Tror avtalen signeres i løpet av uka.

Tips oss 2400

TILTALE: Førstestatsadvokat ved Trøndelag statsadvokatembeter, Bjørn K. Soknes, informerer om tiltalen hvor det blant annet står at Northug skal ha avgitt falsk forklaring til politiet. Video: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet

VILLE GJORT DET SAMME SELV Vi spurte de lokale i Mosvika om Petter Northug sin løgn i politiavhør. Video: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet

(Dagbladet): Som Dagbladet skrev i helgen, er Norges Skiforbund og teamet rundt Petter Northug i praksis enige om rammene for den avtalen som vil gjøre Petter i stand til å gå både verdenscup og ski-VM i Falun denne vinteren.

Som regjerende verdensmester på 15-kilometer har Northug en friplass i vinterens Falun-VM, men den plassen hadde falt bort om ikke Petter hadde blitt enig med forbundet om en landslagsavtale med forbundet.

I helgen ble rammene for Northug-avtalen også godkjent av skistyret.

- Skistyret fikk forelagt en skisse til en avtale og den har skistyret gitt sitt samtykke til, sier skipresident Erik Røste til Dagbladet.

Konstruktiv dialog


Skistyrets nye vedtak gjør at det nå bare er opp til Petter og folkene hans å bestemme seg for om de skal gå verdenscup eller langløp den kommende VM-sesongen. Alle formelle godkjennelser er nå tatt fra skiforbundets side, selv om det gjenstår et par små punkter å bli enige om.

- Jeg registrerer de signalene skiforbundet gir via Dagbladet før helga, og kan bekrefte at dialogen har vært konstruktiv så langt. Utover det har jeg ingen kommentarer, sier Northug-manager Are Sørum Langås.

Etter det Dagbladet forstår har Northug fått innvilget retten til å selge Northug-produktene sine hos hovedsponsoren Coop hele sesongen, men at reklameforbudet består. Hvilke punkter de fortsatt ikke er enige om vil derimot ingen av partene si noe om.

- Nei, det blir feil å gå inn på det, sier generalsekretær i Norges Skiforbund, Stein Opsal.

- Hva har dere gitt Northug i forhandlingene for at dere nå skal bli enige?

- Vi føler ikke vi har vært i en forhandlingssituasjon, vi har vært i en diskusjon. Vi har måttet avklare hva lov- og regelverket tillater, for innenfor det har du et visst handlingsrom og fleksibilitet. Så har vi tilpasset dette til Petter. Vi føler vel begge parter at vi står ganske nære en løsning, så i løpet av et par dager bør vi være i mål.

- En lettelse


Fristen skiforbundet har satt på å undertegne avtalen er 1. november. Tidligere har Team Northug etterlyst en avklaring for eventuelt å ha tid nok til å legge om treninga for å kunne gå langløp, dersom landslagsoppdrag i verdenscup og VM ikke skulle være aktuelt.

Når partene nå blir enige, en drøy måned før fristen, er det en lettelse for det sportslige apparatet rundt Northug.

- Ja, det er det. Skulle dette nå gå i orden vil jo det være én ting mindre å ha rundt seg, sier Northugs trener, Stig Rune Kveen, til Dagbladet.

Allerede torsdag i neste uke skal Northug møte i retten i Trondheim for å få tilståelsesdommen sin i fyllekjøringssaken fra 4. mai. Dét, og søksmålet fra det tidligere managementet i Nye Høyder, henger også over Team Northug om dagen. Å få avklart hva Northug skal konkurrere i er i så måte en etterlengtet nyhet for Kveen og Northug.

- Når det er sagt har vi jo ikke brukt en kalori på dette heller, annet enn at vi har håpet at det skulle ordne seg. Den jobben vi har gjort de siste fem månedene måtte vi gjort uansett, sier Kveen.

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet Sporten på Facebook.
I denne artikkelen