For aller første gang kommer Edvard Munchs verdenskjente maleri på frimerke.

Tips oss 2400
Med fire frimerker og et miniatyrark markerer Posten Norge at det i 2013 er 150 år siden bildekunstneren Edvard Munch ble født.

«Skrik» er ett av Edvard Munchs mest berømte bilder og ett av verdens mest kjente malerier. Bildet har blitt et ikon i den internasjonale populærkulturen og satte i fjor ny prisrekord i kunstverden.

- Det er en stor glede for Posten å utgi denne frimerkeserien for å hedre Edvard Munch og hans kunst. Frimerkene viser Munchs tilnærming til kunsten, som var preget av eksperimentering, variasjon og nysgjerrighet, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge AS.

Frimerkekunstneren Enzo Finger fikk oppdraget med å designe frimerker av fire av Munchs mest kjente verker. Maleriene ble valgt ut i tett samarbeid med Munch-museet. Valget falt på «Selvportrett foran husveggen» fra 1926, «Det syke barn» fra 1896, «Madonna» fra 1895 og «Skrik» fra 1893.

Motivet på miniatyrarket som gis ut er «Solen», som henger i Universitetets aula i Oslo. Munch-frimerkene vil være i salg fra fredag 15. februar. (NTB)

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet på Facebook.
I denne artikkelen