Nærbilder av pupper, lår og simulert sex ble for sterk kost for mange familier som fulgte reklameprisen «Gullfisken» på TV 2.

Tips oss 2400
KLAGER: Organsisasjonen Barnavakten mottok flere klager etter innslaget forrige helg. Foto: TV 2

KLAGER: Organsisasjonen Barnavakten mottok flere klager etter innslaget forrige helg. Foto: TV 2

Nå beklager TV 2 innslaget med bandet til humorduoen Atle Antonsen og Johan Golden, DDR.

– I ettertid ser vi at dette burde vært gjort annerledes. Vi gikk litt tettere på enn ønskelig, sier Marianne Røiseland, informasjonssjef i TV 2 til Dagbladet.

Interne reaksjoner
Kanalen har fått flere reaksjoner fra seere etter «Gullfisken, der prisen for beste reklamefilm i 2008 ble delt ut. Også internt i TV 2 har det kommet reaksjoner på det direktesendte programmet.

I tillegg har organisasjonen Barnevakten, som er en organisasjon som gir råd om barn og medier, og overvåker mediefeltet, mottatt flere klager.

«Vi vil klage på underholdningen på «Gullfisken». Vi skrudde av fjernsynet da Atle Antonsen og co. (DDR) kom på scenen. Dette var vel et familieprogram? Men her blei vi servert halvnakne damer og erotisk lek!», skriver en sint forelder i sin klage til Barnevakten.

Rådgiver Kjellaug Tonheim Tønnesen sier til Dagbladet at foreldrene ikke bare klager på DDR-innslaget, men også på programmets reklameparodier som spilte på sex og prostitusjon.

Provoserte
– Reklame er noe barn liker å se på, men «Gullfisken» har provosert mange foreldre. Det ble veldig mye pupper, lår, halvpornografi og banning. Dette er etter manges mening ikke tv-underholdning egnet for større barn som gjerne er oppe seinere i helgene, sier Tønnesen.

Atle Antonsen, som fronter bandet DDR, har i en sms til Dagbladet følgende kommentar til reaksjonene på det sexfikserte innslaget:

«Jeg må jo bare takke for komplimenten.»

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet på Facebook.