Norges mest populære navn skal stå på brusflaskene i sommer - men «Mohammed» blir holdt utenfor.

Tips oss 2400
I sommer skal de mest populære navnene i Norge pryde Coca-Cola-flaskene i stedet for Cola-logoen. Men ett av de mest populære blir ikke å se, nemlig Mohammed.

- Vi vil ikke støte noen, sier Coca-Cola Norge til TV 2.

Andre vanlige norske navn som Anne, Martin, Kristian, Silje og Thomas blir å finne på flaskene.

- Av respekt for profeten Mohammed valgte vi å ta bort navnet i denne kampanjen. Navnet har en viktig rolle i enkelte kulturer og religioner, og vi ønsker ikke at noen skal føle seg støtt av at navnet brukes på våre flasker i denne kommersielle kampanjen, sier Vibeke Hansen, assisterende direktør for eksternkommunikasjon i Coca-Cola Norge.

Mohammed, med flere ulike skrivemåter, er det mest populære guttenavnet i Oslo, viser oversikten fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Cola-kampanjen har imidlertid tatt utgangspunkt i de 75 mest populære guttenavnene i Norge for hele befolkningen på landsbasis.

Av respekt for profeten Mohammad og de som eventuelt kunne føle seg støtt av at profetens navn blir brukt i en kommersiell kampanje, har Coca-Cola valgt ikke å inkludere navnet Mohammad blant de navnene som ble inkludert i tillegg til de 75 mest populære guttenavnene

- Vi har tatt med andre navn som stammer fra andre kulturer, som for eksempel Ali og Miriam, i tillegg til vanlige kjælenavn som Meri Jaan, Bhaia og Habibi, sier Hansen.


(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook.
I denne artikkelen
John Arne Markussen

Velkommen til debatt
Tusen takk for at du ønsker å delta i vårt kommentarfelt.
Vi holder imidlertid nå stengt. Dette gjør vi for at moderatorene våre skal kunne ha raskere responstid i debattfeltenes åpningstid.
Åpningstiden er hverdager fra 10:00 til 20:00.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør