- Det beste laget tapte, vi fortjente ikke å vinne, sier Mourinho.

Tips oss 2400

REAL VIDERE: Manchester United kom best i gang, men et kontroversielt rødt kort og to vakre Real Madrid-mål gjorde at Champions League-eventyret er over for denne gang for United. Kampen på Old Trafford endte 2-1. Video: Viasat.

MILDT SAGT STRENGT: Nani skjønner ingenting når dommeren plutselig tar opp det røde kortet. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB scanpix

MILDT SAGT STRENGT: Nani skjønner ingenting når dommeren plutselig tar opp det røde kortet. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB scanpix

UHELDIG: Sergio Ramos sender ballen i eget nett. Foto: EPA/KERIM OKTEN/NTB scanpix

UHELDIG: Sergio Ramos sender ballen i eget nett. Foto: EPA/KERIM OKTEN/NTB scanpix

MY NAME IS LUCA: Luka Modric hamret ballen i mål via stolpen. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB scanpix

MY NAME IS LUCA: Luka Modric hamret ballen i mål via stolpen. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB scanpix

SINNA: Sir Alex Ferguson raste etter det røde kortet. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB scanpix

SINNA: Sir Alex Ferguson raste etter det røde kortet. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB scanpix

REAL MADRID I HUNDRE: Higuain jubler med Khedira og Özil. Foto: AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU / NTB scanpix

REAL MADRID I HUNDRE: Higuain jubler med Khedira og Özil. Foto: AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU / NTB scanpix

VENDEPUNKTET: Nani setter foten i Arbeloa etter et oppspill. Foto: EPA/KERIM OKTEN/NTB scanpix

VENDEPUNKTET: Nani setter foten i Arbeloa etter et oppspill. Foto: EPA/KERIM OKTEN/NTB scanpix

(Dagbladet): Manchester United - Real Madrid 1-2 (0-0) Real Madrid videre etter 3-2 sammenlagt.

Manchester United hadde fullstendig kontroll på Real Madrid i 56 minutter. Så ble laget redusert til ti mann etter at Nani ble utvist. 13 minutter senere var glede snudd til fortvilelse for de røde.

Alex Ferguson hadde forholdt seg forholdsvis rolig under hele kampen. Det var helt til Nani ut av intet fikk rødt kort for en stempling i brystet på Alvaro Arbeloa i en kamp om ballen. Det var en mildt sagt strengt avgjørelse av den tyrkiske dommeren som ble omringet av sinte United-spillere.

- Det var aldri et rødt kort, meldte blant annet Manchester City-kaptein Vincent Kompany på Twitter etter utvisningen.

En rasende Ferguson hoppet ut av stolen sin og løp de få meterne ned til sidelinjen for å si nøyaktig hva han mente om det røde kortet.
Etterpå forsøkte skotten etter beste evne å oppildne hjemmepublikummet til å støtte sine spillere, som nå fikk en meget tyngre oppgave etter utvisningen.

Etter kampen låste manageren døra til garderoben, og nektet spillerne å møte pressen, ifølge Viasats reporter.

Snudde kampen på tre minutter

Å spille resten av kampen med en spiller mer var vitamininnsprøytningen Real Madrid trengte for å komme inn i kampen. Gonzalo Higuain fikk en stor mulighet like etterpå, men headingen til spissen gikk rett i forsvarsblokka. Det gjorde derimot ikke skuddet til Luca Modric noen minutter senere.

Kroaten fikk pangtreff fra langt hold, og ballen snek seg inn via stolpen. Tre minutter senere skulle «drømmenes teater» forandre seg til å bli et mareritt for Manchester United. Han hadde kommet inn på banen bare sju minutter tidligere.

Ronaldo uttalte før kampen at han ville feire spontant hvis han scoret på Old Trafford, men da han pirket inn ledermålet klarte han å forholde seg rolig av hensyn til Manchester United-fansen. Målet kom som et resultat av vakkert kombinasjonsspill. Portugiseren så ikke ut til å trekke på smilebåndet etter kampen heller.

- Det var en emosjonell kveld. Det var massivt å spille denne kampen. Det er de eneste ordene jeg kan bruke. Det var utrolig, sier Ronaldo på MUTV etter kampen.

- Jeg er på en måte glad for at Real Madrid gikk videre, men samtidig er jeg lei meg for at Manchester United røk ut. Manchester var mitt hjem i seks år. Det er en spesiell følelse, sier Ronaldo.

Ydmyk Mourinho

Real Madrid-manager José Mourinho var uvanlig ydmyk etter kampen.

- Vi fortjente ikke å vinne. Det beste laget tapte, sier Mourinho til Viasat etter kampen.

- Jeg er litt frustrert, fordi vi spilte bra mot Barcelona. Jeg forventet mer i kveld. Jeg vet at Manchester United er et stort lag, men jeg hadde håpet at vi skulle være bedre, sier Mourinho.

På 32 kamper hadde Madrid scoret i alle CL-bortekampene med unntak av én. Det var borte mot Barcelona i april 2011. Samtidig hadde ikke Real Madrid holdt nullen i årets Champions League, så det luktet mål i England i kveld. Og mål fikk de fremmøtte servert.

Sergio Ramos var uheldig like etter pause. Spanjolen sendte Old Trafford til himmels da midtstopperen satte ballen i eget nett. Hjemmelaget bet seg fast høyt i banen, og Nani kom til slutt til innlegg fra høyre. Ballen skiftet retning i Welbeck, før den gikk i mål via tuppen av foten til Ramos.

Rooney på benken

Alex Ferguson overrasket mange ved å plassere Wayne Rooney på benken til kveldens kamp. I stedet fikk blant annet Danny Welbeck fornøyet tillit. Alex Ferguson forklarte uttaket med at Welbeck var bedre til å stenge av Xabi Alonso, som er spilleren som styrer spillet til Real Madrid.

Ryan Giggs fikk derimot starte kampen, i det som var waliserens 1000. kamp som senior-spiller.

Etter 20 minutter fikk Manchester United kampens første store sjanse. Nemanja Vidic raget høyest på en corner fra Giggs, og stanget ballen i stolpen. Danny Welbeck dukket opp på returen, men stod i offside da han avsluttet rett på en liggende Diego Lopez i Real Madrid-målet.

Lopez måtte igjen i aksjon et kvarter senere da Robin van Persie fikk avsluttet fra en trang posisjon. På returen dukket Welbeck igjen opp, og Lopez reddet avslutningen med en typisk håndball-redning.

Manchester United produserte noen store sjanser med ti mann. Og innbytter Wayne Rooney var nære utlikning snaut fem minutter før slutt.

Iker Casillas er ute med en brukket finger, men erstatteren Diego Lopez vartet opp med noen strålende redninger mot slutten av kampen i kveld. han var sterkt delaktig i at Real Madrid gikk videre til kvartfinalen.

John Arne Markussen

Velkommen til debatt. Tenk over hvordan du vil fremstå i det offentlige rom. Vi lar deg være anonym, men husk at å bruke fullt navn gir deg mer troverdighet. Hold deg til saken og vis respekt for de andre i kommentarfeltet. Vi ønsker at du deltar og beriker den offentlige samtalen, men vi ønsker en høflig tone. Vi sletter hatske, truende eller sjikanerende innlegg. Er din kommentar blitt slettet, og lurer på hvorfor? Send e-post til debatt@dagbladet.no, med ditt brukernavn.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør

Her kan du lese våre debattregler

Mest kommentert

 • Islam var svøpen på Balkan

  Islam var svøpen på Balkan

  Å forstå Makedonias syn på flyktningstrømmen er en nødvendig betingelse for videre, politisk håndtering av flyktningene. (419 innlegg) Les mer

 • Et vemodig farvel

  Et vemodig farvel

  I dag er siste dagen med kommentarfelt på dagbladet.no. Her er en kommentarfeltmoderators bekjennelser, skriver Oda Rygh. (407 innlegg) Les mer

 • Frarøves retten til arbeid

  Frarøves retten til arbeid

  Mange tusen dyktige og arbeidsvillige mennesker sitter nå i mottak uten anledning til å bidra med sine ressurser. (206 innlegg) Les mer

 • SP svekker landets trygghet

  SP svekker landets trygghet

  Senterpartiets forvridde fortellinger om at Norge klarer seg uten Europa er uansvarlig. (203 innlegg) Les mer

 • Fabrikken har eksistert i 116 år. Nå må 60 ansatte gå: - Forferdelig tungt

  Fabrikken har eksistert i 116 år. Nå må 60 ansatte gå: - Forferdelig tungt

  Flagger ut produksjonen av kjente norske produkter. (185 innlegg) Les mer

 • (179 innlegg) Les mer

 • FNs utsending tror menneskesmuglere gnir seg i hendene over Listhaugs politikk

  FNs utsending tror menneskesmuglere gnir seg i hendene over Listhaugs politikk

  FNs høykommissær for flyktninger sier regjeringen er i ferd med å bryte Norges internasjonale forpliktelser. (142 innlegg) Les mer

 • På gyngende grunn

  På gyngende grunn

  Det kan hende Sylvi Listhaug møter motstand, fordi politikken rett og slett er feil medisin, skriver Marie Simonsen. (134 innlegg) Les mer