Norske utenriksmyndigheter har daglig kontakt med myndighetene i Dubai, og har nå et godt håp om en positiv løsning for Marte Deborah Dalelv.

Tips oss 2400
TROR PÅ LØSNING:Kommunikasjonssjef Ragnhild Imerslund i UD håper og tror på en positiv løsning for Marte Deborah Dalelv.

TROR PÅ LØSNING:Kommunikasjonssjef Ragnhild Imerslund i UD håper og tror på en positiv løsning for Marte Deborah Dalelv.

Marte Deborah Dalelv møter mandag statsadvokaten i Dubai sammen med sin advokat og ambassadør Åse E. Bjerke. I utgangspunktet var det berammet ankesak i Dubai i september.

Kommunikasjonssjef Ragnhild Imerslund i Utenriksdepartementet sier til Dagbladet at norske utenriksmyndigheter har løpende kontakt med myndighetene i Dubai om denne saken. Kontakten har vært opprettholdt gjennom helga.

- Vi har gitt beskjed om at denne rettsprosessen strider mot alle fundamentale rettigheter. I vår dialog med myndighetene i Dubai opplever vi at vi blir hørt. Vi håper og tror at saken får en positiv løsning for Marte Deborah Dalelv.

Stor oppmerksomhet

- Er det diplomatiet som har virket i denne saken, og som har ført til at statsadvokaten i Dubai har innkalt Marte Deborah Dalelv og hennes advokat til et møte mandag?

- Det vil vi ikke spekulere i. Vi vil ha vår ambassadør Åse Bjerke i De forente arabise emirater tilstede i dette møtet. Vi opplever som sagt at vi blir hørt, og håper at dette møtet fører til en positiv løsning for Marte Deborah Dalelv, sier Ragnhild Imerslund.

Saken har fått stor oppmerksomhet i mange land. Store nyhetsmedier som CNN, Huffington Post, Al-Jazeera, BBC og Daily Mail har omtalt saken.

- Ikke tjent med saken

Seniorforsker Anne Katrin Bang ved Chr. Michelsens Insitututt (CMI) i Bergen er spesialist på Øst-Afrika og Gulfstatene. Hun tror at saken vil løses raskt.

- Dubai og De forente arabiske emirater er ikke tjent med denne mediesaken. De bruker enorme ressurser på å få selskaper til å etablere seg i Dubai, og få turister til å feriere der. Jeg tror det er svært sannsynlig at diplomatiet vil virke i denne saken. Med diplomatiske samtaler kan ankesaken komme raskt opp for retten, og der er de ikke tjent med en kopi av den første dommen, sier seniorforsker Anne Katrine Bang til Dagbladet.Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet på Facebook.