Håper på Kon-Tiki suksess.

Tips oss 2400

Se våre siste filmtrailere

(Dagbladet): Norske David Menkin spiller en liten, men viktig rolle som CIA-agent i Katryn Bigelows storfilm «Zero Dark Thirty.»

«Zero Dark Thirty» handler om C.I.A.s jakt på Osama bin Laden, og er nominert til fem Oscar-statuetter, blant annet prisen for beste film. Filmen har også har høstet gode kritikker, deriblant fra Dagbladets anmelder som ga filmen terningkast fem.

Menkin tror derimot ikke Bigelows film vil vinne prisen for beste film under nattens Oscar-utdeling. Til det er den blitt for kontroversiell.

- På grunn av torturscenene er «Zero Dark Thirty» blitt en varm potet. Tidligere var filmen en av Oscar-favorittene, men nå er vi en underdog, sier Menkin til Dagbladet.

I filmen vises såkalte «enhanced interrogation techniques» i amerikanernes jakt på terrorister. Det har skapt kontroverser i USA, der flere har ment at filmen bidrar til å fremme bruken av tortur.

Argo


Selv om Menkin ikke tror på prisen for beste film, håper han på priser i andre kategorier.

- Jeg håper på Jessica Chastain som «Beste kvinnelige skuespiller,» hun er helt fantastisk. Og selvfølgelig Mark Boal for «Beste manus.» Han måtte skrive om manuskriptet nesten hver eneste kveld, og fortjener absolutt en Oscar, forteller Menkin.

Filmen han tror vinner prisen for beste film er Ben Afflecks Argo. Det er en film flere og flere snakker om, sier han.

- Den har ingenting å bevise. Argo er en fantastisk film som viser et tilbakeblikk på en spesiell periode i USAs utenrikspolitiske historie.

Håper på «Kon-Tiki»


Selv om den norske skuespilleren ikke tror på sin egen film, håper han på norsk jubel i natt.

- Amour er såklart filmen alle snakker om. Men «Kon-Tiki» er en film som jeg virkelig føler er en god Oscar-kandidat. Jeg håper det blir en stor kveld for norsk film, sier Menkin.


Lik Dagbladet Kultur på Facebook.
John Arne Markussen

Velkommen til debatt
Tusen takk for at du ønsker å delta i vårt kommentarfelt.
Vi holder imidlertid nå stengt. Dette gjør vi for at moderatorene våre skal kunne ha raskere responstid i debattfeltenes åpningstid.
Åpningstiden er hverdager fra 10:00 til 20:00.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør