Dommen er i tråd med aktors påstand. 48-åringen anket på stedet.

Tips oss 2400
STEFAR: Ap-politiker Martin Kolberg er parlamentarisk nestleder i Arbeiderpartiets stortingsgruppe og er stortingsrepresentant for Buskerud. Han var partisekretær i Arbeiderpartiet fra 2001 til 2009.

Foto: Agnete Brun / Dagbladet

STEFAR: Ap-politiker Martin Kolberg er parlamentarisk nestleder i Arbeiderpartiets stortingsgruppe og er stortingsrepresentant for Buskerud. Han var partisekretær i Arbeiderpartiet fra 2001 til 2009. Foto: Agnete Brun / Dagbladet

TAR DET TUNGT: Advokatfullmektig Andreas Ihlebæk besøkte 48-åringen i fengsel i kveld, etter at dommen var opplest. - Jeg snakket mye med ham da. Det er naturlig at man tar en slik slutning tungt. Men han ser fram til en ny behandling av saken i lagmannsretten, sier han til Dagbladet. FOTO: TORBJØRN BERG/DAGBLADET

TAR DET TUNGT: Advokatfullmektig Andreas Ihlebæk besøkte 48-åringen i fengsel i kveld, etter at dommen var opplest. - Jeg snakket mye med ham da. Det er naturlig at man tar en slik slutning tungt. Men han ser fram til en ny behandling av saken i lagmannsretten, sier han til Dagbladet. FOTO: TORBJØRN BERG/DAGBLADET

GROVE TRUSLER: Stesønnen til Martin Kolberg er dømt for å ha truet med å drepe både statsminister Jens Stoltenberg og Martin Kolberg. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

GROVE TRUSLER: Stesønnen til Martin Kolberg er dømt for å ha truet med å drepe både statsminister Jens Stoltenberg og Martin Kolberg. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

(Dagbladet): Martin Kolbergs stesønn (48) er dømt til fem års forvaring for trusler mot Kolberg og statsminister Jens Stoltenberg, melder NTB nå i kveld.

Dommen er i tråd med aktors påstand. Oslo tingrett har satt en minstetid på to år og tre måneder i dommen, som ble kjent onsdag kveld, melder NRK.

48-åringen ble også funnet skyldig i voldtekt og vold mot sin ektefelle. Han er dømt til å betale 175 000 kroner i erstatning til henne og 60 000 kroner til sønnen hennes.

Anker på alle punkter

Forsvarer for 48-åringen, Oscar Ihlebæk opplyser overfor Dagbladet at klienten anket på stedet.

- Han anket dommen på samtlige punkter. Nå forholder vi oss til det og tar det derfra, sier forsvareren.

Advokatfullmektig Andreas Ihlebæk har besøkt 48-åringen i fengsel i kveld.

- Jeg snakket mye med ham da. Det er naturlig at man tar en slik slutning tungt - men han ser fram til en ny behandling av saken i lagmannsretten, sier han til Dagbladet.

- 48-åringen mener det er en uriktig dom, og anket både hovedtiltalen og tilleggstiltalen, legger han til.

- Ble kjent på nettet

Stesønnens ektefelle jobbet som turistguide i Shanghai-området da hun møtte den nå 48 år gamle mannen i 2006.

- Vi ble kjent på nettet og chattet en stund før han begynte å ringe meg, forklarte hun da hun vitnet under rettssaken

Deretter dro mannen på flere mange uker lange besøk i landet i løpet av de to neste årene. De to giftet seg så i Kina.

Ifølge tiltalten skal Kolbergs stesønn flere ganger fra mars 2008, da kvinnen først flyttet til Norge og parets bopel i Sogn og Fjordane, ha kommet med trusler, vold og krenkelser mot den daværende kona.

- Aldri ment som drapstrusler

Til Dagbladet har den 48 år gamle stesønnen tildligere gitt sin versjon om bakgrunnen for de grove truslene.

- Jeg ser nå i ettertid at e-postene kan forstås negativt, sa 48-åringen.

I epostene brukte han ord som:

« ... og du Martin A. Kolberg samt Jens Stoltenberg er snart døde...».

Og:

«... du har valgt krig og krig skal du få i aller høyeste grad».

- Det var aldri ment som drapstrusler. Årsaken til e-postene er todelt. Noe gjelder politikk, resten har med mitt forhold til Martin Kolberg å gjøre, har stesønnen uttalt.

Truslene mot Martin Kolberg ble sendt i fjor og fram til i vår. Kolberg varslet selv PST. Sikkerhetspolitiet aksjonerte umiddelbart da stesønnen kom tilbake til Norge i mai i år. 48-åringen ble pågrepet av tungt væpnede antiterrorstyrker.

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet på Facebook.
I denne artikkelen