Mohammed døde av skadene han ble påført under en demonstrasjon mot Syrias diktator.

Tips oss 2400
(Dagbladet): Mohammed Bassam al-Tahhan (11) skal ha deltatt i en demonstrasjon mot Syrias president Bashar al-Assad da han ble fatalt skutt i hodet av en skarpskytter i Deraa i dag, melder CBS News.

I en video lagt ut på YouTube ser man den dramatiske redningsaksjonen der en gruppe menn prøver å finne en måte å hente 11-åringen ut av skarpskytterens synsvinkel. Etterhvert blir han hentet ut og brakt til et kjøretøy.

Opposisjonsfiguren Khaled Wassef forteller at 11-åringen døde.

Mange barn offer i Syria-konflikten

Verken videoen eller opplysningene CBS News har fått kan ikke selvstendig bekreftes ettersom Assad-regimet har begrenset bevegelsesfriheten til selvstendige journalister i landet.

Episoden er bare en av mange som illustrerer grusomhetene som hver dag skjer i Syria. Det var i Deraa opprøret mot regimet startet, og den sørlige byen har vært mål for en rekke angrep fra Assads soldater og milits.

Syriske styrker gjennomførte en rekke bombeangrep mot Assad-fiendtlige områder i byen etter at mange av regimets soldater hoppet av, melder aktivister og innbyggere til nyhetsbyrået Reuters.

Flere titalls barn har vært offer for den stadig forverrede situasjonen i Syria. Blant annet ble rundt 40 barn drept i massakren i Houla.

Intensiv bombing

I både Homs og Damaskus var det også utbredt vold i dag.

I Homs kunne aktivister melde om en intensiv bombing av nabolaget Khalidiya. Aktivister kaller det den verste bombingen siden starten.

Også i den ellers rolige og Assad-vennlige hovedstaden Damaskus var det også sammenstøt mellom opprørerne og regimetro soldater.

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet på Facebook.
I denne artikkelen