Riise matchvinner på overtid av overtida etter marerittuke.

Tips oss 2400

SÅ VIDT: Det var ikke akkurat med stor margin, men det holdt, da John Arne Riise scoret på straffe på overtid mot Slovenia. Se alle høydepunktene!

TABBE: Keeper Rune Almenning Jarstein ga en svak retur rett ut i feltet etter et frispark, og Slovenia tok ledelsen på Ullevaal etter et kvarters spill.
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

TABBE: Keeper Rune Almenning Jarstein ga en svak retur rett ut i feltet etter et frispark, og Slovenia tok ledelsen på Ullevaal etter et kvarters spill. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

SCORET: Markus Henriksen jubler etter å ha scoret Norges første mål i første omgang. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

SCORET: Markus Henriksen jubler etter å ha scoret Norges første mål i første omgang. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

VM-kvalifisering fotball menn tirsdag, gruppe E:

Norge — Slovenia 2-1 (1-1)
Ullevaal stadion
11.168 tilskuere
Mål: 0-1 Marko Suler (16), 1-1 Markus Henriksen (26), 2-1 John Arne Riise (str. 90).
Dommer: Firat Aydinus, Tyrkia.
Gult kort: Håvard Nordtveit (6), Espen Ruud (54), Norge, Bojan Jokic (20), Bostjan Cesar (78), Dejan Kelhar (90), Slovenia.

Norge (4-5-1): Rune A. Jarstein — Espen Ruud, Kjetil Wæhler, Brede Hangeland, John Arne Riise — Daniel Braaten, Markus Henriksen, Håvard Nordtveit (Bjørn Helge Riise fra 53.), Ruben Yttergård Jenssen, Tarik Elyounoussi (Alexander Søderlund fra 89.) — Mohammed Abdellaoue (Joshua King fra 46.).
Ubenyttede reserver: Espen Bugge Pettersen, André Hansen — Tom Høgli, Vadim Demidov, Magnus Wolff Eikrem, Alexander Tettey, Jonathan Parr, Vegard Forren.

Slovenia (4-4-1-1): Jan Oblak — Miso Brecko, Marko Suler, Bostjan Cesar, Bojan Jokic — Valter Birsa (Nejc Pecnic fra 6.), Armin Bacinovic (Darijan Matic fra 61.), Jasmin Kurtic, Zlatan Ljubijankic (Dejan Kelhar fra 90.) — Josip Ilicic — Tim Matavz.
Ubenyttede reserver: Jasmin Handanovic — Mirnes Sisic, Etien Velikonja, Zlatko Dedic, Andraz Struna, Dominik Maroh, Andraz Kirm, Aleksander Radosavljevic, Ales Mertelj.
• Norge - Slovenia 2-1 (1-1)

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge fikk en forferdelig start på VM-kvaliken med 2-0-tap mot Island fredag i forrige uke.

I kveld skulle Drillos rette opp inntrykket.

En ny keepertabbe av Rune Almenning Jarstein så ut til å sørge for at Norge bare klarte 1-1 mot Slovenia.

På overtid ble Drillos og landslaget reddet av Norges kanskje mest omtalte mann den siste uka.

Norge fikk straffe etter at Alexander Søderlund ble felt nesten tre minutter på overtid.

John Arne Riise var sikker fra straffemerket og scoret 2-1.

- Det er tøft og tungt, men på en god måte, sier Riise til TV 2 umiddelbart etter kampen.

Tok ansvar

Både lagets faste straffeskytter Moa og annetvalget Tarik Elyounoussi var byttet ut. I forvirringen over hvem som skulle skyte, påtok Riise seg det blytunge ansvaret for at Norges videre VM-håp skulle leve videre i beste velgående.

- Ingen av dem jeg visste skulle ta straffe var på banen, så da tenkte jeg at jeg bare måtte ta den. Jeg visste det var tre minutter tillegg, og jeg kikket meg rundt etter Tarik. Da jeg så han ikke var der, skjønte jeg at det var «meant to be», så jeg gikk fram. Jeg vurderte å chippe ballen midt i mål. Men jeg gikk for kraft, og håpet at den skulle gå i mål. Den traff keeper, men den gikk inn. Jeg har ikke ord. Det har vært noen tøffe dager. Det er bare deilig, sier Riise.

Du skal ha holdt seg langt utenfor allfarvei dersom du ikke har fått med deg stormen Riise har befunnet seg i de siste dagene. Det begynte med det han i ettertid har sagt var et misforstått angrep på hjembyen Ålesund kvelden før han passerte Thorbjørn Svenssen som mannen med flest kamper med flagget på brystet, og fortsatte med et bitende angrep fra kommentatorplass i VG.

- Dette gikk mer på det personlige (enn tidligere vanskeligheter). Jeg vet selv at jeg er en snill person, men jeg ble slaktet og begynte å lure. Men støtten fra kjæresten og familie og andre har vært enorm. Dette er sånt jeg er laget av. Det må skjer noe spesielt. Det er min skyld at jeg havner i alt dette, men det er en gledens dag, sier venstrebacken.

- Jeg bør bli skuespiller når jeg er ferdig med karrieren. Jeg skaper disse tingene selv, men når jeg klarer å prestere er greit. Jeg må lære av mine feil. Jeg vet ikke hvordan jeg skal feire. Jeg er bare utrolig glad. Hjertet dunker, og jeg vet ikke hva jeg skal si, fortsetter han.

En tydelig rørt Riise feiret med et hjerte-tegn med hendene - og venstrebacket sikret Drillo tre svært viktige poeng.

Før kampen var Egil Drillo Olsens gutter nærmest avhengig av seier for å ha håp om å kjempe om gruppeseier.

Fra Island-kampen valgte Drillo å vrake både keeper Espen Bugge Pettersen, Bjørn Helge Riise og Magnus Wulff Eikrem fra startoppstillinga. Inn kom Rune Almenning Jarstein, Ruben Yttergård Jenssen og Markus Henriksen.

Jarstein-blemme


Keeperbyttet ga ingen umiddelbar suksess i åpningsminuttene - og Jarstein fikk en marerittstart på kampen med en brøler etter et kvarters spill.

Etter 14 minutter misset Håvard Nordtveit med et mottak på egen halvdel, og Brede Hangeland ble tvunget til å lage et frispark på 20 meter.

Slovenias Jasmin Kurtic slo frisparket på mål, og Jarstein ga en svak retur rett ut i feltet. Der dukket Marko Suler opp og sparket ballen i mål med kneet, via Kjetil Wæhler som ikke klarte få ballen unna.

En svak inngripen av av den norske landslagsmålvakten.

Henriksen-mål


Norge våknet etter den kalddusjen, og etter 26 minutter utliknet Markus Henriksen til 1-1.

Tarik Elyounoussi banket til fra rundt 20 meter - og ballen traff tverrliggeren og smalt i bakken bak en sjanseløs keeper. På returen var Henriksen våken og headet enkelt inn 1-1.

I pausen valge Drillo å sette innpå Joshua King til fordel for Moa.

Manchester United-reserven markerte seg i løpet av de første minuttene på banen og var mer bevegelig en Moa de første minuttene.

Ingen av lagene skapte noen store sjanser rett etter pause - og Daniel Braatens langskudd etter 58 minutter var det eneste som satte bortekeeper Jan Oblak på prøve i starten av omgangen.

Etter 62 minutter fikk innbytter King vist seg fram. I duell med stopper Marko Suler ute på venstresida lurte King med seg ballen og kom nærmest alene med keeper fra skrått hold. King forsøkte en frekk avslutning - men keeper Oblak stoppet ballen.

Mot slutten kom både Braaten og Markus Henriksen til småsjanser - men ingen av de tidligere RBK-erne klarte å score.

Norge presset på for scoring det siste kvarteret,  og tre minutter på overtid fikk Norge straffe etter at Søderlund ble felt.

Riise var sikker fra straffemerket og sikret 2-1.


John Arne Markussen

Velkommen til debatt med utgangspunkt i artikkelen ovenfor. Tenk gjennom hvordan du vil framstå i det offentlige rom. Det er ikke forbudt å være anonym. Noen ganger kan det være påkrevet. Men i de fleste sammenhenger framstår en som skriver under fullt navn som mer interessant enn en som vil skjule sin identitet. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre i kommentarfeltet. Hensikten med en debatt er å bidra til å berike ordskiftet i det offentlige rom. Vi vil ikke ha trakassering, trusler og hatske meldinger i våre kommentarfelt.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør

Debattregler

Mest kommentert

 • Sjokkmåling for Frp - laveste på 17 år

  Sjokkmåling for Frp - laveste på 17 år

  - Frp har fått ansvaret for en usannhet om at statsbudsjettet er usosialt, sier Per Sandberg. (1850 innlegg) Les mer

 • Absurd forbud mot MDMA

  Absurd forbud mot MDMA

  MDMA kan være skadelig, men det rangeres som mindre skadelig enn alkohol og nikotin. (1454 innlegg) Les mer

 • Hva brast så høyt?

  Hva brast så høyt?

  Etter fire år med stabilt flertall på meningsmålingene, butter det nå for de borgerlige partiene. Det kan være mer alvorlig enn et blaff, skriver Stein Aabø. (1017 innlegg) Les mer

 • - Har mistet all troverdighet

  - Har mistet all troverdighet

  Frp mener Thomas Hylland Eriksen har meldt seg ut av samfunnsdebatten. (1018 innlegg) Les mer

 • Åtte russiske fly observert nær norsk luftrom

  Åtte russiske fly observert nær norsk luftrom

  Stor formasjon fløy langt inn i Vest-Europa (900 innlegg) Les mer

 • Hun gikk ut på gata i vanlige klær. Så begynte menn å slenge med leppa

  Hun gikk ut på gata i vanlige klær. Så begynte menn å slenge med leppa

  Kjemper mot trakassering på gata. (840 innlegg) Les mer

 • Kvinner, kropp, kritikk og kommentarfelt

  Kvinner, kropp, kritikk og kommentarfelt

  Faen ta dere, anonyme drittslengere. (845 innlegg) Les mer

 • Lovet slanking - lar staten ese ut

  Lovet slanking - lar staten ese ut

  Offentlig sektor vokser rasker enn privat - selv med Frp i regjering. (822 innlegg) Les mer