Norges mest populære navn skal stå på brusflaskene i sommer - men «Mohammed» blir holdt utenfor.

Tips oss 2400
I sommer skal de mest populære navnene i Norge pryde Coca-Cola-flaskene i stedet for Cola-logoen. Men ett av de mest populære blir ikke å se, nemlig Mohammed.

- Vi vil ikke støte noen, sier Coca-Cola Norge til TV 2.

Andre vanlige norske navn som Anne, Martin, Kristian, Silje og Thomas blir å finne på flaskene.

- Av respekt for profeten Mohammed valgte vi å ta bort navnet i denne kampanjen. Navnet har en viktig rolle i enkelte kulturer og religioner, og vi ønsker ikke at noen skal føle seg støtt av at navnet brukes på våre flasker i denne kommersielle kampanjen, sier Vibeke Hansen, assisterende direktør for eksternkommunikasjon i Coca-Cola Norge.

Mohammed, med flere ulike skrivemåter, er det mest populære guttenavnet i Oslo, viser oversikten fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Cola-kampanjen har imidlertid tatt utgangspunkt i de 75 mest populære guttenavnene i Norge for hele befolkningen på landsbasis.

Av respekt for profeten Mohammad og de som eventuelt kunne føle seg støtt av at profetens navn blir brukt i en kommersiell kampanje, har Coca-Cola valgt ikke å inkludere navnet Mohammad blant de navnene som ble inkludert i tillegg til de 75 mest populære guttenavnene

- Vi har tatt med andre navn som stammer fra andre kulturer, som for eksempel Ali og Miriam, i tillegg til vanlige kjælenavn som Meri Jaan, Bhaia og Habibi, sier Hansen.


(NTB)

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet på Facebook.
I denne artikkelen