Dagbladet
FOLKELIG SKIKKELSE: Vinni har gått fra å være selverklært rusmisbruker til folkekjær favoritt. Til høsten er han tilbake på tv i beste sendetid, og hevder at det slett ikke skremmer ham, dette «folkekjær»-stempelet.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet

FOLKELIG SKIKKELSE: Vinni har gått fra å være selverklært rusmisbruker til folkekjær favoritt. Til høsten er han tilbake på tv i beste sendetid, og hevder at det slett ikke skremmer ham, dette «folkekjær»-stempelet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet

- Jeg har egentlig en ganske egoistisk innstilling til ting

Vinni bryr seg ikke om hva andre mener.

KAMPKLARE STJERNER: Vidar Johnsen (t.v.), Hans-Erik Dyvik Husby, Elisabeth Andreassen, Atle Pettersen, Mimmi Tamba, Silya Nymoen, ekspertpaneldeltaker Øyvind «Vinni» Sauvik, programleder Kåre Magnus Berg, ekspertpaneldeltaker Mona B Riise, Agnete Johnsen, Eli Kristin Hansveen og Espen Grjotheim. Den nybakte mammaen Helene Bøksle var ikke til stede under dagens Stjernekamp-presentasjon. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet

KAMPKLARE STJERNER: Vidar Johnsen (t.v.), Hans-Erik Dyvik Husby, Elisabeth Andreassen, Atle Pettersen, Mimmi Tamba, Silya Nymoen, ekspertpaneldeltaker Øyvind «Vinni» Sauvik, programleder Kåre Magnus Berg, ekspertpaneldeltaker Mona B Riise, Agnete Johnsen, Eli Kristin Hansveen og Espen Grjotheim. Den nybakte mammaen Helene Bøksle var ikke til stede under dagens Stjernekamp-presentasjon. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet

Årets «Stjernekamp»-deltakere:

• Artist Atle Pettersen (23)
• Artist Hans-Erik Dyvik Husby (40)
• Artist og låtskriver Silje Nymoen (35)
• BlackSheeps-vokalist Agnete Johnsen (18)
• Tidligere Vamp-frontmann Vidar Johnsen (40)
• Soulsanger Mimmi Tamba (22)
• Operasanger Eli Kristin Hanssveen
• Musikalartist Espen Grjotheim (36)
• Artist Elisabeth «Bettan» Andreassen (55)
• Artist Helene Bøksle (32)
Publisert
(Dagbladet): - Dette er en helt ny rolle for meg. Og bare dét var god nok grunn til at jeg sa ja til å bli med.

Øyvind «Vinni» Sauvik snakker om NRK-programmet «Stjernekamp».

- Hadde blitt flau

Til høsten er han én av to eksperter som skal kaste sin dom over etablerte artister som Elisabeth Andreassen og Hans-Erik Dyvik Husby.

- Jeg ser litt uhøytidelig på det. De er så etablerte, mange av dem, at ingenting står og faller på dette. Jeg er imponert av at de i det hele tatt tør gjøre dette.

- Hadde du sagt ja til å delta selv?

- Jeg hadde aldri gjort det selv. Opera og greier ... Jeg hadde blitt flau. Jeg skammer meg ikke over mine svakheter, men har ikke noe behov for å belyse dem i beste sendetid.

- Egoistisk innstilling

Han er inni en sånn periode, den tidligere skandalemakeren, at han gjør akkurat det som passer ham. Ting han ikke kan. Ting som likevel virker gøy.

Som å gi ut barnebok.

- Det er et samarbeid med noen kompiser som jeg har drodla på i årevis, en barnebok om bil. Når den er ferdig, og hvis den er bra nok, kommer den ut. Jeg drikker iallfall mye kaffe hos Aschehoug om dagen, bare å henge der er dritstas, sier 37-åringen til Dagbladet.

Det gikk ikke lang tid før han i fjor dukket opp på TV 2-skjermen i «Hver gang vi møtes» til han ble stemplet som folkekjær. Vinni bedyrer at han ikke bryr seg om et par folkelige riper i badboy-lakken.

- Jeg blir ikke skremt av dette med å være folkelig. Vi er seks milliarder mennesker her i verden, jeg kan ikke tenke på hva som beveger seg inni alle de hodene. Man kan bli sinnssyk av sånt. Jeg har egentlig en ganske egoistisk innstilling til ting, er mest opptatt av meg selv.

Musikalsk pause

Parallelt med innspillingen av den populære tv-serien, gikk Vinni og kona Tone hver til sitt. Artisten har i ettertid fortalt at bruddet skyldtes at han var utro, og innrømmet overfor magasinet Elle at det var en vanskelig periode for ham og resten av familien.

Bruddet resulterte i flere presseoppslag, og den selvutleverende låta «Halve meg» som finnes på hans nyeste - og kanskje siste - album:

- Jeg gidder ikke en sak om at «Vinni har lagt opp» eller noe sånt, men jeg har ingen planer om å gi ut musikk med det første nå. Jeg ingenting, det er det som er så herlig, gliser han.

Paperboys ga ut sin første låt i 2001. Siden har det gått slag i slag, med Spellemann-priser, soloprosjekter og skandaleoppslag.

- Musikk er det eneste jeg har drevet med de siste 12 åra. Livet har blitt smalere og smalere, og jeg føler ikke det samme lenger ... Jeg er mer opptatt av å leke. Og jeg bruker ikke tid på å analysere hvorfor det har blitt sånn, sier han.

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER

Høst/Vinter : Tre kolleksjoner du bør se