Stygge scener etter Libya - Algerie.

Tips oss 2400

(Dagbladet): Algerie slo nabo og erkerival Libya 1-0 etter en sein scoring av Larbi Hilal Soudani på søndag. Kampen var første møte i siste playoffrunde der vinneren kvalifiserer seg til afrikamesterskapet i Sør-Afrika i februar.

Kampen ble spilt i Marokko på grunn av at det fortsatt er uroligheter i Libya. Etter sluttsignalet brøt det ut fullstendig kaos på banen der både spillere og støtteapparat var involvert.

Aller styggest var trolig Algerie-spiller Islam Slimanis spark i ryggen på Libyas Mohamed el-Mughrabi. Med solid løpefart hoppet han opp og plantet knottene høyt oppe på ryggen til motspilleren.

Han forklarer oppførselen sin med at han grep inn fordi han så lagkamerater bli angrepet. Slimani sier ifølge Algerie Soir at de libyske spillerne provoserte dem og blant annet beskyldt dem for «ikke å være arabere».

Uansett hvem som provoserte hvem og hvem som gjorde hva, var det lite hyggelige scener som utspilte seg på banen i Casablanca.

- Det er beklagelig at en fotballkamp mellom to naboland slutter med slike hendelser. Det burde aldri ha skjedd, fordi det ikke er en del av vår kultur. For vår del vil vi ikke lukke øynene for oppførselen til noen av våre spillere som risikerer sanksjoner, sier den libyske sportsministeren Fethi Terbal ifølge det libyske nyhetsbyrået APS ifølge det tunisiske nettstedet Babnet.

Returmøtet spilles 12. oktober.

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet Sporten på Facebook.
I denne artikkelen