Slik fôrer Høyre troppene før valgkampen.

Tips oss 2400
TAUS: - Dette gidder jeg ikke, ha det bra, sier leder av Oslo Høyre, Nikolai Astrup. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

TAUS: - Dette gidder jeg ikke, ha det bra, sier leder av Oslo Høyre, Nikolai Astrup. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

I helga var det årsmøte i Oslo Høyre. Etter å ha gjort unna det politiske arbeidet, var det tid for festmiddag ved et av byens hoteller. På treretters-menyen med slagordet «Høyre - muligheter for alle», stod blant annet indrefilet av okse med ristet foie gras, rødløksmarmelade, haricôts verts, pommes anna og trøffelsaus.

Det har ikke Nikolai Astrup noen kommentar til.

- Dette gidder jeg ikke. Ha det bra, sier Oslo Høyre-lederen.

Pølse i Ap

Toppene i Ap, SV og Frp forteller gjerne om sine menyer. 

- Hva skal Oslo Ap ha på menyen under sitt årsmøte?  

- Haha, vi skal i hvert fall ikke ha gåselever og trøfler, sier Aps gruppeleder i Oslo, Libe Rieber-Mohn.

- Vi skal ikke ha årsmøte før neste år, men jeg foreslår pølse og lompe. Både halal og vanlig.

Børek

Oslo SV skal ha årsmøte 9. mars. De skal spise børek.

- Vi pleier ikke servere middag. Vi har de siste årene gått ut etter årsmøtene på et sted med matservering, slik at folk kan kjøpe mat. Til lunsj hadde vi i fjor børek og salat som folk fikk kjøpe til kostpris. Tidligere år har vi bedt folk ta med matpakke. Regner med at vi i år har salg av børek eller noe annet enkelt til lunsj, og så går vi ut på kvelden et sted der folk kan kjøpe sin egen mat, opplyser nestleder Nora Fjelldalen.

Oslo Frp skal spise gryterett.

- Vi skal ha årsmøte på Grorud samfunnshus lørdag 9. februar. Vi skal sikkert ha noe grytekjøtt, det har vi hatt før. Vi har også en egenandel på det. Vi har nok en litt annen kultur enn Oslo Høyre, ler leder Christian Tybring-Gjedde.


- Karakteristisk

Samfunnsgeograf Karl Fredrik Tangen ved Markedshøyskolen mener partienes menyvalg er en karikatur av partiene selv.

- De spiser akkurat det vi tror de spiser! Dette stemmer godt overens med hvor i samfunnet folk stemmer på hvilke partier, sier Tangen, og har følgende vurdering:

- Å spise med Høyre er som å spise hos en småborgerlig tante, der du ikke tør sette albuene på bordet før tante gjør det. For Høyre er det naturlig å markere anledningen. Høyre er det borgerligste partiet. De skiller skarpt mellom den offentlige og den private sonen, det er tøfler hjemme og lakksko ute. Årsmøtet er en offentlig anledning. Da skal det være «ordentlig mat» med forskjellige retter, sier han.


- Arbeiderpartiet spriker mellom å være for arbeiderklassen og byråkratene. Pølse har en universell avslappethet over seg, litt sånn «17. mai er for alle». Å spise med Ap er som å spise på skolen, når foreldrene er samlet. Det er så store forskjeller at man ikke kan risikere å tråkke noen på tærne. En litt anstrengt, jovial situasjon. Å spise med SV er som å være på middag med en som har en interessant innvandrervenn. De liker annerledesheten og viser åpenhet og nøkternhet. Børek er en alt-i-ett-løsning, kjøtt, potet og brød i ett. Også Frp har en alt-i-ett-løsning. Grytekjøtt er en måte å spise på som er allment akseptert. De er to anledninger da man spiser dette. Den ene er når man er mange og den andre er når man har rester. Gryterett er funksjonelt og praktisk. Å spise middag med Frp er som å spise middag etter å ha hjulpet naboen med å flytte, mener Karl Fredrik Tangen.

PS! En måling foretatt av Nationen viser at flest nå vil ha Erna Solberg som statsminister. 34 prosent av de spurte foretrekker henne, mens 31 velger Jens Stoltenberg.
John Arne Markussen

Velkommen til debatt
Tusen takk for at du ønsker å delta i vårt kommentarfelt.
Vi holder imidlertid nå stengt. Dette gjør vi for at moderatorene våre skal kunne ha raskere responstid i debattfeltenes åpningstid.
Åpningstiden er hverdager fra 10:00 til 20:00.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør