RIKSROMANTIKER: Ove Olsen lette etter kjærligheten på NRK i høst. Han leter fortsatt. Foto: Hanne Pernille Andersen/NRK
RIKSROMANTIKER: Ove Olsen lette etter kjærligheten på NRK i høst. Han leter fortsatt. Foto: Hanne Pernille Andersen/NRKVis mer

Sjekke-TV ble ingen suksess for denne karen

Ove (26) ble dumpa av alle damene på «Sigrid søker selskap». Likevel har han kjøpt dobbeltseng.

- KLART JEG IKKE GIR OPP. Den rette er der ute et sted.

Det sier Ove Olsen (26), karen vi i høst fikk følge i realityserien «Sigrid søker selskap» på NRK. Gjennom åtte episoder kjørte Sigrid Bonde Tusvik på for å finne partnere tre deltakere, deriblant ei dame til Ove.

Det gikk ikke særlig bra.

Til tross for at ymse jenter ble hentet inn til dates, ble det ikke stort på ham.

- Nei, det gjorde ikke det. Det kleineste øyeblikket var da jeg var på båtdate, sier Ove, og sikter til en relativt pinlig scene i episode to.

PÅ EN SUPERIDYLLISK dampbåt i Ørje skal Ove multidate fem jenter. Han innrømmer å ha en puls på to, tre hundre før daten, men synger på godstrofene sine, Bob Marleys «Don't worry 'bout a thing, every little thing is gonna be all right». En etter en stiger damene på.

En etter en sier de nei til flere dates.

- Faen, hva gjør vi nå, utbryter Sigrid Bonde Tusvik.

- Jeg gir ikke opp kjærligheten så lett, sa Ove og ler i dag, men innrømmer at det «svei litt der og da».

SJEKKE-TV: Sigrid Bonde Tusvik hjalp Karin Moe, Ove Olsen og Ragnar Bjørnstad på leit etter kjærligheten. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- Jeg følte meg ikke kul. I ettertid ser jeg humoren. Én rikserfaring rikere, tenker jeg.

Han sier det samme om alle avslag som fulgte.

- Jeg ble med i programmet av eventyrlyst. Jeg hadde innerst inne et ørlite håp om å finne kjærlighet, men først og fremst syntes jeg det var en once in a lifetime-sjanse, så jeg klinte til. Dét angrer jeg ikke på.

OVE BLE HANKET INN av produsentene som hadde sett profilen hans på nettsjekkestedet Sukker. De lette etter en kar fra Østfold. Innfødte Ove, som jobber i barnehage i Ås, passa bra.

- Jeg har hatt kjærester tidligere, to forhold, sier Ove, som allerede i første episode fikk refs av sjekkeguru Sigrid. Å sove på madrass uten seng, sto til stryk. Andre bommerter oppdaget han sjøl.

- En gang rota jeg meg helt bort etter å ha sagt til ei at hun lukta godt. I stedet for å gi meg der, begynte jeg å spørre hva parfymen het og hvor hun har kjøpt den og greier. Ikke bra.

Men etter hvert begynner det å likne på noe.

- I siste episode fikk jeg tips av sjekkeekspert Maddox. Jeg gikk bort til jenter, mens han fulgte med på skjerm. Det lærte jeg mye av, som å passe på å være laidback, sier Ove, og i serien ser vi at han hanker inn flere telefonnumre den kvelden.

Likevel ble det ingen forhold til slutt.

NORGES BESTE VORSPIEL: Denne saken er hentet fra dagens utgave av Dagbladet FREDAG. Les også om: • Sprit, spionasje og strømpeholdere! Ikke rart 60-tallet har erobret TV-skjermene. • Idol-favoritt Jenny Langlo (18) om kjæresten, øresusen og rosabloggere • Og så har vi møtt Casey Affleck og Matthew Broderick fra kinoaktuelle «Tower Heist» Vis mer

DERIMOT HAR OVE FÅTT hærskare tilhengere på Facebook.

Romantikere fra hele Norge heier på karen som ønsker seg ei med glimt i øyet, ei man både kan ha det gøy med og slappe av med. På byen kommer mange bort og ønsker ham det beste.

- Det store spørsmålet er, har du funnet noen lovende nå, Ove?

- Jeg er fortsatt singel. Det har blitt noen dates, og ja, jeg får en del frierbrev fra interesserte jenter på Facebooksida. Flere virker potensielle, men jeg ser det an. Kjemien må stemme. Jeg gir ikke opp. Jeg er på utkikk og har tro og håp om å finne ei i nærmeste framtid. Jeg tror du gjerne finner noen når du minst venter det. I mellomtida lever jeg ungkarslivet og har det fint.

- Ungkarslivet er vel ikke helt som før, hint hint madrass-hint?

- Nei da. Jeg HAR kjøpt ordentlig seng, dobbeltseng faktisk, sier Ove.

Han holder seg til favorittstrofa. «Don't worry 'bout a thing».

- Det ordner seg for snille gutter!