- Er i dialog med regissør.

Tips oss 2400

Se våre siste filmtrailere

Selskapene Nordisk film og Friland skal samarbeide om å lage film og polarhelten Roald Amundsen, og hans kappløp mot Sydpolen.

Amundsen var førstemann på polpunktet, etter et kappløp mot briten Robert Scott. Han nådde punktet 1911.

Produsentene Asle Vatn og Pål Røed er i dialog med regissør, og har undertegnet avtale med manusforfatter Christopher Grøndal, kjent for NOKAS og Villmark. Arbeidet med å finansiere det som forventes å bli en krevende og stor produksjon er i gang, skriver selskapene i en pressemelding.

- Vi er veldig fornøyd med å ha landet en avtale med Nordisk film på prosjektet. Med Nordisk film om bord er vi godt rustet for å ivareta våre ambisjoner om å lage en episk og storslagen film om den aller største av våre polarhelter, skriver produsent Asle Vatn pressemeldinga.

Filmen skal produseres av Friland Produksjon. Med den internasjonale suksessen Hodejegerne har Friland markert seg kraftig utenfor Norge og Norden. Til høsten kommer de med Erik Skjoldbjærgs Pionér, hvor Aksel Hennie spiller hovedrollen, og Detektiv Downs regissert av Bård Breien.

Selskapet er også kjent for filmer som Sønner av Norge, Uro, Tommys Inferno samt Sara Johnsens filmer Vinterkyss og Upperdog.

Lone Korslund fra Nordisk Film AS er eksekutiv produsent. Hun har tidligere vært involvert i skandinaviske høyprofilprosjekter som Millennium-trilogien (2009), basert på Stieg Larssons bestselgere, Hodejegerne (2011), Kon-Tiki (2012) og som co-produsent for Snabba Cash-filmene basert på bestselgerne til Jans Lapidus.

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet Kultur på Facebook.