Noen ganger står ikke prisen i forhold til verken mat eller service.

Tips oss 2400

STRAND restaurant


  • Mat:
  • Miljø:
  • Service:
  • Totalt:

  • Forretter: Kr.135-195
  • Hovedretter: Kr. 215-285
  • Desserter: Kr. 85-175
  • Antall forretter: 4
  • Antall hovedretter: 2
  • Antall desserter: 5
  • Sted: Strand restaurant
  • Adresse: Strandalleen 48, Stabekk
  • Telefon: 67 53 05 75
  • Besøkt: 20120707

I totalvurderingen veier maten mer enn service og miljø.

-  Er ikke 215 kroner for pølser med potetstappe i meste laget?

Robinson så på hovedretten sin og rynket på nesa.

-  Selv om pølsene heter chorizo og i tillegg kommer med strimlet kål og syltet rødløk? spurte Fredag retorisk. Robinson nikket sakte.

-  Hm, sa Fredag. -  Min entrecôte er heller ikke så mye å skryte av - rent omfangsmessig. Kjøttet er mørt, smaken er fin, men for 285 kroner må man kunne forvente mer kjøtt for pengene.

Det begynte bra. Sola skinte fra en skyfri himmel, fjorden glitret innbydende og fuglene sang i dur. Forventningene var høye. Siden stjernekokk Tom Victor

Gausdal slo seg til i de gamle restaurant-lokalene på Stabekk i Bærum for et par

år siden, har flere av hovedstadens

restaurantanmeldere vært rause med superlativene.

Robinson og Fredag fikk valget mellom å sitte ute eller inne. Da hovmesteren forsikret om at menyen var identisk, i sommermånedene er det slik, var det ikke noe å lure på lenger. Så Robinson vraket det hyggelige, halvmørke interiøret for den solfylte og fantastisk beliggende terrassen.

-  Dere må gjerne velge trerettersmenyen, eller dere kan plukke fra à la carten, sa en stresset servitør, og plasserte på bordet et par-tre brødskiver som bar preg av at det var en stund siden de ble skåret opp.

Med fire forretter og to hovedretter er valgmulighetene begrenset på à la carte-menyen. Da Fredag lurte på om det var mulig å velge hovedretten fra trerettersmenyen, var svaret et kontant «nei».

-  Du skjønner, de lages av to forskjellige kjøkken, så det går dessverre ikke,

utdypet servitøren.

Forskjellige restauranter har forskjellige rutiner, smidighet er en relativ størrelse. Til forrett valgte både Robinson og Fredag grillet sjøkreps, mens de fordelte menyens to hovedretter - entrecôte og chorizopølse - mellom seg.

Sola skinte, og glassene med husets hvite - en helt grei Grüner Veltliner - forsterket den deilige følelsen av sommer og sol. Til forrettene ble det bestilt mer hvitt, denne gang en tørr Riesling av type Von Racknitz av 2010-årgang. 495 kroner er kanskje ikke all verden, men bør være dyrt nok til å få tilbud om å smake på en vin. Og enda mer besynderlig: Servitøren gjorde ingen mine til å bytte ut glassene. Da dette ble bemerket, fikk Robinson og Fredag til svar at vinene var så like at det ikke var nødvendig, men siden de insisterte skulle de likevel få nye glass.

-  Det var snilt, sa Fredag syrlig.

En stund etter ankom et par delikate, ramsløkgratinerte sjøkreps. Krepsen

kunne kanskje vært under grillen en tanke lenger, men pytt, sashimi er også godt. Man kan selvfølgelig innvende at 195 kroner er mye for en middels stor krepsehale, men ute på Stabekk synes det høye pris-nivået å være helt normalt. Inntrykket av dette ble forsterket da de innledningsvis omtalte hovedrettene ankom.

-  Hvordan smaker de svært eksklusive pølsene? lurte Fredag.

-  Til å være chorizo, er de overraskende lite «hotte». De kunne også vært varmere, sa Robinson og nippet til et glass Domain Mourchon, en over middels kraftig Rhônevin, som - rett skal være rett - ble servert i nye glass. -  Og potetstappe, om aldri så smørrik, blir sjelden veldig spennende.

Tilbehøret til Fredags entrecôte -

ratatouille, sopp og nypoteter - falt bedre ut. Kjøttet hadde også god smak, men

som sagt: Det burde vært mer av det.

-  Og i likhet med pølsene dine, kunne både kjøtt og tilbehør vært varmere.

Forventningene til dessertene var ikke skyhøye, men de overrasket desto mer. Både Fredags jordbær med marengs og Robinsons jordbær på mandelbunn fikk topp karakter. Søte, men ikke for mektige.

-  Synes du det var verdt å ta turen ut hit? lurte Fredag.

-  Servicen kunne med fordel oppjusteres noen hakk. Maten er av variabel kvalitet. Og prisnivået står ikke i forhold til det vi fikk servert. Kanskje kvaliteten er generelt høyere innendørs?

-  Får håpe det. Både for dem som driver her og for framtidige gjester. Men utsikten fra terrassen er flott.•

robinson&fredag@dagbladet.no
John Arne Markussen

Velkommen til debatt med utgangspunkt i artikkelen ovenfor. Tenk gjennom hvordan du vil framstå i det offentlige rom. Det er ikke forbudt å være anonym. Noen ganger kan det være påkrevet. Men i de fleste sammenhenger framstår en som skriver under fullt navn som mer interessant enn en som vil skjule sin identitet. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre i kommentarfeltet. Hensikten med en debatt er å bidra til å berike ordskiftet i det offentlige rom. Vi vil ikke ha trakassering, trusler og hatske meldinger i våre kommentarfelt.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør

Debattregler

Mest kommentert

  • Moralismelinja

    Moralismelinja

    Har du slitt ut kroppen din i arbeidet eller fått en kronisk sykdom, og har tre barn? Synd for deg. (1636 innlegg) Les mer

  • Velferdspolitikk i revers

    Velferdspolitikk i revers

    Når regjeringen hevder stønadsnivået bør være lavere enn laveste lønnsinntekt settes norsk velferdspolitikk i revers, til før 1967. (1110 innlegg) Les mer

  • Høyres logiske brist

    Høyres logiske brist

    Høyre må forklare hvordan de har funnet ut at rike blir motivert av mer penger, mens bønder, kulturarbeidere, medier og fattige blir motivert av mindre. (945 innlegg) Les mer

  • Ingen vei tilbake

    Ingen vei tilbake

    Etter et år er Erna Solberg godt i gang med det Høyre gjør best i regjering, å gjøre endringer som ikke lar seg reversere, skriver Marie Simonsen. (941 innlegg) Les mer

  • En styrket arbeidslinje

    En styrket arbeidslinje

    Det handler om å gjøre en ordning fra å være et hinder, til ikke lenger å være et hinder for å prøve seg i arbeid. (798 innlegg) Les mer

  • Svenskene latterliggjøres i russiske medier

    Svenskene latterliggjøres i russiske medier

    «Vi kan jo ikke se den grensa under vann.» (784 innlegg) Les mer

  • Svensk sikkerhetspoliti advarte om russiske krigsplaner allerede i april

    Svensk sikkerhetspoliti advarte om russiske krigsplaner allerede i april

    Russland har kjøpt store mengder kart over Sverige. (771 innlegg) Les mer

  • Sexarbeideraktivist hadde tatt LSD da hun stilte til fotografering på Stordalens luksushotell

    Sexarbeideraktivist hadde tatt LSD da hun stilte til fotografering på Stordalens luksushotell

    Fotografen kalt inn på teppet. (783 innlegg) Les mer