- Folk var jo helt gale utenfor

Jan Thomas fortviler over at kjendissalongen ble ramponert i ambassadebråket.

||| (Dagbladet.no):  - Det har vært fullt rabalder og krig utenfor her. Salongen ser ikke ut, sier kjendisstylisten Jan Thomas fortvilet, etter at et hundretalls demonstranter barket sammen med politiet utenfor den israelske ambassaden i Oslo.

Demonstrantene skjøt nyttårsraketter, kastet stein og flasker mot politiets kommandobilder og ambassaden.

Enkelte hentet også søppeldunker, tente på disse og skjøv dem mot politisperringene.

Politiet svarte med å bruke tåregass for å jage vekk folkemengden som hadde samlet seg i gaten utenfor.

Jan Thomas' selvtittulerte skjønnhetsstudio ligger i Parkveien, som nærmeste nabo til ambassaden.

Vinduer knust
TV-kjendisen var hjemme sammen med kjæresten Christopher Mørch Husby, da han fikk en oppringing fra vaktselskapet om at flere av vinudene i salongen var knust.

- Vi ante ingenting om demonstrasjonen, før vi skrudde på TVen. Da sto det 100 politimenn utenfor her. Det så ut som rene slagmarken. Jeg ringte politiet og fikk vite når det var trygt for oss å komme ned hit, forteller han til Dagbladet.no.

Resten av kvelden har kjæresteparet brukt på å koste opp glassbitene fra tre knuste ruter, og forsøke å lufte salongen.

- Det er vanskelig å snakke her, for det er så mye gass som henger igjen i lufta. Det klør i halsen og øyene, forteller Jan Thomas og fortsetter:

- Nå har vi fått satt inn midlertidige ruter og fått ut alt glasset. Hele salongen må likevel vaskes ned. Gassen har krøpet ned i skuffer og overalt ellers.

Flaks at det var tomt
Det er ikke uvanlig at det er kunder i salongen i 19-tiden på kvelden. De ansatte oppholder seg ofte enda lengre på arbeidsplassen.

Det var bare flaks, ifølge Jan Thomas, at studioet sto tomt da demonstrasjonen fant sted.

- Vi bestemte oss for å holde stengt i romjula. Ellers hadde det helt sikkert vært folk her, sier han og utdyper:

- Tiden før nyttår pleier å være veldig travel. Jeg tør ikke en gang å tenke på hva som hadde skjedd hvis det var noen her. Jeg er veldig opptatt av sikkerheten til mine ansatte.

Jan Thomas og Christopher har tidligere spøkt med at det kan være visse farer forbundet ved at salongen ligger i et ambassadeområdet.

- Samtidig er det jo like ved siden av slottet, som må være Norges sikreste bygg. Men ikke i vår villeste fantasi kunne vi forestille oss at noe slikt kunne skje.

Ekstra sikkerhetstiltak
Jan Thomas synes det er rart han på forhånd ikke ble advart av politiet om demonstrasjonen.

- Jeg ville tro at det er normal høflighet å ringe meg. Vi har jo tross alt vært hjemme i romjula. Hadde vi visst om dette, hadde vi heller ikke nølt med å sette inn private sikkerhetsstyrker. Folk var jo helt gale utenfor. De kunne like godt kastet en brannbombe inn her.

Politiet har i løpet av kvelden derimot opplyst at det er en stor sannsynlighet for at noen av demonstrantene vender tilbake i natt.

- Vi skal nå låse og gå, men må først ta stilling til om vi skal leie inn et vaktselskap for å passe på, sier han og fortsetter:

- Jeg skjønner selvsagt at dette ikke er rettet mot meg som person. Etter å ha bodd i USA i 20 år, trodde jeg at hadde opplevd alt, skytinger, opprør og jordskjelv. Men det her er helt Texas. Trodde ikke sånt skjedde i Norge.