Het sprint i Quebec.

Tips oss 2400

Sprint, 3. etappe Ski Tour Canada:

1) Baptiste Gros, Frankrike,
2) Alex Harvey, Canada,
3) Sergej Ustjugov, Russland,
4) Petter Northug, Norge,
5) Maciej Starega, Polen,
6) Richard Jouve, Frankrike,
7) Bernhard Tritscher, Østerrike,
8) Simeon Hamilton, USA,
9) Martti Jylhä, Finland,
10) Jesse Cockney, Canada,
11) Emil Iversen, Norge,
12) Ola Vigen Hattestad, Norge,
13) Martin Johnsrud Sundby, Norge,

Ski Tour Canada (3 av 8 renn):
1) Ustjugov 49.41,8, 2) Northug 0.16,7 min. bak, 3) Iversen 0.24,3, 4) Harvey 1.56,8, 5) Sundby 2.13,7, 6) Finn Hågen Krogh, Norge 2.26,2, 7) Vylegzjanin 3.01,7, 8) Andrej Larkov, Russland 3.16,7, 9) Didrik Tønseth, Norge 3.20,9, 10) Bernhard Tritscher, Østerrike 3.25,0.

Øvrige norske: 11) Hans Christer Holund 3.31,7, 12) Niklas Dyrhaug 3.38,1, 18) Brandsdal 4.02,0, 24) Hattestad 4.24,6,
QUEBEC (Dagbladet): Det gikk hett for seg under sprinten i Quebec i Ski Tour Canada i dag. Ola Vigen Hattestad og tour-lederenSergej Ustjugov barket sammen etter kvartfinalen. 

Ustjugov skled bort til heatvinneren Hattestad og banket han i panna med to fingre. Hattestad svarte med å bli forbanna på Ustjugov.

- Han prøvde å skvise seg på innsiden av meg, og først vek jeg en halvmeter. Men så tenkte jeg at, nei, han gjorde detsamme i Gatineau og ødela litt av finaleløpet mitt der, så nå tenkte jeg at jeg skulle stå på mitt, sier Hattestad omsituasjonen som fikk Ustjugov til å se rødt.


- Jeg ser det helt motsatt. Da jeg angrep nede i hjørnet prøvde Hattestad og en av de andre nordmennene å skvise meg mellom seg.De snakket sammen og prøvde å knekke meg. Jeg hadde ikke noen annen sjanse enn å gå der om jeg skulle forbi, sier Ustjugov selv,via tolk. 

Disk eller ikke disk


Men i langrennsleiren var det enighet om at manøveren burde diskvalifisert russeren. Hattestad er soleklar. 

- Jeg skal være litt forsiktig siden jeg ikke har sett det etterpå, men slik jeg opplever det burde han blitt diska, sierHattestad. 

Men da Dagbladet konfronterer Ustjugov med Hattestads utsagn før pressekonferansen etter løpet, ser Ustjugov i gulvet og sernesten sjokkert ut. 

- Det er litt latterlig, sier russeren. 

Ingen slagplan


Ustjugov ble nummer tre på dagens sprint, og økte ledelsen i sammendraget til ti sekunder. Før morgendagens jaktstart ligger PetterNorthug drøyt elleve sekunder bak Ustjugov, mens Emil Iversen er 24 sekunder etter. 

Ustjugov har stor respekt for mannen som jager bak, kongen av langrenn kaller han Northug, og aner ikke hvordan han skal leggeopp løpet for å holde unna i morgen. 

- Jeg vet ikke. Jeg må snakke med treneren min før jeg legger en slagplan, sier Ustjugov til Dagbladet. 

PS! Det var flere enn Ustjugov og Hattestad som var sinna under sprinten i dag. Britiske Andrew Young dyttet så hardt til Eric Bjornsen fra USA at det nesten ble slåsskamp i målområdet, mens Finn Hågen Krogh kastet stoler rundt seg i utøverteltet for å bli kvitt aggresjonen han hadde etter å ha tryna ut av kvartfinalen. 

- Jeg er overraskende godt humør akkurat nå. Jeg fikk kasta noen stoler i teltet der, og da roer fort raseriet seg, sier Krogh til Dagbladet.
 

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet Sporten på Facebook.
I denne artikkelen