Disse nettbrett-appene er helt uunværlige.

Tips oss 2400
NYTTIG: Evernote er kanskje den mest nyttige notatappen på markedet. Du kan også koble til bilder og lydopptak. Bør prøves! HjemmePC

NYTTIG: Evernote er kanskje den mest nyttige notatappen på markedet. Du kan også koble til bilder og lydopptak. Bør prøves! HjemmePC

Etter noen herlige sommermåneder er hverdagen i full anmarsj for tusenvis av studenter. Det er på tide å forberede seg - sett av noen minutter til å bli oppdatert på hva som er essensielt om du skal kjøpe ny PC.

Du har også veldig mye igjen for å å installere noen nyttige apper på nettbrettet.

De fleste med smartmobil har alt stappet mobilen fulle av mer eller mindre nyttige apper. Som student kan et nettbrett være et nyttig verktøy.

Her har vi samlet et knippe apper som kan gjøre livet litt lettere for deg som har iPad eller et Android-nettbrett.

Evernote

En flittig student tar massevis av notater. Det finnes et vell av notat-apper for både Android-nettbrett og iPad.

Evernote er etter vår mening er den desidert beste notat-appen i dag. Her får du god oversikt, bra redigeringsmuligheter og ellers alt du trenger for å lage skikkelige notater.

Det som hever denne appen et hakk over konkurrentene er at den kan brukes på tvers av alle plattformer, og byr på særdeles sømløs synkronisering. Her er det bare å opprette et notat på nettbrettet ditt, så ligger det klart og venter når du starter programvaren på PC-en hjemme - og vice versa. Genialt.

Dropbox

Med Dropbox kan du lagre filer på nettet istedenfor lokalt på nettbrettet, mobiltelefonen eller PC-en. Fordelen er at du da kan få tilgang til filene dine hvor som helst der det er internettmuligheter. Dropbox har også støtte for de fleste mobil-operativsystemer.

For å komme i gang installerer du enkelt og greit programvaren på nettbrettet og datamaskinen, så er det bare å logge på og hente ut bilder, dokumenter og annet når du trenger det.

Mindjet

Det er ikke alltid like lett å lage oversiktlige notater, spesielt ikke dersom foreleseren din har en tendens til å hoppe fram og tilbake i pensum. Da er tankekart en flott løsning. Her er det bare å lage bobler og streker og sy det hele sammen til et sammensurium av informasjon - som sannsynligvis også vil sette seg i hukommelsen langt lettere enn med tradisjonelle notater. 

Mindjet har selvsagt andre bruksområder enn å knekke sammen pensum på en komprimert og effektiv måte - her er det bare å legge opp treningsplaner, gjøremålslister og annet du skal holde styr på. 
TANKEKLART: Et tankekart kan være nyttig når man skal strukturerer mengder med ustrukturert informasjon som man mottar i løpet av et møte eller en forelesning. HjemmePC

TANKEKLART: Et tankekart kan være nyttig når man skal strukturerer mengder med ustrukturert informasjon som man mottar i løpet av et møte eller en forelesning. HjemmePC

Wikipedia Mobile

Wikipedia stiller selvsagt med apper for både iPad og Android-nettbrett. Her får du kjapp og enkel tilgang til den samme, enorme databasen som i den vanlige nettutgaven på det språket du ønsker deg. Men prøv å holde deg unna når du er på quiz. 

Dictionary.com

Vi tipper at du som for eksempel studerer medisin med jevne mellomrom treffer på ord og uttrykk du aldri har hørt om, og da er Dictionary.com en strålende app å ha. Her får du synonymer, ordforklaringer og andre verktøy for å bli klokere. 

Expense Register (Android)

Når man skal leve på studielån og kanskje en liten deltidsjobb er det begrenset hva man kan bruke penger på, og da er det viktig å ha oversikten. Og oversikt, det får du med Expense Register. 

Dette er en budsjett-app som lar deg føre opp alle inntekter, utgifter og overføringer, slik at du hele tiden kan se nøyaktig hvor mye penger du har igjen til låvedansen. Et must for alle som lever på stramt budsjett. 

Det finnes for øvrig et hav av budsjett-apper der ute, så dersom du synes Expense Register blir for lite omfattende har du mange alternativer å velge mellom. 

Ace Budget (iPad)

Denne appen gjør det samme som Expense Register pluss litt til. Den er ikke gratis, men de sju kronene du må ut med på App Store sparer du fort inn igjen. 
FULL KONTROLL: Har du stramt budsjett er det ekstra viktig å sørge for at penger rekker til neste studielønning. HjemmePC

FULL KONTROLL: Har du stramt budsjett er det ekstra viktig å sørge for at penger rekker til neste studielønning. HjemmePC

Finn Torget Annonseinnlegging

Av og til skjer det hendelige uhell, som at man våkner opp på søndagen og har brukt opp pengene man egentlig skulle betale strømregningen med. Og da blir det plutselig aktuelt å selge ting du er glad i. 

Og selv om det er kjipt når Xbox-en ryker er det i det minste greit at Finn.no har laget en dedikert app for å legge ut ting for salg. Knips bildet, last opp annonsen og betal via SMS - enklere blir det ikke. 

Wimp/Spotify

Når det bråker rundt deg mens du prøver å få fatt på pensum kan det være greit å blokkere ut ulydene med litt skikkelig musikk. 

Spotify og Wimp er to gode streamingtjenester med tilhørende apper som gir deg tilgang til flere låter enn du noensinne greier høre gjennom. 

For å få tilgang til nettbrettversjonen må du betale en fast sum i måneden. Dette koster i utgangspunktet 99 kroner hos begge to, men siden du er på studenbudsjett kan det være greit å vite at Canal Digital-kunder får halv pris på Wimp, mens du som er kunde hos selskaper tilknyttet TeliaSonera (Chess, NetCom, NextGenTel) får halv pris på Spotify.
KONSENTRASJON: Musikk på øret kan være nyttig når man sitter på en lesesal som knitrer, gnager, hoster og harker. Wimp/Spotify er også perfekte kompanjonger på joggeturer, fester og når man trenger litt rolig bakgrunnsmusikk på hybelen. Produsent

KONSENTRASJON: Musikk på øret kan være nyttig når man sitter på en lesesal som knitrer, gnager, hoster og harker. Wimp/Spotify er også perfekte kompanjonger på joggeturer, fester og når man trenger litt rolig bakgrunnsmusikk på hybelen. Produsent

iDisplay (Android)

Det er ikke alltid like gøy å veksle mellom forskjellige dokumenter, nettleser og andre oppgaver på en liten laptopskjerm, og på studenbudsjett er det heller ikke gitt at man kan ta seg råd til å kjøpe en ekstra skjerm i tillegg. 

Slikt finnes det heldigvis apper for. iDisplay koster 27,99 kroner på Google Play Butikk, og gjør Android-tableten din om til en ekstra PC-skjerm. Etter å ha installert programvaren på både nettbrettet og PC-en du bruker er det bare å følge anvisningene for å få dobbelt så god oversikt over det du holder på med. 

PS: Appen funker også på iPad, men vi anbefaler heller den neste på listen: 

DisplayLink (iPad)

Displaylink gjør det samme som iDisplay, men vi synes den er hakket mer brukervennlig, og at den i tillegg er gratis gjør dette til et bedre valg for deg som har iPad. Noen Android-versjon finnes foreløpig ikke. 

Gigantisk utvalg

Hvilke behov man har vil selvsagt variere stort fra student til student. Er det historie som står på pensumet, vil du for eksempel ha lite nytte av en avansert kalkulator-app. 

Da er det greit å vite at både Google Play Butikk og Apple App Store renner over av nyttige apper for alle tenkelige formål. Her er det altså bare å bruke søkefunksjonen når du blir tildelt vanskelige oppgaver, så skal du ikke se bort fra at du finner det perfekte verktøyet. 

Les også: 

Slik barnesikrer du PC-en 
Spar tusenlapper på mobilregningen 
21 tips du bør kunne på Android 
12 kule funksjoner på Samsung Galaxy S III 
Test av Samsung Galaxy S III 

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her
Lik Dagbladet på Facebook.
John Arne Markussen

Velkommen til debatt. Tenk over hvordan du vil fremstå i det offentlige rom. Vi lar deg være anonym, men husk at å bruke fullt navn gir deg mer troverdighet. Hold deg til saken og vis respekt for de andre i kommentarfeltet. Vi ønsker at du deltar og beriker den offentlige samtalen, men vi ønsker en høflig tone. Vi sletter hatske, truende eller sjikanerende innlegg. Er din kommentar blitt slettet, og lurer på hvorfor? Send e-post til debatt@dagbladet.no, med ditt brukernavn.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør

Her kan du lese våre debattregler

Mest kommentert

 • Så skjedde det igjen — fornektelsen

  Så skjedde det igjen — fornektelsen

  Vi vet hvem som står bak den økende jødeforfølgelsen på det europeiske kontinentet. (1355 innlegg) Les mer

 • Ni av ti Frp-velgere er enige med Pegida

  Ni av ti Frp-velgere er enige med Pegida

  Mener Norge trues av muslimsk innvandring. (1019 innlegg) Les mer

 • Rikssutrekoppen Per

  Rikssutrekoppen Per

  Som alle vet gjør ikke Fremskrittspartiet feil. Lederne lover aldri for mye. Går noe galt, er det andres feil eller ansvar. Frp befinner seg konstant i trassalderen. (924 innlegg) Les mer

 • Intet nytt fra Østfronten

  Intet nytt fra Østfronten

  Også denne helgens nyheter fra Ukraina er nedslående. En ny prorussisk militær offensiv forandrer spillet. Krigen kan nå bli total og utslettende. (653 innlegg) Les mer

 • - Vi har sett at reklamen virker med tobakk og alkohol - nå er det cannabis som står for tur

  - Vi har sett at reklamen virker med tobakk og alkohol - nå er det cannabis som står for tur

  Generalsekretær i Rusfeltets samarbeidsorgan ser problematisk på produktplassering av cannabis og hasj. (421 innlegg) Les mer

 • Kjære Lånekassen

  Kjære Lånekassen

  Jeg er blitt trukket ut til tilfeldig bokontroll, i dette brevet skal jeg beskrive boforholdene med min tidligere samboer og eks-kjæreste nærmere for dere. (285 innlegg) Les mer

 • Dommer mener Norge smisket seg til seier i kokkekonkurranse

  Dommer mener Norge smisket seg til seier i kokkekonkurranse

  - Danmark tenkte kanskje ikke godt nok over hva de skulle gjøre? svarer nordmennene. (227 innlegg) Les mer

 • Kunstnerlønna raser: Billedkunstnere tjener 89.000 kroner i året

  Kunstnerlønna raser: Billedkunstnere tjener 89.000 kroner i året

  Mens nordmenn flest tjener mer, går kunstnernes inntekter dramatisk nedover. (218 innlegg) Les mer