Tysk etterretning advarer mot IS-angrep i nærmeste framtid.

Tips oss 2400
SOLO-TERRORIST: Dette bildet viser viser Michael Zehaf-Bibeau, som 23. oktober skjøt og drepte en person vd Canadas parlament i Ottawa. Foto PETER MCCABE / AFP / NTB Scanpix

SOLO-TERRORIST: Dette bildet viser viser Michael Zehaf-Bibeau, som 23. oktober skjøt og drepte en person vd Canadas parlament i Ottawa. Foto PETER MCCABE / AFP / NTB Scanpix

Værmelding for Germany

I dag I morgen Torsdag Fredag
Halvskyet20°Regn18°Enkelte regnbyger med torden, perioder med sol19°Torden og regn19°

BERLIN (Dagbladet): I en analyse fra etterretningstjenesten Bundesnachrichtendienst (BND), blir det slått fast at «Islamsk Stat» (IS) vil slå til mot Vesten eller mot vestlige mål andre steder i verden.

Angrepet kommer til å bli slik organisert at IS skal oppnå maksimalt medieutbytte, melder nyhetsmagasinet der Spiegel i denne ukas trykte utgave.

Vil provosere Vesten

I følge Spiegel, skal planen være å gjennomføre så forferdelig - og oppsiktsvekkende - terror at flest mulig nasjoner lar seg provosere til å sende inn bakkestyrker mot IS i Irak og Syria. På «egen» slagmark, er folkene bak IS sikre på at deres «reineste og beste mujahedin» kommer til å slakte ned «hæren av korsfarere» fra andre land. 

Et slikt scenario passer godt inn i IS egen propaganda overfor tilhengerne — som stadig mottar propaganda om at Jordas ende er nær og profeterer at de «rett troende» vil seire.

Venter grov vold

To mulige IS-tilhengeres angrep på det canadiske parlamentet i september, kan bare tydes som en ubetydelig handling, og har ikke noe å gjøre med truslene. «Nivået på slike angrep er ikke nok for å oppnå den ønskede politiske effekt», heter det i analysen fra BND, der det spås at neste gang vil terroren bli omfattende og grov.

IS offentliggjorde for en måned siden — i sitt eget internettmagasin «Dabiq» - en direkte advarsel om at Tyskland vil være et åpenlyst mål.

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet på Facebook.