Skadet i beinet.

Tips oss 2400

EKSPLOSJON: Flere mennesker er drept i en eksplosjon i Istanbuls gamleby, ifølge den tyrkiske fjernsynskanalen Haberturk. Ifølge nyhetsbyrået Dogan skjedde den kraftige eksplosjonen like ved Sultanahmet-moskeen. Video: Reuters / NTB Scnapix

(Dagbladet): Det er Jostein Nielsen (59), nestleder for Frelsesarmeens virksomhet i Øst-Europa, som er nordmannen som er lettere skadd etter eksplosjonen i Istanbul i dag.

Det bekrefter hans bror, Kjartan Solvang-Nielsen, og Andrew Hannevik, informasjonssjef i Frelsesarmeen, overfor Dagbladet. Nielsen er også bror av advokat Brynjar Meling.

- Vi vet ikke mer enn at han er lettere skadd, sier Kjartan Solvang-Nielsen til Dagbladet.

TV2 har vært i kontakt med Nielsen.

- Jeg hørte først et smell som jeg tror er det som utløste bomben. Deretter kom det virkelige smellet. Jeg kjente at kneet mitt sluttet å virke, sier 59-åringen til kanalen.

Han skal etter planen operere kneet i morgen.

Hans kone Magna Våje Nielsen skal være uskadd. De bor i Moldova, og jobber for Frelsesarmeen i Øst-Europa, han som nestleder, opplyser Hannevik i Frelsesarmeen.

Kjartan Solvang-Nielsen sier at broren fikk en ufrivillig mellomlanding i Istanbul på grunn av værforholdene. Jostein Nielsen skriver på sin egen Facebook-side at de i de er tåkefast på tredje dagen i Istanbul. De var på vei til Hagia Sofia-kirken, som ligger rett ved Sultanahmet-plassen, hvor bomba gikk av, får Dagbladet opplyst.

Årsaken til eksplosjonen er ennå ikke kjent, men ifølge nyhetsbyrået AFP, som siterer en kilde i myndighetene, mistenkes koblinger til terror. Ifølge den statlige TV-kanalen TRT er det høyst sannsynlig snakk om en selvmordsbomber, skriver nyhetsbyrået AP.

Ifølge Reuters og lokale medier, mistenkter tyrkiske myndigheter at terrororganisasjonen Den islamske staten (IS) står bak. Dagbladet har fått samme informasjon fra kilder i Istanbul.
BROR: Brynjar Meling. Foto: Oda Leraan Skjetne

BROR: Brynjar Meling. Foto: Oda Leraan Skjetne

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet på Facebook.