- Skal ha nesten samme konsistens som tyggegummi.

Tips oss 2400
(Dagbladet): Søndag er det fastelavn. Dagen markerte tradisjonelt sett overgangen fra vinter til vår, men i disse dager er det nok fastelavnsris og boller folk flest har i tankene.

Bakerlandslaget møtes jevnlig til øvelser og har gode tips til hvordan man får den beste baksten.

- Må eltes lenge

- Bruk romtempererte råvarer, og ordentlig godt smør, er rådet fra bakerlandslagets Thomas Valand, som til daglig er bakesjef hos Godt Brød.

For å få perfekte boller er det viktig at du lar deigen elte lenge nok, slik at det er dannet et godt glutennettverk.

Fløte og vaniljekrem

- Deigen skal ha nesten samme konsistens som tyggegummi. Du kan testes om deigen er ferdig eltet med å ta en deigklump og strekke i den til du får et gjennomskinnelig «vindu», sier Valand.

- Server fastelavnsbollene med ønsket fyll etter egne tradisjoner. Selv er jeg størst tilhenger av pisket fløte blandet med vaniljekrem servert sammen med noe hjemmelaget syltetøy, sier Valand.

Lik Dagbladet Mat på Facebook.