Sigrid Schjetnes familie møter politiet i dag.

Tips oss 2400
RUTA: Politiet er ikke sikre hvilken vei Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har gått, og de har heller svar på hvor hun forsvant fra.
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet

RUTA: Politiet er ikke sikre hvilken vei Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har gått, og de har heller svar på hvor hun forsvant fra. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet

Sporene:

MOBIL:
Politiet kom tidlig i gang med arbeidet med å sikre seg utskrifter fra basestasjoner i området. Mobiltelefoner melder opp til basestasjoner, og basestasjonene kan se hvilke simkort som er aktive innenfor den aktive sonen. Det er et møysommelig puslespill, spesielt i en stor by. Ingeniører hos Kripos graver ut all informasjon de kan fra Sigrids hvite Iphone. Telefonen gir svar på hvem hun har hatt kontakt med. En fil inne i smarttelefonen lagrer også telefonens bevegelser.

MODUSKANDIDATER:
Siden det er veldig få spor i saken, går politiet bredt ut og sjekker mulige moduskandidater. Politiet kartlegger personer som sannsynligvis passer saken. I sine egne registre leter de etter kjente kriminelle som er bosatt i området eller om noen dukker opp i deres kartlegging av personer som har lagt igjen mobilspor i området. De undersøker blant annet kriminelle som har hatt unge jenter som ofre tidligere.

BILER:
Politiet etterlyser føreren av en personbil som beskrives å være rødlig, vinrød eller burgunderrød. Bilen er observert i Låveveien i tidsrommet Sigrid forsvant, altså en gang fra midnatt og 00.30 natt til 5. august. Politiet opplyser å ha kontroll på førerne av to tidligere etterlyste biler i saken, men har foreløpig ikke besvart om de er uinteressante for saken, om de har sett noe eller har noe med forsvinningen å gjøre.

BEVEGELSER:
Politiet arbeider, med hjelp av Sigrid telefon, vitneobservasjoner og datatrafikk fra basestasjoner, med å kartlegge Sigrids rute på vei hjem. Sigrid forlot venninnens hus i Vetlandsveien rundt midnatt, og sendte rundt 00.13 en sms fra Godlia T-banestasjon. Omtrent samtidig stoppet en T-bane på vei mot sentrum på Godlia. Rundt 01.30 ble Sigrid telefon, sko og en ankelsokk funnet ved en barnehage, 530 meter fra Godlia stasjon. Barnehagen ligger 200-300 meter fra foreldrenes hus.

AVHØR:
Det er over to uker siden Sigrid forsvant, og det er vanskelig for vitner å huske korrekt så langt tilbake i tid. Eksperter på vitneavhør har blant annet gjort vitneavhør ved barnehagen i mørket for å få vitnene til å huske mest mulig. Så langt er det ingen sikre vitneobservasjoner av Sigrid etter at hun gikk fra venninnen.

(Dagbladet): Det er nå over to uker siden Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant nærmest sporløst fra Østensjø i Oslo da hun var på vei hjem fra ei venninne. Tida og etterforskningen har ikke gitt de svarene familien og politiet vil ha. De vet fremdeles ikke hvor Sigrid er eller hva som skjedde natta hun forsvant.

I ettermiddag skal familien til Sigrid og deres bistandsadvokat Harald Stabell i et møte med politiet. Det har vært løpende kontakt mellom dem i løpet av etterforskningen, men dette er det første store fellesmøtet.

- Familien har mange spørmål nå, på møtet skal vi gå igjennom de spørsmålene familien og jeg har, sier Stabell til Dagbladet.

Så ikke sko

Han forteller at ett av de store mysteriene familien håper å få svar på angår funnet av Sigrids mobiltelefon og sko ved Østensjø-Kanvas barnehage.

Da Sigrid ikke var kommet hjem innen klokka 00.30 natt til søndag 5. august, og familien ikke fikk tak i henne på mobiltelefonen, så gikk Sigrids far ut for å lete etter 16-åringen. Da gikk han forbi stedet der Sigrids eiendeler ble funnet.

- Faren så verken noen sko eller mobiltelefon da han gikk forbi, sier Stabell.

Senere den natta gikk to gutter forbi barnehagen, ifølge deres forklaring var klokka da rundt 01.30. Da lå en av Sigrids sko på fortauet utenfor barnehagen, og de hørte Sigrids mobil, som lå innenfor gjerdet og ringte.

- Vi har ikke ennå fått et godt svar på om eiendelene til Sigrid kan ha blitt plassert der etter at faren gikk forbi første gang, vi håper å få svar på det på møtet, sier Stabell.

Hvor forsvant Sigrid?

I forrige uke sa bistandsadvokat Harald Stabell at familien er opptatt av politiet skal finne ut hvor datteren forsvant.

- Familien er særlig opptatt av spørsmålet om hvor Sigrid forsvant fra, og der synes de ikke politiet har kommet noe særlig lenger. De er litt bekymret for det. Hadde politiet visst hvor hun forsvant, kunne de konsentrert oppmerksomheten rundt det, sa Harald Stabell til Dagbladet.

Verken politiets krimteknikere eller spesialtrente hunder har funnet andre spor enn eiendelene til Sigrid ved barnehagen. Det er heller ingen sikre observasjoner av Sigrid noe sted langs noen av de mulige veiene hun kan ha gått hjem. Politiet ber stadig personer som kan ha sett eller hørt noe om å melde seg.

- Personer som har vært i området, men som ikke har hørt eller sett noe, ber vi også melde seg for politiet, sa politioverbetjent Grete Lien Metlid til Dagbladet tidligere denne uka.

Ruta

Ett av de viktige sporene politiet har funnet etter forsvinningen er at Sigrid den natten sendte en SMS, som ifølge registeret på basestasjonen viser at hun var ved Godlia t-banestasjonen, som ligger litt over halvveis fra Sigrids venninne til huset til familien Giskegjerde Schjetne.

- Vi vet ikke sikkert hvor hun har gått, men vi har antagelser. Politiet har også kommet nærmere en rute enn de var tidligere i saken, sier Stabell.

Er familien enig med politiet om ruten Sigrid trolig har gått?

- Det er ett av temaene vi skal diskutere på møtet, sier Stabell.

Oslo-politiet besvarte ikke Dagbladets henvendelser i går.

SISTE SPOR: Her ved Østensjø Kanvas-barnehage ble skoa, en sokk og telefonen til Sigrid funnet.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet

SISTE SPOR: Her ved Østensjø Kanvas-barnehage ble skoa, en sokk og telefonen til Sigrid funnet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet på Facebook.