Norske Hanneli (28) i Vogue

- De andre motebloggerne på topplistene kommer neppe dit, skriver vår moteansvarlig.

(Dagbladet.no): Her hjemme snakker vi om motebloggerne Ulrikke Lund (21) og Living Doll (22) eller om Fotballfruens (23) antrekk.

Det vi har glemt oppi det hele er at vi har en moteblogger i internasjonal klasse. I helgen ble hennes såkalte «outfits» løftet fram av Vogue.com under tittelen: «Fem dager. Fem stiler. En jente»
Navnet er Hanneli Mustaparta (28) og vi har alle hørt det før.

Typen til Hanneli Her hjemme har jenta fra Bærum vært best kjent som dama til Espen Lind (39). Hun som bor i New York sammen med ham og jobber som modell. Men for motebransjen er det nok snarere Espen som er typen til Hanneli.

Som moteblogger er hun i ferd med å få så mye kred i det internasjonale blogg-universet, at vi andre bare kan gå og legge oss.

Det begynte visstnok den dagen hun som tenåring møtte på fotografen Per Heimly i det hun og søstera snek seg ut fra et selskap for å smugrøyke. Heimly mente at den langbente jenta med det spesielle navnet hadde alt som skulle til for å bli modell, og det hadde hun jo. I dag jobber hun ikke bare foran kamera, men er også fotograf selv med oppdrag for blant annet Vogue og har jevnlig tilgang til noen av verdens største motetilstelninger.

Sykkel og hotpants På bloggen sin skriver Hanneli aldeles lite om hva hun har gjort i dag eller hva hun spiste til lunsj, men desto mer om mote. Hun viser fram sine egne bilder, samt bilder av seg selv og sistnevnte er i hvert fall ikke tatt hjemme i stua foran peisen med Iphone eller selvutløser. Når Hanneli legger ut bilder av dagens outfit er det mens hun sykler på en retro sykkel i platåsko og hotpants og med noen linjer om hvorfor hun valgte sykkelen fra jobb.

Mens de store småbloggerne her hjemme gjerne holder svenske Elin Kling som sitt fremste stilikon, skriver svensken igjen om norske Hanneli. Kling - motebloggeren fra Stockholm som i februar fikk sin egen H&M-kolleksjon - løfter for eksempel fram Hannelis solbriller og lurer på hvor hun har kjøpt dem. Og til gjengjeld trekker norske Hanneli gjerne fram "beautiful Elin Kling" på sin blogg. Snakk om naboskap.

Men de små er de største Så hvorfor glemmer man Hanneli i hverdagen når man snakker om de største, norske motebloggerne ?
Nettopp fordi hun er for stor.

Bloggbølgen er gedigen, på sitt aller sterkeste akkurat nå, og styrken i den ligger i nettopp det hverdagslige.

De som topper mest lest-listene bor ikke i New York, jobber ikke som modeller og er ikke kjæreste med en musikkstjerne. De skriver tvert i mot på norsk, legger ut bilder av seg selv som ikke har fotografkvalitet og byr på seg selv på godt og vondt. Lund, Fotballfrue og de store bloggerne selger den oppnåelige drømmen og sier at det er lov å vise seg fram, selv om du ikke nødvendigvis har Vogue-potensiale. Og det vil vi ha. Vi elsker mennesker - og kombinasjonen mennesker og mote er helt uslåelig.

LØFTER HANNELI: Svenske Elin Kling fikk i februar sin egen H&M-kolleksjon og er elsket av norske motebloggere. Selv løfter hun ikke fram så mange andre norske enn nettopp Hanneli.- Jeg vil ha dine solbriller, skriver hun. Foto: STELLA PICTURES Vis mer