Se Michael Jackson-minnestunden her

Starter klokken 19.00.

||| OSLO/LOS ANGELES (Dagbladet.no): Klokka 19.00 i kveld norsk tid er det klart for det som trolig blir den største minnestunden for en popstjerne i moderne tid, når kista til Michael Jackson ankommer Staples Center i Los Angeles.

Her venter 17 500 fans og noen av verdens største artister, som skal hylle den avdøde kongen av pop.

Utenfor kommer et ukjent antall mennesker til å samle seg. Los Angeles-politiet tror det kommer til å bli mange.

- Hvor stor folkemengden blir er det store spørsmålet alle lurer på. Og det gjør vi også, sier Jim McDonnell i LA-politiet til CNN.

Det er uvisst om kista med Jacksons kropp kommer til å befinne seg i Staples Center. TMZ melder at kista skal fraktes til minnestunden etter en privat samling med familien tirsdag morgen, mens CNN har slitt med å få dette bekreftet av arrangøren AEG.

Det som derimot er sikkert er at mange av Jacksons artistkolleger kommer til å opptre. Blant disse er Jacksons tidligere Motown-kolleger Stevie Wonder, Lionel Richie og Smokey Robinson. Andre som vil hylle Jackson er Madonna, Mariah Carey og John Mayer, samt folk som Martin Luther King III, pastor Lucious Smith og Al Sharpton.

Jacksons begravelse kommer til å bli en mediebegivenhet av de sjeldne, trolig enda større enn begravelsen til prinsesse Diana i 1997.

En rekke medier har varslet at de vil vise begravelsen direkte på nett, og det er knyttet stor spenning til om flere av disse vil knele under det store trafikkpresset.

Se minnestunden direkte på Dagbladet.no.