Derfor trekker profilerte «Kamzy» seg fra AUF.

Tips oss 2400
TOPPMØTE: 2. juni hilste Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam på USAs utenriksminister Hillary Clinton. Foto: Andrea Gjestvang / UD

TOPPMØTE: 2. juni hilste Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam på USAs utenriksminister Hillary Clinton. Foto: Andrea Gjestvang / UD

  Se større kart Youngstorget

  (Dagbladet): (Dagbladet): Onsdag denne uka ga Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (24) beskjed til AUFs valgkomité at hun ikke ønsker gjenvalg til ungdomspartiets sentralstyre.

  Som profilert ungdomspolitiker etter terrorangrepet 22. juli har det vakt oppsikt at den ambisiøse 24-åringen gir seg etter bare en periode sentralt i AUF.

  - Jeg er blitt nedringt av folk som lurer på om jeg virkelig har tenkt meg godt nok om. Blant mange i AUF er det en overbevisning om at dersom du går ut av AUF, er det vanskelig å komme inn igjen. Den oppfatningen ønsker jeg å bryte, sier hun.

  Flere arenaer

  - Det finnes flere arenaer for politikk, og jeg kommer alltid til å stille opp for AUF uansett, sier Gunaratnam til Dagbladet.

  Hun har fortalt åpent om 22. juli og vært frittalende kommentator om rettssaken mot Anders Behring Breivik, blant annet gjennom «Dagbok fra retten» i denne avis.

  - Mange har spurt om jeg trekker meg i kjølvannet av 22. juli. Det er feil. Erfaringene fra AUF er noen av de beste og viktigste jeg har lært i mitt liv. Vi har bygget mange talenter i organisasjonen som står klare til å ta over roret, sier hun.

  - Tøft å være Kamzy

  Men det er ingen hemmelighet at Gunaratnam har vært frustrert over situasjonen i AUF.

  - Det er tøft å være Kamzy i AUF. Jeg har alltid frontet kamper som gjør at man enten elsker meg eller ikke liker meg fullt så godt. Jeg liker å utfordre det etablerte, noe som gjør at man ikke alltid forblir populær, sier hun.

  - Jeg liker ikke at det skal være en selvfølge hva jeg skal mene, legger hun til.

  Større åpenhet

  I tillegg til å være Ap-politiker og student, ønsker hun nå å vie mer tid til å bygge opp tenketanken «Progressiv», et politisk verksted for sentrum-venstre i norsk politikk. Hun mener det er fullt mulig å bidra i AUF, også uten verv i organisasjonen.

  - Jeg ønsker større rom for ulike meninger og en mer åpen debatt. Jeg trenger det rommet. Men det trenger sentrum-venstre i norsk politikk også, sier Kamzy.

  - Kamzy er en flott og positiv jente. Jeg er enig i at det skal være rom for ulike synspunkter i et politisk parti, og det mener jeg det også er i AUF. Selv om Kamzy trekker seg fra vårt sentralstyre fortsetter hun jo i Oslo bystyre og kommer til å være aktiv i AUF og AP i lang tid, det er jeg sikker på. Det er også flott hvis hun kan bruke kreativiteten sin i en tenketank som Progressiv, sier AUF-leder Eskil Pedersen til Dagbladet.


   
   

  Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

  RAPPORTER INN HER
  Lik Dagbladet på Facebook.