Etter å ha sett filmen som 11-åring.

Tips oss 2400

Se våre siste filmtrailere

Oliwia Dabrowska - bedre kjent som jenta i rød kåpe i Steven Spielbergs svart/hvitt-holocaustfilm «Schindlers liste» - fikk trøbbel og traumer flere år seinere.

Den polske jenta var så traumatisert da hun først så filmen i en alder av elleve år at hun holdt sin rolle hemmelig i årevis, skriver The Times.

20-års jubileum

Dabrowska var tre år da hun spilte inn filmen, som gikk på kinoene i 1993.

Oliwia Dabrowska innrømmer hun har brutt et løfte hun ga Spielberg om å vente til hun var 18 før hun skulle se filmen.

- Det var forferdelig. Jeg forsto ikke mye, men var fast bestemt på at jeg aldri skulle se den igjen, sier hun ifølge The Guardian.

Den inneholder en rekke grusomheter, blant annet SS-offiserer som skyter kvinner og barn. Det 193 minutter lange episke dramaet, med Liam Neeson som naziindustrimannen Oskar Schindler, etterlot Dabrowska både opprørt og forvirret.

- Skamfull

- Jeg var skamfull av å være i filmen og virkelig sint på mor og far da de fortalte folk om min rolle i den, sier Dabrowska i en artikkel som markerer 20-årsjubileet for filmen.

- Jeg holdt det hemmelig lenge, men på gymnaset fikk medelever vite om det gjennom internett. Jeg ble frustrert av det hele, fordi alle trodde jeg var ekspert på Holocaust.

I dag er Dabrowska stolt over å ha vært med i denne historiske Spielberg-filmen.

- Men Spielberg hadde rett, Jeg måtte bli voksen for å forstå den.
I denne artikkelen
John Arne Markussen

Velkommen til debatt
Tusen takk for at du ønsker å delta i vårt kommentarfelt.
Vi holder imidlertid nå stengt. Dette gjør vi for at moderatorene våre skal kunne ha raskere responstid i debattfeltenes åpningstid.
Åpningstiden er hverdager fra 10:00 til 20:00.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør