- Matmarked og matmarked, fru Blom.

Tips oss 2400
Oslo, 20131401: Restaurant Maschmanns Matmarked. FOTO:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet

Oslo, 20131401: Restaurant Maschmanns Matmarked. FOTO:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet

Maschmanns Brasserie


  • Mat:
  • Miljø:
  • Service:
  • Totalt:

  • Forretter: Kr. 149-298
  • Hovedretter: Kr. 249-299
  • Desserter: Kr. 69-139
  • Antall forretter: 6
  • Antall hovedretter: 7
  • Antall desserter: 6
  • Sted: Maschmanns Brasserie
  • Adresse: Karenslyst allé 51, Oalo
  • Telefon: 22 55 33 44
  • Besøkt: 20130216

I totalvurderingen veier maten mer enn service og miljø.

Robinson så seg om i den lange og høyloftede tarmen av et lokale som huser Maschmanns matmarked på Skøyen i Oslo.

- Ja, byens siste tilbud til gastronauter med velfylt lommebok oppleves vel egentlig mer som en veldig lang og eksklusiv delikatessedisk, istemte Fredag.

De to spisevennene var på vei mot

Enden av lokalet, der Maschmanns Brasserie holder hus med lunsj- og middagsservering for et hovedsakelig voksent vestkantklientell. Innerst er det en romslig vinbar, som var meget tynt befolket denne kvelden. Selve restauranten gir et noe rotete inntrykk, med bord helt ut mot inngangen og en del støy og neonlys fra det åpne kjøkkenet. Sammen med lyset

fra de store vinskapene gir det en litt kjølig belysning til lokalet, noe som for så vidt sto i stil med romtemperaturen. Det er ikke hver dag Fredag blir sittende med ullskjerf på restaurant, og i likhet med en del andre frosne gjester blir tilbudt et saueskinn til å legge i stolen.

Mens Robinson og Fredag bladde i menyen, kom ferskt, godt brød fra markedets bakeri på bordet, sammen med en grønn og pepperaktig olivenolje. Fredag valgte en terrine av foie gras og confitert andelår til forrett. Robinson gikk for tre Umami-østers, til tross for den noe stive prisen på 169 kroner. Men hvorfor det skulle ta mer enn en halvtime å åpne tre østers og skjære en skive terrine i en halvfull restaurant, var vanskelig å forstå. At kjøkkenet var tilstrekkelig godt bemannet, kunne

Man både se og høre mer enn godt nok. Beklagelsen kom først da Robinson påpekte sommelet, men da ble spisevennene til gjengjeld lovet dessert på huset. Robinsons østers var gode, men druknet nærmest i en japansk vinaigrette som var fylt helt opp til skallkanten. Fredags terrine kom med kompott av ristet paprika,

korinter og mango, og søt, ristet brioche.

- Godt, men ikke eksepsjonelt. Litt mye sødme på én gang, konstaterte Fredag.

En hvit Macon La Roche burgunder i 2010-årgang var godt vinfølge, det samme var Robinsons Chablis Premier Cru fra Dauvissat Beauroy.

Fredags hovedrett var hvitvinsbreserte kalvekjaker med salvie og rotgrønnsaker, stekt kalvebrissel med laurbærsmak og bakte jordskokker. Robinson mente tiden var overmoden for årets første skrei, og valgte seg ristet torskerygg med potettrøffelkrem, patanegrasmør, grønnkål og romanesco. Kelneren forsikret at en ung

og rimelig Barbera d'Asti var perfekt vinfølge til skreien. Det viste seg å stemme brukbart, men dessverre ble tallerkenen stående litt for lenge på serveringsdisken før kelneren kom med maten, slik at fisken ikke var ordentlig varm. Men god var den. Riktig stekt, med sprøtt skinn og salte biter av smørstekt skinke. Robinson savnet kanskje noen spiseskjeer av en stekesjy, men tøffelpureen var god, grønnkålen likeså. Noen bør imidlertid fortelle kokken at less is more, for Robinson orket ikke mer enn halvparten av det meget sjenerøst utporsjonere tilbehøret.

Fredag spiste heller ikke tallerkenen tom. Kalvekjakene var litt trå, de bakte grønnsakene litt pregløse.

- Dette er landsens kost av flotte råvarer, men det blir litt traustere enn det burde vært. Jeg savner syre og friskhet. Dette så bedre ut på menyen enn det smaker, sa en skuffet Fredag.

Til dessert bestilte Robinson Crème Catalan, mens Fredag valgte Semifreddo med varme multer og melkesjokolade-krem.

Den spanske varianten av crème brûlée var utsøkt, med en skje god vaniljeis som kontrast til den lune kremen. Fredags Semifreddo var heller ikke ille, men vennene var enige om at spansk trumfet italiensk.

- Ujevn og alt i alt litt skuffende mat, treg servering og småsurr. Maschmanns Brasserie

er sikkert et utmerket sted for en lunsj eller jobbmiddag, men det er nok ikke her man tar den romantiske middagen for to, fastslo Robinson.•

robinson&fredag@dagbladet.no

Maschmanns Brasserie

Karenslyst allé 51

0278 Oslo

Tlf.: 22 55 33 44

Mat: 3

Miljø: 3

Service: 3

Totalt: 3

6 forretter: Kr 149- 298

7 hovedretter: Kr 249- 299

6 desserter: Kr 69- 139

Til guiden:

MASCMANNS BRASSERIE Karenslyst allé 51, 0278 Oslo, Tlf.: 22 55 33 44

Brasseri med lunsj- og middagsretter i det nye matmarldet på Skøyen. Varierende nivå på mat og service, passer nok bedre til jobblunsj- eller - middag enn romantisk aften for to.

Snittpris hovedretter: Kr. 276
Lik Dagbladet på Facebook.
John Arne Markussen

Velkommen til debatt. Tenk over hvordan du vil fremstå i det offentlige rom. Vi lar deg være anonym, men husk at å bruke fullt navn gir deg mer troverdighet. Hold deg til saken og vis respekt for de andre i kommentarfeltet. Vi ønsker at du deltar og beriker den offentlige samtalen, men vi ønsker en høflig tone. Vi sletter hatske, truende eller sjikanerende innlegg. Er din kommentar blitt slettet, og lurer på hvorfor? Send e-post til debatt@dagbladet.no, med ditt brukernavn.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør

Her kan du lese våre debattregler

Mest kommentert

  • Sjokkvideoene som viser kongeørnens herjinger med reinkalver

    Sjokkvideoene som viser kongeørnens herjinger med reinkalver

    - De pines i hjel. Det er et mareritt. (443 innlegg) Les mer

  • Når Frp rir to hester

    Når Frp rir to hester

    Per Sandberg sier at framgangsmåten vil bli benyttet igjen. (333 innlegg) Les mer

  • Ap: Alvorlig at Anundsen avfeier kritikk

    Ap: Alvorlig at Anundsen avfeier kritikk

    - Hvorfor er Anundsen justisminister? (315 innlegg) Les mer

  • Kjære forbilde

    Kjære forbilde

    Akkurat nå sitter det en far eller mor i bunnløs fortvilelse, uten penger til mat, for de pengene er spilt bort. (224 innlegg) Les mer

  • Politikerne må ta grep: Vi trenger en generalopprydning i oppdrettsnæringen

    Politikerne må ta grep: Vi trenger en generalopprydning i oppdrettsnæringen

    Det er tvingende nødvendig at Stortinget nå sørger for en generalopprydning i en næring som i all hovedsak har fått ture frem på egne premisser i over 40 år. (185 innlegg) Les mer

  • Stiller ut bananskall og en  kvittering til 265 000 kroner - og kaller det kunst

    Stiller ut bananskall og en kvittering til 265 000 kroner - og kaller det kunst

    Erling Kagge provoserer på Astrup Fearnley-museet. (185 innlegg) Les mer

  • Ikke første gangen at NFF er i flaggtrøbbel

    Ikke første gangen at NFF er i flaggtrøbbel

    Fotballklubben Brann ville markere «fotball for alle» ved å bruke regnbueflagg som cornerflagg under kampen 16. mai. Det sa Norges Fotballforbund(NFF) nei til. (158 innlegg) Les mer

  • Tiltakslaust mot arbeidsløyse

    Tiltakslaust mot arbeidsløyse

    Medan vi ventar stig arbeidsløysa. Regjeringa sit stille i båten og følgjer passivt med. (155 innlegg) Les mer