Vil lovfeste språksjekk.

Tips oss 2400
Påtroppende leder i Oslo Frp, Camilla Wilhelmsen, vil lovfeste språksjekk av alle barn, også dem som ikke går i barnehage.

- Foreldrene bør ha på norsk TV og lese norske bøker, sier Camilla Wilhelmsen til Aftenposten.

Danmark-modell

Hvis det ikke kommer noen overraskende benkeforslag, overlater Christian Tybring-Gjedde stafettpinnen til Camilla Wilhelmsen i helgen.

Byrådet i Oslo jobber allerede med språk i barnehagen, men Wilhelmsen vil gå lenger og ønsker å lovfeste språkvurdering av treåringer etter modell fra Danmark.

- I 2011 ble det nedfelt i lovs form at barna skal språkvurderes når de fyller tre år, og at foreldrene ikke kan sette seg mot det. Det tror jeg er veldig viktig og riktig. Jeg håper vi kan få regjeringen på banen og mener det kanskje er den viktigste integreringssaken vi har i dag, sier Wilhelmsen.

Vil bruke tvang

Wilhelmsen foreslår også at barn som ikke går i barnehage, og ikke har gode nok norskferdigheter, eller har en forelder som lever av offentlige ytelser skal tvinges til å begynne i barnehage eller delta i språkgruppe.

- Det er et drastisk virkemiddel, men konsekvensene kan bli enda større for barnet. Når vi vet at 70 prosent av innvandrerbarna som begynner i osloskolen ikke kan norsk godt nok, og at mange har bodd i Norge i hele sitt liv, da må du sette i gang tiltak, sier hun.
(NTB)


Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet på Facebook.