Politikk dreier seg om hasj, ikke milliarder.

Tips oss 2400

Mediehuset 5080

• Satirisk mediekonsern som står bak nettsiden www.5080.no og NRK3-programmet 5080 Nyhetskanalen
• Mediehuset har 623 medarbeidere på alle kontinenter, de fleste av dem jobber frivillig (i påvente av løslatelse).
• Redaktørene i Mediehuset 5080 har aldri røykt hasj i Kina. 

(Kilde: Hukommelsen)
(Mediehuset 5080:) Statsminister Erna Solberg kunngjorde i dag på Høyres landsmøte at regjeringen avviser Kinas krav mot Norge. Regjeringen snur etter at det sent i går kveld ble kjent at Kina har røykt hasj.

- Det er viktig å stå opp for de verdiene vi tror på. Nulltoleranse mot hasj er ikke en vestlig verdi, men en universell verdi, sier Solberg til 5080.no

Statsministeren vil kjempe for at motstand mot hasj ikke skal tape for næringsinteresser.- Hvis vi bare er opptatt av å sikre norske næringsinteresser, og ikke stiller tydelige krav til våre handelspartnere på dette området, gjør vi alvorlige feilsteg. Politikk må dreie seg om hasj, ikke milliarder.

Solberg innrømmer at de i morgentimene vurderte å fortsatt følge Kinas krav:- I fire år har vi vært i en situasjon hvor det ikke har vært kontakt på politisk plan med kinesiske myndigheter. Vi vurderte derfor lenge om vi ville innfri kravene fra Kina for å få muligheten til å fortelle dem om Norges holdning til hasj.

Ifølge statsministeren er det ingen automatikk i hun vil møte Dalai Lama med en gang.

- Jeg er ikke helt overbevist om at det er klokt å møte Dalai Lama i den nærmeste fremtid. Måten han går kledd på, og det at han ler og smiler hele tiden, tyder på at Lama har røykt noe.

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet Kultur på Facebook.
I denne artikkelen