Riise matchvinner på overtid av overtida etter marerittuke.

Tips oss 2400

SÅ VIDT: Det var ikke akkurat med stor margin, men det holdt, da John Arne Riise scoret på straffe på overtid mot Slovenia. Se alle høydepunktene!

TABBE: Keeper Rune Almenning Jarstein ga en svak retur rett ut i feltet etter et frispark, og Slovenia tok ledelsen på Ullevaal etter et kvarters spill.
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

TABBE: Keeper Rune Almenning Jarstein ga en svak retur rett ut i feltet etter et frispark, og Slovenia tok ledelsen på Ullevaal etter et kvarters spill. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

SCORET: Markus Henriksen jubler etter å ha scoret Norges første mål i første omgang. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

SCORET: Markus Henriksen jubler etter å ha scoret Norges første mål i første omgang. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

VM-kvalifisering fotball menn tirsdag, gruppe E:

Norge — Slovenia 2-1 (1-1)
Ullevaal stadion
11.168 tilskuere
Mål: 0-1 Marko Suler (16), 1-1 Markus Henriksen (26), 2-1 John Arne Riise (str. 90).
Dommer: Firat Aydinus, Tyrkia.
Gult kort: Håvard Nordtveit (6), Espen Ruud (54), Norge, Bojan Jokic (20), Bostjan Cesar (78), Dejan Kelhar (90), Slovenia.

Norge (4-5-1): Rune A. Jarstein — Espen Ruud, Kjetil Wæhler, Brede Hangeland, John Arne Riise — Daniel Braaten, Markus Henriksen, Håvard Nordtveit (Bjørn Helge Riise fra 53.), Ruben Yttergård Jenssen, Tarik Elyounoussi (Alexander Søderlund fra 89.) — Mohammed Abdellaoue (Joshua King fra 46.).
Ubenyttede reserver: Espen Bugge Pettersen, André Hansen — Tom Høgli, Vadim Demidov, Magnus Wolff Eikrem, Alexander Tettey, Jonathan Parr, Vegard Forren.

Slovenia (4-4-1-1): Jan Oblak — Miso Brecko, Marko Suler, Bostjan Cesar, Bojan Jokic — Valter Birsa (Nejc Pecnic fra 6.), Armin Bacinovic (Darijan Matic fra 61.), Jasmin Kurtic, Zlatan Ljubijankic (Dejan Kelhar fra 90.) — Josip Ilicic — Tim Matavz.
Ubenyttede reserver: Jasmin Handanovic — Mirnes Sisic, Etien Velikonja, Zlatko Dedic, Andraz Struna, Dominik Maroh, Andraz Kirm, Aleksander Radosavljevic, Ales Mertelj.
• Norge - Slovenia 2-1 (1-1)

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge fikk en forferdelig start på VM-kvaliken med 2-0-tap mot Island fredag i forrige uke.

I kveld skulle Drillos rette opp inntrykket.

En ny keepertabbe av Rune Almenning Jarstein så ut til å sørge for at Norge bare klarte 1-1 mot Slovenia.

På overtid ble Drillos og landslaget reddet av Norges kanskje mest omtalte mann den siste uka.

Norge fikk straffe etter at Alexander Søderlund ble felt nesten tre minutter på overtid.

John Arne Riise var sikker fra straffemerket og scoret 2-1.

- Det er tøft og tungt, men på en god måte, sier Riise til TV 2 umiddelbart etter kampen.

Tok ansvar

Både lagets faste straffeskytter Moa og annetvalget Tarik Elyounoussi var byttet ut. I forvirringen over hvem som skulle skyte, påtok Riise seg det blytunge ansvaret for at Norges videre VM-håp skulle leve videre i beste velgående.

- Ingen av dem jeg visste skulle ta straffe var på banen, så da tenkte jeg at jeg bare måtte ta den. Jeg visste det var tre minutter tillegg, og jeg kikket meg rundt etter Tarik. Da jeg så han ikke var der, skjønte jeg at det var «meant to be», så jeg gikk fram. Jeg vurderte å chippe ballen midt i mål. Men jeg gikk for kraft, og håpet at den skulle gå i mål. Den traff keeper, men den gikk inn. Jeg har ikke ord. Det har vært noen tøffe dager. Det er bare deilig, sier Riise.

Du skal ha holdt seg langt utenfor allfarvei dersom du ikke har fått med deg stormen Riise har befunnet seg i de siste dagene. Det begynte med det han i ettertid har sagt var et misforstått angrep på hjembyen Ålesund kvelden før han passerte Thorbjørn Svenssen som mannen med flest kamper med flagget på brystet, og fortsatte med et bitende angrep fra kommentatorplass i VG.

- Dette gikk mer på det personlige (enn tidligere vanskeligheter). Jeg vet selv at jeg er en snill person, men jeg ble slaktet og begynte å lure. Men støtten fra kjæresten og familie og andre har vært enorm. Dette er sånt jeg er laget av. Det må skjer noe spesielt. Det er min skyld at jeg havner i alt dette, men det er en gledens dag, sier venstrebacken.

- Jeg bør bli skuespiller når jeg er ferdig med karrieren. Jeg skaper disse tingene selv, men når jeg klarer å prestere er greit. Jeg må lære av mine feil. Jeg vet ikke hvordan jeg skal feire. Jeg er bare utrolig glad. Hjertet dunker, og jeg vet ikke hva jeg skal si, fortsetter han.

En tydelig rørt Riise feiret med et hjerte-tegn med hendene - og venstrebacket sikret Drillo tre svært viktige poeng.

Før kampen var Egil Drillo Olsens gutter nærmest avhengig av seier for å ha håp om å kjempe om gruppeseier.

Fra Island-kampen valgte Drillo å vrake både keeper Espen Bugge Pettersen, Bjørn Helge Riise og Magnus Wulff Eikrem fra startoppstillinga. Inn kom Rune Almenning Jarstein, Ruben Yttergård Jenssen og Markus Henriksen.

Jarstein-blemme


Keeperbyttet ga ingen umiddelbar suksess i åpningsminuttene - og Jarstein fikk en marerittstart på kampen med en brøler etter et kvarters spill.

Etter 14 minutter misset Håvard Nordtveit med et mottak på egen halvdel, og Brede Hangeland ble tvunget til å lage et frispark på 20 meter.

Slovenias Jasmin Kurtic slo frisparket på mål, og Jarstein ga en svak retur rett ut i feltet. Der dukket Marko Suler opp og sparket ballen i mål med kneet, via Kjetil Wæhler som ikke klarte få ballen unna.

En svak inngripen av av den norske landslagsmålvakten.

Henriksen-mål


Norge våknet etter den kalddusjen, og etter 26 minutter utliknet Markus Henriksen til 1-1.

Tarik Elyounoussi banket til fra rundt 20 meter - og ballen traff tverrliggeren og smalt i bakken bak en sjanseløs keeper. På returen var Henriksen våken og headet enkelt inn 1-1.

I pausen valge Drillo å sette innpå Joshua King til fordel for Moa.

Manchester United-reserven markerte seg i løpet av de første minuttene på banen og var mer bevegelig en Moa de første minuttene.

Ingen av lagene skapte noen store sjanser rett etter pause - og Daniel Braatens langskudd etter 58 minutter var det eneste som satte bortekeeper Jan Oblak på prøve i starten av omgangen.

Etter 62 minutter fikk innbytter King vist seg fram. I duell med stopper Marko Suler ute på venstresida lurte King med seg ballen og kom nærmest alene med keeper fra skrått hold. King forsøkte en frekk avslutning - men keeper Oblak stoppet ballen.

Mot slutten kom både Braaten og Markus Henriksen til småsjanser - men ingen av de tidligere RBK-erne klarte å score.

Norge presset på for scoring det siste kvarteret,  og tre minutter på overtid fikk Norge straffe etter at Søderlund ble felt.

Riise var sikker fra straffemerket og sikret 2-1.


Lik Dagbladet Sporten på Facebook.
John Arne Markussen

Velkommen til debatt. Tenk over hvordan du vil fremstå i det offentlige rom. Vi lar deg være anonym, men husk at å bruke fullt navn gir deg mer troverdighet. Hold deg til saken og vis respekt for de andre i kommentarfeltet. Vi ønsker at du deltar og beriker den offentlige samtalen, men vi ønsker en høflig tone. Vi sletter hatske, truende eller sjikanerende innlegg. Er din kommentar blitt slettet, og lurer på hvorfor? Send e-post til debatt@dagbladet.no, med ditt brukernavn.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør

Her kan du lese våre debattregler

Mest kommentert

 • Ruspolitikk på repeat

  Ruspolitikk på repeat

  Det norske forbudet hindrer ikke folk fra å få tak i rus, men tar livet av narkomane. (720 innlegg) Les mer

 • En uredelig statsviter og et ivrig Dagbladet

  En uredelig statsviter og et ivrig Dagbladet

  Det kan se ut som om Dagbladet trykker ethvert innlegg som sendes avisen med utfall mot Einar Gelius (584 innlegg) Les mer

 • Fy skam, NRK!

  Fy skam, NRK!

  Dette var kynisk og råttent. (541 innlegg) Les mer

 • Uforutsigbar nabo i 15 år

  Uforutsigbar nabo i 15 år

  Håpet var at han skulle stabilisere Russland. (400 innlegg) Les mer

 • Det er dine unger, det er vår planet

  Det er dine unger, det er vår planet

  Klimaendringene kommer til å gjøre livet vanskeligere for barna dine. Det er på tide at vi voksne tar det personlig (349 innlegg) Les mer

 • «Tast 0 for helbredelse»

  «Tast 0 for helbredelse»

  Jo oftere du ringer (for 14 kroner per minutt), jo større er sjansen for å bli frisk. (237 innlegg) Les mer

 • Strengt om statsborgere

  Strengt om statsborgere

  Straffen må være knyttet til konkrete handlinger. (159 innlegg) Les mer

 • Regjeringens definisjoner av radikalisering gjør oss alle til voldelige ekstremister

  Regjeringens definisjoner av radikalisering gjør oss alle til voldelige ekstremister

  Å ta i bruk begrepet "radikal" innebærer ikke på noen måte at det må omfatte vilje til eller ønske om å bruke vold (158 innlegg) Les mer