Kan få kamp av en svensk manager.

Tips oss 2400

Tror du Ole Gunnar Solskjær tar over Cardiff?

 Ja
 Nei
Se resultatet
TILBAKE TIL ENGLAND? Sven-Göran Eriksson er den nest største favoritten til å ta over Cardiff, ifølge spillselskapene. Foto: AFP PHOTO / Nicolas ASFOURI/NTB Scanpix

TILBAKE TIL ENGLAND? Sven-Göran Eriksson er den nest største favoritten til å ta over Cardiff, ifølge spillselskapene. Foto: AFP PHOTO / Nicolas ASFOURI/NTB Scanpix

SELV PÅ LISTA: Cardiff-eier Vincent Tan sparket i dag Malcky Mackay. Den upopulære eieren er ironisk nok på lista over favorittene til jobben. Foto: REUTERS/Rebecca Naden/NTB Scanpix

SELV PÅ LISTA: Cardiff-eier Vincent Tan sparket i dag Malcky Mackay. Den upopulære eieren er ironisk nok på lista over favorittene til jobben. Foto: REUTERS/Rebecca Naden/NTB Scanpix

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær må bestemme seg i løpet av romjula for om han vil fortsette å lede Molde Fotballklubb. Moldes presseansvarlig Per Lianes opplyste til Dagbladet tidligere i dag at det ikke er noen utvikling i situasjonen.

Solskjær har vært linket til Premier League-klubben West Bromwich, men den jobben ser ut til å gå til den spanske manageren Pepe Mel. I stedet blir Solskjær nå linket til en annen Premier League-klubb.

Cardiff-manager Malky Mackay fikk i dag sparken av den omstridte klubbeieren Vincent Tan, og det tok ikke lang tid før Ole Gunnar Solskjær seilet opp som den store favoritten hos diverse bettingselskaper.

Storfavoritt

Ifølge Oddschecker er Molde-treneren favoritt hos 11 bettingselskaper av 11 mulige. Oddsen varierer i skrivende stund fra 1,33 til 1,99, noe som vil si at det er over 50 prosent sjanse for at Solskjær får jobben. Oddsen er løpende og forandrer seg hele tiden etter hvert som folk satser penger på de forskjellige managerne. Det vil likevel si at det er svært mange der ute som er overbevist om at 40-åringen snart blir å finne på Cardiff City Stadium i Wales.

- Disse managermarkedene er i stor grad drevet av spekulasjoner og prisene fyker gjerne opp og ned avhengig av hva som skrives av i pressen, og til og med hva slags rykter som settes ut. I tillegg drives markedene av innsatser, så når mange spillere leser den samme avisartikkelen eller hører det samme ryktet, for deretter å satse penger, så synker oddsen fort, sier Dagbladets oddsekspert Lars Dybwad.

Den som følger nærmest Solskjær er svenske Sven-Göran Eriksson som er manager for Guangzhou R&F som spiller i Kina. Hans kontrakt med den kinesiske klubben går ut i desember 2014. Satser du penger på Eriksson får du rundt fem ganger pengene tilbake.

Eieren selv på lista

Verdt å merke seg er det også at Cardiff-eier Vincent Tan er på lista over favorittene, på en 8. plass. Oddsen her varierer mellom 21 og 52 ganger pengene.

Da Solskjær da var sterkt linket til West Bromwich var oddsen rundt 2,00. I øyeblikket ligger oddsen på mellom 4 og 15 hos diverse spillselskaper.
John Arne Markussen

Velkommen til debatt med utgangspunkt i artikkelen ovenfor. Tenk gjennom hvordan du vil framstå i det offentlige rom. Det er ikke forbudt å være anonym. Noen ganger kan det være påkrevet. Men i de fleste sammenhenger framstår en som skriver under fullt navn som mer interessant enn en som vil skjule sin identitet. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre i kommentarfeltet. Hensikten med en debatt er å bidra til å berike ordskiftet i det offentlige rom. Vi vil ikke ha trakassering, trusler og hatske meldinger i våre kommentarfelt.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør

Debattregler

Mest kommentert

 • Ryan Holle (31) fikk livstidsdom fordi han lånte ut bilen

  Ryan Holle (31) fikk livstidsdom fordi han lånte ut bilen

  Nå har han vært ti år bak murene. (587 innlegg) Les mer

 • Hvem er den mystiske mannen med skjegget?

  Hvem er den mystiske mannen med skjegget?

  Bildene som ikke beviser at «grønne menn» er russiske elitesoldater. (469 innlegg) Les mer

 • (489 innlegg) Les mer

 • Vladimir Putin kalte Øst-Ukraina for «Novorossija»: - Bare gud vet hvorfor dette ble en del av Ukraina

  Vladimir Putin kalte Øst-Ukraina for «Novorossija»: - Bare gud vet hvorfor dette ble en del av Ukraina

  Betyr «Nye Russland». (399 innlegg) Les mer

 • - President Putin har en drøm om å gjenopprette Sovjetunionen. Og hver dag går han lengre og lengre

  - President Putin har en drøm om å gjenopprette Sovjetunionen. Og hver dag går han lengre og lengre

  Ukrainas statsminister vet ikke hvor langt Russlands president er villig til å gå. (359 innlegg) Les mer

 • Ukrainas president vil gjenoppta antiterroraksjon i øst

  Ukrainas president vil gjenoppta antiterroraksjon i øst

  Presidenten i Ukraina ber om at anti-terroroperasjonene i de østlige delene av landet gjenopptas etter at en lokalpolitiker fra hans eget parti er funnet død. (316 innlegg) Les mer

 • United bekrefter at Moyes er sparket

  United bekrefter at Moyes er sparket

  Fikk 51 kamper. (281 innlegg) Les mer

 • Liverpool på vei mot GULL etter Sterling-show

  Liverpool på vei mot GULL etter Sterling-show

  Slapp med skrekken mot hardtkjempende Norwich. (260 innlegg) Les mer