Selvfølgelig må en trancelåt ha mye nakenhet for å dekke over refrenget. Se video!

Tips oss 2400

TREDJE EPISODE: Her framfører Edvard Griegs grand-grand-nevø en nasjonalromantisk trance-låt i bare nettoen. Alle episodene og bonusmaterialet ser du på allenorgeshemmeligheter.no. Video: ØISTEIN NORUM MONSEN

ALLE NORGES HEMMELIGHETER• Alle episodene, bonusmaterialet, konkurranser og mye mer finner du på allenorgeshemmeligheter.no.

ANDRE EPISODE: Det er duket for dramatikk da programleder Erlend plutselig må forlate serien. Reiseruta finner du her. Alle episodene og bonusmaterialet ser du på allenorgeshemmeligheter.no.. Video: ØISTEIN NORUM MONSEN

FØRSTE EPISODE: Her starter eventyret for Erlend, Hanne og Steinjo. Vil du følge i deres fotspor, finner du reiseruta her. Alle episodene og bonusmaterialet ser du på allenorgeshemmeligheter.no. Video: ØISTEIN NORUM MONSEN

(Dagbladet): - Han visste akkurat hvor flau jeg var over den låta jeg lagde som 16-åring. Nå måtte jeg framføre den samme frasen på nytt foran masse folk. Og det i en tranceversjon, sier Stein Johan «Steinjo» Grieg Halvorsen om innspillingen av låta «Hard Anger».

- Men sånn blir det vel når man overlater alle styringa til en person som kjenner oss virkelig godt.

Vennskap til bry

Sammen med sin bestevenninne Hanne Rivrud Nansen, har Steinjo denne våren reist Norge rundt for å spille inn Dagbladets nye web-tv-serie «Alle Norges hemmeligheter».

Dette er et reise- og et humorprogram som har latt seg inspirere av realitysjangeren.

Erlend Klarholm Nilsen er den autoritære programlederen som lager oppgavene deltakerne må løse på sin ferd.

En tvist de fleste andre realityprogrammene mangler, er at trioen Hanne, Steinjo og Erlend har også vært svært gode venner privat i mange år.

Det slår ikke nødvendigvis positivt ut for deltakerne i denne serien.

Skikkelig utfordring

Ti timer får de til å lage låta «Hard Anger», samtidig som de krysser Hardangervidda i bil.

De må i tillegg filme en musikkvideo og klippe denne på en bærbar-PC på vei til neste stopp der videoen skal vises på storskjerm.

Erlend har på forhånd lagd låtteksten.

De to blivende trancestjernene får også en lang liste med elementer som må være med i den ferdige videoen.

De skal blant annet stå på hodet i en foss, posere som Adam og Eva, spille synth foran et gatekjøkken og løpe nakne gjennom en epletreåker.

- Dette var skikkelig utspekulert. Jeg driver til vanlig med å lage musikk og musikkvideoer. Både jeg og Hanne er perfeksjonister og liker å pusle med ting til vi er fornøyde. Her hadde vi ikke noe annet valg enn å kaste oss rundt og bli ferdige.

- I tillegg hadde vi disse forferdelige kostymene. Der satt jeg i bilen med gul gele i håret, dopapir i t-skjortearmene for å se mer muskuløs ut og trance på full guffe mens vi kjørte over Hardangervidda.

Catchy

Målet for turen var Hardanger Folkemuseum der musikkvideoen skulle vises til intetanende besøkende.

Steinjo gruet seg spesielt mye til å høre sin egen utgave av houseduoen KLFs legendariske strofe «Bring the beat back».

- Da jeg var 16, synes jeg det var det kuleste jeg hadde hørt. Da jeg skulle lage en sånn linje selv var «Where is the beat now» det eneste jeg kom på. Denne dølle setningen husket selvsagt Erlend på og tok med i teksten.

- Om jeg er stolt av låta? Jeg synes faktisk den ble catchy. Videoen derimot ble bare flau , men det var nok også meningen.

Mye nakenhet

Den onde programlederen Erlend har ikke bare god hukommelse.

Han sørget også for at den detaljerte videobeskrivelsen forutsatte mye nakenhet fra de to deltakerne, som det seg hør og bør i et realityshow.

- Men akkurat det gikk veldig fint. Vi var heldige som fant akkurat den åkeren som skrånet så fint nedover. Vi løp og holdt hverandre i hendene. Det hele ble veldig uskyldig og fint.

- Men det skal sies, Hannes rumpe er nok veldig mye finere enn min.

HARDANGERVIDDA PÅ ETT MINUTT: Bli med på en fantastisk biltur over Hardangervidda. Video: ØISTEIN NORUM MONSEN

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet på Facebook.
I denne artikkelen