Noen ganger står ikke prisen i forhold til verken mat eller service.

Tips oss 2400

STRAND restaurant


  • Mat:
  • Miljø:
  • Service:
  • Totalt:

  • Forretter: Kr.135-195
  • Hovedretter: Kr. 215-285
  • Desserter: Kr. 85-175
  • Antall forretter: 4
  • Antall hovedretter: 2
  • Antall desserter: 5
  • Sted: Strand restaurant
  • Adresse: Strandalleen 48, Stabekk
  • Telefon: 67 53 05 75
  • Besøkt: 20120707

I totalvurderingen veier maten mer enn service og miljø.

-  Er ikke 215 kroner for pølser med potetstappe i meste laget?

Robinson så på hovedretten sin og rynket på nesa.

-  Selv om pølsene heter chorizo og i tillegg kommer med strimlet kål og syltet rødløk? spurte Fredag retorisk. Robinson nikket sakte.

-  Hm, sa Fredag. -  Min entrecôte er heller ikke så mye å skryte av - rent omfangsmessig. Kjøttet er mørt, smaken er fin, men for 285 kroner må man kunne forvente mer kjøtt for pengene.

Det begynte bra. Sola skinte fra en skyfri himmel, fjorden glitret innbydende og fuglene sang i dur. Forventningene var høye. Siden stjernekokk Tom Victor

Gausdal slo seg til i de gamle restaurant-lokalene på Stabekk i Bærum for et par

år siden, har flere av hovedstadens

restaurantanmeldere vært rause med superlativene.

Robinson og Fredag fikk valget mellom å sitte ute eller inne. Da hovmesteren forsikret om at menyen var identisk, i sommermånedene er det slik, var det ikke noe å lure på lenger. Så Robinson vraket det hyggelige, halvmørke interiøret for den solfylte og fantastisk beliggende terrassen.

-  Dere må gjerne velge trerettersmenyen, eller dere kan plukke fra à la carten, sa en stresset servitør, og plasserte på bordet et par-tre brødskiver som bar preg av at det var en stund siden de ble skåret opp.

Med fire forretter og to hovedretter er valgmulighetene begrenset på à la carte-menyen. Da Fredag lurte på om det var mulig å velge hovedretten fra trerettersmenyen, var svaret et kontant «nei».

-  Du skjønner, de lages av to forskjellige kjøkken, så det går dessverre ikke,

utdypet servitøren.

Forskjellige restauranter har forskjellige rutiner, smidighet er en relativ størrelse. Til forrett valgte både Robinson og Fredag grillet sjøkreps, mens de fordelte menyens to hovedretter - entrecôte og chorizopølse - mellom seg.

Sola skinte, og glassene med husets hvite - en helt grei Grüner Veltliner - forsterket den deilige følelsen av sommer og sol. Til forrettene ble det bestilt mer hvitt, denne gang en tørr Riesling av type Von Racknitz av 2010-årgang. 495 kroner er kanskje ikke all verden, men bør være dyrt nok til å få tilbud om å smake på en vin. Og enda mer besynderlig: Servitøren gjorde ingen mine til å bytte ut glassene. Da dette ble bemerket, fikk Robinson og Fredag til svar at vinene var så like at det ikke var nødvendig, men siden de insisterte skulle de likevel få nye glass.

-  Det var snilt, sa Fredag syrlig.

En stund etter ankom et par delikate, ramsløkgratinerte sjøkreps. Krepsen

kunne kanskje vært under grillen en tanke lenger, men pytt, sashimi er også godt. Man kan selvfølgelig innvende at 195 kroner er mye for en middels stor krepsehale, men ute på Stabekk synes det høye pris-nivået å være helt normalt. Inntrykket av dette ble forsterket da de innledningsvis omtalte hovedrettene ankom.

-  Hvordan smaker de svært eksklusive pølsene? lurte Fredag.

-  Til å være chorizo, er de overraskende lite «hotte». De kunne også vært varmere, sa Robinson og nippet til et glass Domain Mourchon, en over middels kraftig Rhônevin, som - rett skal være rett - ble servert i nye glass. -  Og potetstappe, om aldri så smørrik, blir sjelden veldig spennende.

Tilbehøret til Fredags entrecôte -

ratatouille, sopp og nypoteter - falt bedre ut. Kjøttet hadde også god smak, men

som sagt: Det burde vært mer av det.

-  Og i likhet med pølsene dine, kunne både kjøtt og tilbehør vært varmere.

Forventningene til dessertene var ikke skyhøye, men de overrasket desto mer. Både Fredags jordbær med marengs og Robinsons jordbær på mandelbunn fikk topp karakter. Søte, men ikke for mektige.

-  Synes du det var verdt å ta turen ut hit? lurte Fredag.

-  Servicen kunne med fordel oppjusteres noen hakk. Maten er av variabel kvalitet. Og prisnivået står ikke i forhold til det vi fikk servert. Kanskje kvaliteten er generelt høyere innendørs?

-  Får håpe det. Både for dem som driver her og for framtidige gjester. Men utsikten fra terrassen er flott.•

robinson&fredag@dagbladet.no
Lik Dagbladet på Facebook.
John Arne Markussen

Velkommen til debatt. Tenk over hvordan du vil fremstå i det offentlige rom. Vi lar deg være anonym, men husk at å bruke fullt navn gir deg mer troverdighet. Hold deg til saken og vis respekt for de andre i kommentarfeltet. Vi ønsker at du deltar og beriker den offentlige samtalen, men vi ønsker en høflig tone. Vi sletter hatske, truende eller sjikanerende innlegg. Er din kommentar blitt slettet, og lurer på hvorfor? Send e-post til debatt@dagbladet.no, med ditt brukernavn.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør

Her kan du lese våre debattregler

Mest kommentert

  • - Jeg kunne kanskje hatt litt mer penger, men ellers er det topp å leve livet

    - Jeg kunne kanskje hatt litt mer penger, men ellers er det topp å leve livet

    Kjetil Andreas Bergland Hauge (18) er en av mange tusen unge nordmenn som lever på ytelser fra Nav. (1332 innlegg) Les mer

  • Fjæra som ble til...

    Fjæra som ble til...

    Hoedaland politidistrikt bør ta rev i seilene. (507 innlegg) Les mer

  • Når Frp rir to hester

    Når Frp rir to hester

    Per Sandberg sier at framgangsmåten vil bli benyttet igjen. (333 innlegg) Les mer

  • Politikerne må ta grep: Vi trenger en generalopprydning i oppdrettsnæringen

    Politikerne må ta grep: Vi trenger en generalopprydning i oppdrettsnæringen

    Det er tvingende nødvendig at Stortinget nå sørger for en generalopprydning i en næring som i all hovedsak har fått ture frem på egne premisser i over 40 år. (185 innlegg) Les mer

  • Ikke første gangen at NFF er i flaggtrøbbel

    Ikke første gangen at NFF er i flaggtrøbbel

    Fotballklubben Brann ville markere «fotball for alle» ved å bruke regnbueflagg som cornerflagg under kampen 16. mai. Det sa Norges Fotballforbund(NFF) nei til. (158 innlegg) Les mer

  • - Jeg føler meg utrolig såret og krenket

    - Jeg føler meg utrolig såret og krenket

    Nina Karin Monsen går hardt ut mot doktoravhandling. Nå overveier hun å klage inn oppgaven til Kunnskapsdepartementet. (151 innlegg) Les mer

  • Dagbladets metode

    Dagbladets metode

    Når man ikke har noe substansielt å komme med, kan det nok oppleves som smart å sette opp en bataljon stråmenn, og parallelt underslå fakta, for så å gyve løs. Dette brukte Dagbladet pinsen på. Igjen var Human Rights Service målskiven for det jeg opplever som den tapte Dagblad-feminismen. (149 innlegg) Les mer

  • De piskes fordi de ikke tror

    De piskes fordi de ikke tror

    Vi må vise verdens autoritære stater at det ikke er mulig å kvele det frie ord. (148 innlegg) Les mer