosbotn, i Øvergård. Tromsø ligger sju mil unna.

- Det tyder på at det var godt vokse og eldre personer i bussen, sier Sparboe Lysnes.

- Det er kaldt og fuktig i fylket vårt i dag, men det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykka. Det kan ha vært glatt, det er snø i lufta, men det legger seg ikke.

Rammer liten kommune

Rådmann Margrete Hagerupsen i Lenvik kommune opplyser at alle de involverte var fra Lenvik, og at dette er en tragedie for det lille samfunnet på Finnsnes.

- Jeg fikk telefon klokken 7.15, der kommunen ble orientert. Vi har satt i gang kriseteamet i kommunen, som har begynt å jobbe. Vi har fått signaler om at de som ikke er fysisk skadd kommer til legevakten på Finnsnes, sier hun til Dagbladet.

- Det er jo forferdelig det som har skjedd, og alle er folk fra vår kommune. Det berører veldig mange. Det er jo ikke større enn av folk kjenner hverandre.

Kommunen jobber nå med å skaffe seg en oversikt over omfanget. Politiet jobber med å få frigitt navn, slik at kommunen videre kan ivareta pårørende. Kantina på omsorgssenteret vil bli tatt i bruk, opplyser hun.

Måtte snu

Redningsleder Frode Iversen ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge fortalte tidligere opplyst om at det var 29 personer om bord bussen.

Hovedredningssentralen er ikke lenger innvolvert i redningsarbeidet etter at det ikke lenger var behov for søk, opplyser Iversen.

Et Sea King-redningshelikopter ble sendt fra Banak, men fikk beskjed om å snu som følge av dette.

- Det er for tidlig å si noe om hva slags buss dette er, men jeg kan bekrefte at det var en trafikkulykke, sier operasjonsleder i Troms politidistrikt, Roy Tore Mejer til Dagbladet.

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet på Facebook.
I denne artikkelen