- De vil ikke ut av stallen når det brenner.

Tips oss 2400

Værmelding for Guelph

I dag I morgen Fredag Lørdag
Enkelte regnbyger med torden, perioder med sol24°Lett regn20°Torden og regn26°Enkelte regnbyger med torden, perioder med sol27°

(Dagbladet): Inne i den brennende stallbygningen på bildet over skjer en av de verste dyretragediene i moderne hestesport.

Ingen av de 44 trav- og passgjengerhestene lot seg redde ut av stallen i Canada.

Brannen startet ved 23-tiden lokal tid mandag kveld i den ene av stallene på treningssenteret Classy Lane Stables i Puslinch nær Guelph i delstaten Ontario.

- Det var ikke mulig å redde dem ut, slik jeg har forstått. Hester vil ikke ut av stallen når det brenner. De ser på stallen som sitt trygge sted, sier trener til 17 av hestene som omkom, Ben Wallace (65) til nettstedet Insidehalton.

Wallace har gjennom en lang karriere trent og kjørt flere av de beste traveren og passgjengerne i Canada og USA.

Millionhest


En av stjernehestene som mistet livet i brannen, var den seks år gamle passgjenger-hingsten Apprentice Hanover - verdsatt til om lag åtte millioner norske kroner.

Treningssenteret i Ontario har plass til 200 hester fordelt på flere staller.

Det er kjent fra dyrs adferd at også andre dyr enn hester vegrer seg for å søke ut fra brennende brennende hus.

I november i fjor omkom en 29 år gammel norsk kvinne og to andre europeere i forbindelse med forsøk på å redde ut en hest fra en stallbrann i Australia.


 NEDBRENT:  Restene av stallbygningen etter tragedien der 44 hester brant inne. Foto: Hannah Yoon, The Canadian Press/AP/NTB Scanpix.

NEDBRENT: Restene av stallbygningen etter tragedien der 44 hester brant inne. Foto: Hannah Yoon, The Canadian Press/AP/NTB Scanpix.

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet på Facebook.