- Jeg traff godt.

Tips oss 2400
IMPONERER: - Jeg skal ikke si som forventet, for det ville vært blærete. Men jeg er ikke overrasket. Motstanderen tatt i betraktning, så viser han et fotballhode det er utrolig morsomt å se. Han har en timing offensivt som er veldig gøy å se på. Gjør de riktige tingene, han viser at han har speed, og han har tatt steg, sier Høgmo om Mats Møller Dæhli. Foto: AFP PHOTO / MICHAL CIZEK / NTB Scanpix

IMPONERER: - Jeg skal ikke si som forventet, for det ville vært blærete. Men jeg er ikke overrasket. Motstanderen tatt i betraktning, så viser han et fotballhode det er utrolig morsomt å se. Han har en timing offensivt som er veldig gøy å se på. Gjør de riktige tingene, han viser at han har speed, og han har tatt steg, sier Høgmo om Mats Møller Dæhli. Foto: AFP PHOTO / MICHAL CIZEK / NTB Scanpix

KALDDUSJ: Tsjekkias stjernespiller Tomas Rosicky ga vertene en tidlig ledelse etter en tabbe fra Ørjan Håskjold Nyland. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix

KALDDUSJ: Tsjekkias stjernespiller Tomas Rosicky ga vertene en tidlig ledelse etter en tabbe fra Ørjan Håskjold Nyland. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix

Landskamp fotball menn onsdag:

Tsjekkia - Norge 2-2 (2-1)
Eden arena, Praha, 17 000 tilskuere

Mål: 1-0 Tomas Rosicky (11), 1-1 Tarik Elyounoussi (21), 2-1 Matej Vydra (39), 2-2 Morten Gamst Pedersen (88).

Dommer: Cuneyt Cakir, Tyrkia.

Ingen kort.

Norge (4-4-2): Ørjan Håskjold Nyland - Omar Elabdellaoue, Brede Hangeland, Vegard Forren (Håvard Nordtveit fra 46.), Tom Høgli - Per Ciljan Skjelbred (Morten Gamst Pedersen fra 64.), Stefan Johansen (Alexander Tettey fra 46.), Ruben Yttergård Jenssen, Mats Møller Dæhli (Daniel Braaten fra 73.) - Tarik Elyounoussi, Mohammed Abdellaoue (Håvard Nielsen fra 62.).

Ubenyttede reserver: Rune A. Jarstein - Martin Linnes, Fredrik Semb Berge, Magnus Wolff Eikrem, Jonathan Parr, Erik Huseklepp.

Tsjekkia (4-2-3-1): Petr Cech - Frantisek Rajtoral (Theodor Gebre Selassie fra 46.), Ondrej Mazuch (Michal Kadlec fra 46.), Marek Suchy, David Limbersky (Daniel Pudil fra 62.) - Tomas Hübschmann, Vladimir Darida - Borek Dockal (Josef Husbauer fra 72.), Tomas Rosicky (Daniel Kolar fra 46.), Adam Hlousek (David Lafata fra 46.) - Matej Vydra.

Ubenyttet reserve: Tomas Vaclik.

• Tsjekkia - Norge 2-2

PRAHA/OSLO (Dagbladet) Tarik Elyounoussi og Morten Gamst Pedersen scoret målene da Norge spilte uavgjort borte mot Tsjekkia i kveld.

Kampen kunne fort endt med norsk seier om det ikke var for en brøler fra Molde-keeper Ørjan Håskjold Nyland etter ti minutter, og en kollektiv markeringssvikt av flere norske spillere etter en corner en snau halvtime seinere.

Tarik Elyunoussi hadde de største sjansene ved siden av målene, mens Cardiff-spiller Mats Møller Dæhli spilte halvannen god omgang i sin første kamp fra start for landslaget.

- Du får score et mål

Sammen med Mats Møller Dæhli som briljerte på midten, ble Gamst Pedersen dagens mann for Norge med sin sene utlikning.

Etter målet løp Vadsø-væringen rett bort til benken og feiret målet sammen med assistenttrener Martin Foyston. Høgmo avslører hva de to snakket om før «Gamsten» kom innpå i den andre omgangen.

- Han spurte Foyston før han gikk innpå: Hva må jeg gjøre for å legge inn aksjer, og få være med videre? Enkelt, svarte Foyston. Du får score et mål, forklarer Høgmo.

- Per-Mathias sa jeg måtte komme inn og score, så jeg prøvde nå så godt jeg kunne. Det er morsomt å være involvert i scoring. Og så var det jo en god målgivende fra Brede, et kjapt frispark der. Jeg traff godt, men jeg har sett Cech redde sånne skudd før, sier Gamsten til Dagbladet.

- Han har tatt steg

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo var meget godt fornøyd med 19 år gamle Møller Dæhli etter kampen.

- Jeg skal ikke si som forventet, for det ville vært blærete. Men jeg er ikke overrasket. Motstanderen tatt i betraktning, så viser han et fotballhode det er utrolig morsomt å se. Han har en timing offensivt som er veldig gøy å se på. Gjør de riktige tingene, han viser at han har speed, og han har tatt steg, sier han på pressekonferansen.

Alt i alt var Høgmo godt fornøyd med det laget hans presterte mot et på papiret sterkt tsjekkisk lag.

- Vi sa på forhånd at vi var ute etter å få svar, helst positive. Vi sa at hvis vi skaper mellom fem og sju sjanser, så er vi godt fornøyud. Det gjør vi. Vi gir fra oss fire, kanslkje. De tallene er bra, sier Høgmo.

«Banens beste» synes baklengsmålene var av det enkle slaget, men at det var gode tendenser.

- Det er er utrolig moro å spille på dette laget. Jeg vil alltid ha ballen, men jeg synes jeg får den mer enn nok, sier en smilende Møller Dæhli til Viasat.

Aggressiv start

Et aggressivt og høytpressende norsk lag stresset tsjekkerne i åpningen. Mats Møller Dæhli kom til et par skuddmuligheter fra like utenfor feltet. Det første gikk løst rett på Petr Cech, det andre ut til innkast.

Stefan Johansen fikk også en mulighet etter forspill av Per Ciljan Skjelbred og Dæhli, men også hans skudd gikk et godt stykke utenfor mål.

Etter drøyt sju minutter rundet Tarik Elyounoussi Cech, men han mistet balansen og satte ballen utenfor åpent mål.

Men ti minutter inn i kampen sendte Nyland ballen rett til Tomas Rosicky, som la an og knallet ballen i nærmeste hjørne. Nyland sto som forsteinet og så ballen fly inn i nettet.

Tsjekkia våknet til liv etter gavepakken av et ledermål, og skapte kjapt et par sjanser til. Frantisek Rajtoral var nær ved å sette inn 2-0 etter et snaut kvarter, men skuddet gikk like over mål.

Tarik nær dobbel-scoring

I det 21. minutt utliknet Norge. Mats Møller Dæhli misset på et framspill mot Tarik Elyounoussi, men fikk en sjanse til, og spilte fram Moa Abdellaoue i stedet. Han satte opp Tarik som kunne trille ballen i tomt mål bak en utspilt Cech.

Like etter spilte Dæhli fram Tarik igjen, og bare en god beinparade fra Cech hindret ny norsk scoring.

Så fulgte en periode uten de helt klare målsjansene til noen av lagene. Norge kombinerte fint på kantene med offensive sidebacker, men ble samtidig straffet for dette når tsjekkerne vant ballen og angrep på sidene.

Snaue sju minutter før pause, tapte Norge et par dueller i eget felt etter en tsjekkisk corner. Stefan Johansen tapte ved første stolpe, Tom Høgli ved den bakerste - og til slutt tapte Per Ciljan Skjelbred i duell med Matei Vydra som fikk en ganske enkel jobb med å sette inn 2-1 til hjemmelaget. Det var også stillingen til pause.

Tamt etter pause

Andre omgang ble - som privatlandskamper gjerne blir - preget av mange bytter og brudd i kamprytmen.

Tarik Elyounoussi ble spilt fri én gang, men misset da han forsøkte å dra seg på innsiden av forsvareren som jaget ham.

Ellers skjedde det fint lite av dramatisk karakter foran noen av målene etter pause - før det var tre minutter igjen å spille. Da klemte Morten Gamst Pedersen - en av mange norske innbyttere - inn et langskudd fra 25-30 meters hold.

Chelsea-keeper Cech burde antakelig reddet, men på den annen side var det ikke ufortjent at Norge fikk med seg en uavgjort fra Eden Arena.
Lik Dagbladet Sporten på Facebook.
John Arne Markussen

Velkommen til debatt. Tenk over hvordan du vil fremstå i det offentlige rom. Vi lar deg være anonym, men husk at å bruke fullt navn gir deg mer troverdighet. Hold deg til saken og vis respekt for de andre i kommentarfeltet. Vi ønsker at du deltar og beriker den offentlige samtalen, men vi ønsker en høflig tone. Vi sletter hatske, truende eller sjikanerende innlegg. Er din kommentar blitt slettet, og lurer på hvorfor? Send e-post til debatt@dagbladet.no, med ditt brukernavn.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør

Her kan du lese våre debattregler

Mest kommentert

 • Jeg er ikke Gelius

  Jeg er ikke Gelius

  I en tid der høyrepopulisme, antisemittisme og muslimhat er på fremmarsj, benytter Gelius anledningen til å komme med en fatal stempling av en verdensreligion med all dets mangfold (1461 innlegg) Les mer

 • Jagland vraket som Nobel-leder

  Jagland vraket som Nobel-leder

  Kaci Kullmann Five overtar som leder av Nobelkomiteen, ifølge Aftenposten. (539 innlegg) Les mer

 • Gelius på krigsstien

  Gelius på krigsstien

  Når man blåser i Gjallarhornet på den måten Gelius gjør, så hjelper man nettopp de kreftene man later til å ville kjempe mot (482 innlegg) Les mer

 • Feil om Shoaib Sultan

  Feil om Shoaib Sultan

  I stedet for å la Sultan være den positive rollemodellen han kan være i kampen for homofiles rettigheter og likeverd, fortsetter enkelte å reprodusere en gammel påstand som lett lar seg avkrefte med et googlesøk. (315 innlegg) Les mer

 • Oppskrift på bråk

  Oppskrift på bråk

  Verken ledelsen eller de ansatte i Norwegian kommer godt ut av konflikten, skriver Martine Aurdal. (290 innlegg) Les mer

 • Debatt i en ny tid

  Debatt i en ny tid

  Hvis vi aldri hadde hatt mot til å legge ned eksisterende programmer for å skape nye, ville vi i dag ikke hatt programmer som het Aktuelt eller Debatten. (266 innlegg) Les mer

 • - Lederskiftet kan absolutt ikke tolkes som et knefall for Kina

  - Lederskiftet kan absolutt ikke tolkes som et knefall for Kina

  Kaci Kullman Five valgt til ny leder av Nobelkomiteen. (256 innlegg) Les mer

 • Jeg er feministen som ikke kan gå i tog på 8. mars

  Jeg er feministen som ikke kan gå i tog på 8. mars

  Og jeg er nok ikke den eneste (251 innlegg) Les mer