Zlatan og Sverige ble knust av Sjevtsjenko.

Tips oss 2400
HER AVGJØR UKRAINA: Andrej Sjevtsjenko vinner duellen med Zlatan Ibrahimovic og header inn 2-1-målet. Heller ikke Mikael Lustigs spill på første stolpe er imponerende. Foto: EPA/FEHIM DEMIR

HER AVGJØR UKRAINA: Andrej Sjevtsjenko vinner duellen med Zlatan Ibrahimovic og header inn 2-1-målet. Heller ikke Mikael Lustigs spill på første stolpe er imponerende. Foto: EPA/FEHIM DEMIR

Fakta:

Ukraina — Sverige 2-1 (0-0)

70.000 tilskuere i Kiev.
Mål: 0-1 Zlatan Ibrahimovic (52), 1-1 Andrej Sjevtsjenko (55), 2-1 Sjevtsjenko (61).
Dommer: Cuneyt Cakir, Tyrkia.
Gult kort: Kim Källström (11), Rasmus Elm (83), Sverige.
Ukraina (4-4-2): 12 Andrej Pjatov — 9 Oleg Gusev, 3 Jevgeni Khatsjeridi, 17 Taras Mikhalik, 2 Jevgeni Selin — 19 Jevgeni Konopljanka (22 Marco Devic fra 90.), 4 Anatolij Timosjtsjuk, 18 Sergej Nazarenko, 11 Andrej Jarmolenko — 7 Andrej Sjevtsjenko (15 Artem Milevskij fra 81.), 10 Andrej Voronin (14 Ruslan Rotan fra 85.).
Sverige (4-2-3-1): 1 Andreas Isaksson — 2 Mikael Lustig, 3 Olof Mellberg, 4 Andreas Granqvist, 5 Martin Olsson — 6 Rasmus Elm, 9 Kim Källström — 7 Sebastian Larsson (21 Christian Wilhelmsson fra 68.), 10 Zlatan Ibrahimovic, 20 Ola Toivonen (8 Anders Svensson fra 62.) — 22 Markus Rosenberg (11 Johan Elmander fra 71.).

(NTB)

FOTBALL-EM MENN: GRUPPE D:


Frankrike — England 1 - 1
Ukraina — Sverige 2 - 1

Ukraina 1 1 0 0 2 - 1 3
England 1 0 1 0 1 - 1 1
Frankrike 1 0 1 0 1 - 1 1
Sverige 1 0 0 1 1 - 2 0
De to beste til kvartfinale.

(NTB)
DEPPET: Zlatan Ibrahimovic var god mot Ukraina, men det holdt ikke til poeng. Foto: AFP PHOTO / DAMIEN MEYER

DEPPET: Zlatan Ibrahimovic var god mot Ukraina, men det holdt ikke til poeng. Foto: AFP PHOTO / DAMIEN MEYER

SCORET TO: Andrej Sjevtsjenko scoret to mot Sverige. Her i duell medOlof Mellberg. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

SCORET TO: Andrej Sjevtsjenko scoret to mot Sverige. Her i duell medOlof Mellberg. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

JUBEL: Andriy Voronin og de ukrainske spillerne. Foto: AFP PHOTO / SERGEI SUPINSKY

JUBEL: Andriy Voronin og de ukrainske spillerne. Foto: AFP PHOTO / SERGEI SUPINSKY

• Ukraina - Sverige 2-1

(Dagbladet): Sverige tapte åpningskampen 2-1 mot Ukraina, og ligger sist i gruppe D etter at alle lagene har spilt én kamp.

Det ble spissenes aften i lagenes åpningskamp i Kiev.

Zlatan Ibrahimovic (30) sendte Sverige i ledelsen etter 52 minutter, men en annen spissveteran i Andrej Sjevtsjenko (35) snudde til 2-1-seier til vertsnasjonen Ukraina. 

- Det er tøft, og vi skulle aldri tapte denne kampen. Vi har mange sjanser, vi leder 1-0 og det føles som en trygg ledelse. De får 1-1 og 1-2 på corner, og det skal ikke skje. Nå er situasjonen slik som den er. Vi har to kamper på å snu dette, sier Zlatan til SVT.

Innbytter Johan Elmander fikk en kjempesjanse til å utligne til 2-2 ett minutt før full tid. Zlatan flikket ballen over forsvaret til Elmander som kom helt alene med keeper, men innbytteren banket ballen over mål.

Dermed endte kampen 2-1, og Ukraina leder gruppe D.

- Det var nervøs i første omgang, men bedre etter pause. Vi holder mer på ballen og spiller bedre. Men sånn er det i fotball. Når det begynner å gå bra, får vi mål imot oss, sier Zlatan.

Om de gjenstående kampene mot England og Frankrike, sier Zlatan.

- Det er to bra motstandere.

Som en liten trøst til svenskene sørget Zlatans scoring for at han er én av fem som har scoret i tre forskjellige europamesterskap. De fire andre er Jürgen Klinsmann, Vladimir Smicer, Thierry Henry og Nuno Gomes.

Sjevtsjenko alene med keeper


Sverige og Ukraina var outsidere i gruppe D før kveldens kamp, og var på mange måter avhengig av en god start for å ha håp om å gå videre fra gruppa med England og Frankrike.

Det tok lang tid før den første sjanse kom, og ingen av lagene klarte å spille seg til en stor sjanse før 24 minutter var spilt.

Plutselig på en ukrainsk kontring var spiss-legenden Andrej Sjevtsjenko helt fri, og kom alene med keeper Andreas Isaksson.

Spissen kom skrått på målet, og avsluttet utenfor stengene.

Zlatan i stanga


Etter 38 minutter var Sjevtsjenko og lagkamerat Yevhen Konoplyanka frampå og begge hadde sjanse til å sende vertsnasjonen i ledelsen. En god Isaksson og et heldig svensk forsvar slapp med skrekken, og det sto fortsatt 0-0.

Kampen åpnet seg i omgangens siste minutter og Zlatan Ibrahimovic fikk omgangens største sjanse bare fem minutter før pause.

Zlatan fikk stå helt alene på bakre stolpe etter et innlegg fra høyre, og den vanligvis så treffsikre svensken var millimetre fra å sende Sverige i ledelsen.

Heading gikk derimot ikke dit stjernen ville, og den spratt i stolpen og ut.

Scoret etter pause


Mens Zlatan hadde marginene i mot rett før pause - så lyktes han bare minutter etter sidebytte.

Sverige gikk i angrep og Kim Källström fikk ballen på bakre stolpe. Midtbanespilleren banket et nytt innlegg inn i feltet, og Zlatan styrte ballen elegant inn i mål til 1-0.

Men den svenske ledelsen skulle bli kortvarig.

Sjevtsjenko bommet på en kjempesjanse før pause - og ville tydeligvis ikke være noe dårligere enn den svenske spissen.

Bare tre minutter etter Zlatans mål, var det Sjevtsjenkos tur til å heade inn 1-1 etter innlegg fra høyre.

Spissveteranen vant duellen med Olof Mellberg inne i feltet, og stanget inn utligningen.

Men det skulle komme mer fra Sjevtsjenko.

Ny heading i mål


61 minutter var spilt da Ukraina fikk corner. Konoplyanka svingte ballen inn i feltet fra venstre, og inne i feltet vant Sjevtsjenko en duell med Zlatan. Spissen styrte ballen inn i det nærmeste hjørnet, og Mikael Lustig som passet på første stolpe, var uheldig og lot ballen snike seg inn mellom ham og stanga.

Dermed hadde Sjevtsjenko snudd kampen på bare seks minutter.

Sverige presset på for utligning de siste 29 minuttene. Zlatan var nære da han traff godt på en vollet fra 20 meter, men keeper fikk avverget.

Innbytter Johan Elmander fikk en gyllen sjanse til å score da han kom alene med keeper etter 89 minutter, men svensken var for het og banket ballen langt over mål.

Svenskene klarte aldri å kjempe seg tilbake i kampen, og blir dermed liggende siste i gruppe D med null poeng etter lagenes første kamper.
HELTEN: Andrej Sjevtsjenko scoret to mål og sendte Ukraina til himmels på hjemmebane. Foto: EPA/KERIM OKTEN

HELTEN: Andrej Sjevtsjenko scoret to mål og sendte Ukraina til himmels på hjemmebane. Foto: EPA/KERIM OKTEN

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet Sporten på Facebook.