FRYKTET KATTNAPPING: Katten til låtskriver og tidligere gitarist i Immortal, Harald Nævda - også kjent som Demonaz - forsvant i forrige uke. Nævdal fryktet den var kidnappet etter et trusselbrev. Kjæledyret har nå kommet til rette, men er alvorlig skadd. Bildet er tatt under en platesignering i september. Foto: PÅL NORDSETH/DAGBLADET
FRYKTET KATTNAPPING: Katten til låtskriver og tidligere gitarist i Immortal, Harald Nævda - også kjent som Demonaz - forsvant i forrige uke. Nævdal fryktet den var kidnappet etter et trusselbrev. Kjæledyret har nå kommet til rette, men er alvorlig skadd. Bildet er tatt under en platesignering i september. Foto: PÅL NORDSETH/DAGBLADETVis mer

«Kidnappet» metal-katt alvorlig skadd

Frykter mishandling. — Pusen full av stygge kutt, sier Demonaz i Immortal.

|||(Dagbladet): Katten til black metal-artist Harald Nævdal, kjent som Demonaz i bandet Immortal, er inne til behandling for alvorlige kuttskader, etter at hun forsvant sist mandag.

Artisten, som tidligere i høst mottok et trusselbrev retten mot kjæledyret, mente Pus var blitt kidnappet.

Alvorlig skadd
— Pusen kom på døra og var full av stygge kuttskader. Hun er nå til veterinærbehandling. Det ser ut som om hun overlever, sier Nævdal til Dagbladet.

Det er så langt ikke kjent om katta var blitt kidnappet, eller om skadene er påført med overlegg.

— Veterinærene kunne raskt avkrefte at katta var blitt overkjørt. De kan ikke fastslå om hun er blitt mishandlet, men kan heller ikke utelukke det, opplyser Nævdal, og ønsker ikke kommentere saken ytterligere.

Trusselbrev
Trusselbrevet, som Nævdal fant utenfor boligen i Bergen 27. september, blir gjengitt av Stavanger Aftenblad.

«Nå er det på tide at pus får være inne av og til. Man har ikke katt for å ha den bare ute! Pus er høygravid og trenger kjærlighet. Han/hun er kjempe søt. Vær en dyrevenn, ellers melder jeg deg til dyrebeskyttelsen! Tro meg!»

Nævdal iverksatte straks en rekke tiltak for å holde katta i sikkerhet innendørs. Etter ei tid fikk hun være ute på dagtid, men ble borte sist mandag — for første gang på sju år, ifølge Stavanger Aftenblad.

— Siden dette skjer like etter at jeg får et trusselbrev er jeg overbevist om at noen har tatt henne, sier musikeren til avisa, og opplyste at han hadde hengt opp plakater og lagt lapper i postkasser med lovnad om finnerlønn.

TILBAKE: Immortal sto bak årets comeback på den norske black metal-scenen. Bandet ble stiftet i 1990. Foto: PETER BESTE/INDIE DISTRIBUTION Vis mer