The Rolling Stones innfridde i Telenor Arena mandag kveld.

Tips oss 2400
5

14 On Fire Tour

 • Artist: The Rolling Stones
 • Hvor: Telenor Arena
 • Tilskuere: Ca 23.000 (utsolgt)

Disse låtene spilte Rolling Stones

«Jumping Jack Flash»
«It's Only Rock'n Roll (But I Like It)»
«All Down the Line»
«Tumbling Dice»
«Worried About You»
«Doom and Gloom»
«Let's Spend the Night Together»
«Emotional Rescue»
«Honky Tonk Women»
«You Got the Silver»
«Can't Be Seen»
«Midnight Rambler»
«Miss You»
«Gimme Shelter»
«Start Me Up»
«Sympathy for the Devil»
«Brown Sugar»
Ekstra:
«You Can't Always Get What You Want»
(I Can't Get No) «Satisfaction»
BRILJERTE: Mick Jagger imponerte mest i Telenor Arena mandag kveld. Foto: Hans Arne Vedlog

BRILJERTE: Mick Jagger imponerte mest i Telenor Arena mandag kveld. Foto: Hans Arne Vedlog

Se våre siste filmtrailere

KONSERT: «Det er fantastisk å være tilbake i Norge, tusen takk. Det er all norsken jeg kan», beklager nærmest Mick Jagger etter at «Jumpin' Jack Flash» og «It's Only Rock'n Roll (But I Like It)» har lagt seg i et hett Telenor Arena mandag kveld.

Det skal vise seg at han kan opptil flere fraser, til publkums begeistring. 

Micks kveld

Scenerigget, og ikke minst de enorme storskjermene, er imponerende. En lang molo som strekker seg ut i salen sørger for nærkontakt med mange flere. 

På scenen står verdens største band, og under store deler av konserten oppfører de seg som det. Men det er Mick som er den store beholdningen.

Han er drivkraften, limet, entertaineren og atleten i bandet. Den sylslanke 70-åringen spretter rundt som en unggutt, rister løs, gjør sine velkjente moves og shower som om han begynte med dette i går.

Det er vitalt. Uten ham ville det vært en ganske trøtt forsamling der oppe på scenen — til sammen ti, medregnet blant andre korist extraordinaire Lisa Fischer, keyboardist Chuck Leavell, tenorsaksofonist Bobby Keys og bassist Darryl Jones, flere av dem nesten for assosierte medlemmer å regne etter mange års tjeneste.

Spøker med Charlie

Etter 52 år hadde alle tilgitt en viss stølhet og stivhet i leddene — og det er et par av de andre medlemmene i kvartetten som stiller sterkere på det området.

Charlie Watts (73 om noen dager) er den som viser de største gammelmannstaktene. Mick har moro med at han ikke er veldig rørlig lenger når han under introduksjonen tar ham med på en liten spasertur på noen meter. Godt å komme seg tilbake bak trommene!

Keith synger

Spesielt rørlig er ikke Keith Richards (70), riffmesteren, heller. Han står stort sett stille, ganske alvorlig, men deler ut et sjeldent smil nå og da. Men - han er i sitt ess i alle gitarriffs far, «Honky Tonk Women». Han synger et par låter også, «You Got The Silver» og «Can't Be Seen», og det låter, med skam å melde, småsurt. Sjarmerende er kanskje det beste ordet. Men Keith er Keith, og Keith er kul.

Ron Wood (68 om noen dager) tar seg av de fleste soloene og matcher Mick i rørlighet.

Hyggelig også å se den gamle Stones-gitaristen Mick Taylor tilbake i folden et stykke ut i konserten.

Forsvarer posisjonen

Jeg innrømmer at jeg mer enn én gang har tenkt at «nå må disse gutta snart gi seg, de er jo ikke veldig interessante lenger».

Men så har de gang på gang klart å forsvare sin posisjon som ja, verdens største band.

Ingen gjør denne øvelsen bedre, tross alt. Det er et velsmurt og slitesterkt maskineri som går og går. Og det er selvfølgelig imponerende å se — og høre — rockens besteforeldre på en så intim scene som Telenor Arena faktisk er i denne sammenhengen. 3. juli får Roskildefestivalen besøk.

Garagerock

Det låter fascinerende skeivt, skranglete og lurvete under første del av konserten, som et garagerockband som kommer rett ut av øvingslokalet — på en altfor stor scene.

har de øvd før denne europadelen av turneen, i Filmfabrikken på Jar, og det tar ikke mer enn en time før de er varme i trøya.

Ønsket av publikum

«Worried About You», der Mick synger en litt irriterende falsett, er ikke blant Stones' mest spennende låter, men Mick får igjen bruk for norskkurset: «Fantastisk å være her. Er det alltid sånn?».

Den to år gamle singelen «Doom And Gloom» er først og fremst et eksempel på at «The Glimmer Twins» fortsatt kan skrive en ok låt. Her er vokalisten gitarist også.

«Let's Spend the Night Together» følger - ønsket av det norske publikummet på nettet. Falsetten er tilbake i «Emotional Rescue», som i likhet med et par andre låter dras ut i lengste laget.

Blues

Med Mick på munnspill i «Midnight Rambler» kommer smaken av blues, som var så viktig i Stones' barndom. Mick Taylor bidrar på slide.

«Gimme Shelter» innleder et meget solid løp som fortsetter med «Start Me Up», en uhyre sterk «Sympathy For The Devil» og «Brown Sugar», før ekstranumrene «You Can't Always Get What You Want» - med Edvard Griegs ungdomskor - og «(I Can't Get No) Satisfaction» avslutter seansen etter 130 minutter.

En god oppsummering, det også. Vi blir nok aldri tilfreds.

Men var dette siste gang? Ja, si det...

Lik Dagbladet Kultur på Facebook.
John Arne Markussen

Velkommen til debatt. Tenk over hvordan du vil fremstå i det offentlige rom. Vi lar deg være anonym, men husk at å bruke fullt navn gir deg mer troverdighet. Hold deg til saken og vis respekt for de andre i kommentarfeltet. Vi ønsker at du deltar og beriker den offentlige samtalen, men vi ønsker en høflig tone. Vi sletter hatske, truende eller sjikanerende innlegg. Er din kommentar blitt slettet, og lurer på hvorfor? Send e-post til debatt@dagbladet.no, med ditt brukernavn.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør

Her kan du lese våre debattregler

Mest kommentert

 • Den lange veien hjem

  Den lange veien hjem

  Å råde unge jenter til å passe på seg selv, er ikke det samme som å gi dem skylden for voldtekt. (416 innlegg) Les mer

 • Arbeid til flyktninger

  Arbeid til flyktninger

  Når vi i dag snakker om 8000 flyktninger til Norge, vender mine tanker tilbake til vinteren 1944, da vi hadde mange ganger 8000 flyktninger i Norge. (366 innlegg) Les mer

 • Nederlaget i Hellas

  Nederlaget i Hellas

  EU-lederne fikk som fortjent av grekerne. Hvis de ikke nå handler klokere gjør de «den europeiske drømmen» sin til skamme. (306 innlegg) Les mer

 • - Norge har hatt medvind på alle bauger og kanter. Nå har vi motvind

  - Norge har hatt medvind på alle bauger og kanter. Nå har vi motvind

  Derfor frykter ekspertene for Norges økonomiske framtid. (262 innlegg) Les mer

 • Ingen bibelsk løsning

  Ingen bibelsk løsning

  Selv om det å miste jobben er en personlig krise for den det gjelder, er ikke dommedag kommet. (198 innlegg) Les mer

 • Manglende samsvar mellom liv og lære, svekker troverdigheten

  Manglende samsvar mellom liv og lære, svekker troverdigheten

  Når ledende klima- og miljøengasjerte mennesker ikke bryr seg med å redusere egne utslipp, kan dette oppfattes som et tegn på at klimasituasjonen ikke er så alvorlig. (194 innlegg) Les mer

 • Ser du det ikke før du forstår det?

  Ser du det ikke før du forstår det?

  Inga Marte Thorkildsens bok «Du ser det ikke før du tror det» fremmer uriktige påstander om ADHD, som kan føre til at barn fratas helsehjelp og mister sine rettigheter. (168 innlegg) Les mer

 • Truer KrFs hjertebarn: Venstre vil fjerne kontantstøtten i Oslo

  Truer KrFs hjertebarn: Venstre vil fjerne kontantstøtten i Oslo

  Og heller utvide tilbudet om gratis kjernetid i barnehagen, som et prøveprosjekt. (151 innlegg) Les mer