Mohammed døde av skadene han ble påført under en demonstrasjon mot Syrias diktator.

Tips oss 2400
(Dagbladet): Mohammed Bassam al-Tahhan (11) skal ha deltatt i en demonstrasjon mot Syrias president Bashar al-Assad da han ble fatalt skutt i hodet av en skarpskytter i Deraa i dag, melder CBS News.

I en video lagt ut på YouTube ser man den dramatiske redningsaksjonen der en gruppe menn prøver å finne en måte å hente 11-åringen ut av skarpskytterens synsvinkel. Etterhvert blir han hentet ut og brakt til et kjøretøy.

Opposisjonsfiguren Khaled Wassef forteller at 11-åringen døde.

Mange barn offer i Syria-konflikten

Verken videoen eller opplysningene CBS News har fått kan ikke selvstendig bekreftes ettersom Assad-regimet har begrenset bevegelsesfriheten til selvstendige journalister i landet.

Episoden er bare en av mange som illustrerer grusomhetene som hver dag skjer i Syria. Det var i Deraa opprøret mot regimet startet, og den sørlige byen har vært mål for en rekke angrep fra Assads soldater og milits.

Syriske styrker gjennomførte en rekke bombeangrep mot Assad-fiendtlige områder i byen etter at mange av regimets soldater hoppet av, melder aktivister og innbyggere til nyhetsbyrået Reuters.

Flere titalls barn har vært offer for den stadig forverrede situasjonen i Syria. Blant annet ble rundt 40 barn drept i massakren i Houla.

Intensiv bombing

I både Homs og Damaskus var det også utbredt vold i dag.

I Homs kunne aktivister melde om en intensiv bombing av nabolaget Khalidiya. Aktivister kaller det den verste bombingen siden starten.

Også i den ellers rolige og Assad-vennlige hovedstaden Damaskus var det også sammenstøt mellom opprørerne og regimetro soldater.
Lik Dagbladet på Facebook.
I denne artikkelen
John Arne Markussen

Velkommen til debatt
Tusen takk for at du ønsker å delta i vårt kommentarfelt.
Vi holder imidlertid nå stengt. Dette gjør vi for at moderatorene våre skal kunne ha raskere responstid i debattfeltenes åpningstid.
Åpningstiden er hverdager fra 10:00 til 20:00.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør