Stordalens bryllupsgjester sang allsang på flyet

Sjampanjen fløt på vei til Marrakech.

||| MARRAKECH (Dagbladet): At Petter Stordalen ikke har spart på noe når han har invitert til bryllupsfeiring i Marokko, var klart for bryllupsgjestene allerede da de ankom Gardermoen flyplass klokka sju i dag tidlig.

Der lå den røde løperen rullet ut, og gjestene fikk servert sjampanje og tre ulike typer makiruller før avreise. Og etter en fire timers lang flytur med spesilagde drinker og underholdning, er det noen overveldede gjester Dagbladet møter på flyplassen i Marrakech.

Minikonsert på flyet - Personlig synes jeg at sjampanje så tidlig blir litt i røffeste laget, så det ble en del eplesaft i begynnelsen. Men så kom ølen på bordet, og det passer bedre for meg, sier eiendomsbaron Christian Ringnes om flyturen.

BRYLLUPSMONOGRAMMET: Janne Danielsen, Fredrik Bjørkdal, Malin Sjoner og Sindre Sandberg holder plakater med monogrammet til Stordalen og Melhus. Alle foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

Han forteller at et av høydepunktene på turen, var da Askild Holm holdt en aldri så liten minikonsert for gjestene inne på selve flyet.
 
- Det er første gang jeg har sett et helt fly flytte seg fra den bakerste til den forreste delen.

Venstrepolitiker Abid Raja og kona Nadia Ansar drikker ikke alkohol, og holdt seg derfor til juice på festflyet.

GLEDER SEG: Kjendisinvestor Ola Mæhle og kona Vibeke skryter av brudeparets raushet. Vis mer

- Vi kommer til å huske alt. Det fløt vilt med sjampanje på flyet, ler ekteparet.

Detaljenes fest Sola har tittet fram eter en grå, litt regntung morgen. Men gjestene var godt utrustet uansett vær. På vei ned hadde de nemlig fått utdelt spesialdesignede Balmain-paraplyer med bryllupsmonogrammet til Petter Stordalen og Gunhild Melhus. Det samme monogrammet som også prydet det chartrede flyet.

- Det er helt tydelig detaljenes fest, det skjønner jeg nå, sier sjefredaktør i motebladet Henne, Ellen Arnestad til Dagbladet.

TROR PÅ ITALIENSK: Henne-redaktør Ellen Arnestad tror ikke Gunhild Melhus stiller i norsk design i morgen Vis mer

- Jeg har aldri vært på en flytur med DJ før, for å si det sånn, fortsetter moteredaktøren og gründeren, som blant annet kan røpe at gjestene sang allsang til Dum Dum Boys' «Splitter Pine» om bord på flyet.

- Dette er helt tydelig i Petter og Gunhilds ånd. Jeg tror at de har pønsket ut noe som er helt unikt, sier hun.

Store forventninger Arnestad er ikke den eneste av de rundt 250 bryllupsgjestene som har skyhøye forventninger til bryllupet, som ifølge ubekreftede beregninger skal ha en prislapp på rundt 20 millioner kroner.

SANG PÅ FLYET: Askil Holm. Vis mer

- Forventningene er helt enorme, sier investor Øystein Stray Spetalen.

- Vi har jo allerede fått utdelt et program. Det virker som at hvert eneste minutt er nøye planlagt, fortsetter han.

GLEDER SEG TIL VIELSEN: Den blir spektakulær og romantisk, tror venstrepolitiker Abid Raja og kona Nadia Ansar. Vis mer

- Vi trenger ikke å tenke på noen ting, skyter hotellmagnat Arthur Buchardt inn.

- Jeg har aldri vært med på en lignende flytur, sier skikonge Bjørn Dæhlie.

LITE SNAKKESALIG: Trygve Hegnar var også blant gjestene, men var ikke særlig lysten på å snakke med journalistene på flyplassen. Vis mer

- Dette er helt fantastisk, det er nesten så man ikke tror det. Jeg tror at dette blir en fest som ikke ligner noe av det noen av oss har vært med på før, sier sjefredaktør i Elle, Signy Fardal.

«1001 natt» Alle gjestene skal bo på det myteomspunne hotellet La Mamounia, som Petter Stordalen har leid for anledningen. Artistene har allerede ankommet, og i kveld skal gjestene nyte en privat middag med underholdning på hotellet, etter hva Dagbladet erfarer.

Grand Prix-general Per Sundnes tror vi vil få se mye norsk design under bryllupsfesten i morgen, men tør ikke gjette på hva slags kjole bruden har valgt seg ut ennå.

STORE FORVENTNINGER: Skikonge Bjørn Dæhlie gleder seg til morgendagens bryllup. Vis mer

- Men Gunhild er jo en virkelig stjerne. Hun kunne ha tatt på seg en søppelsekk og sett helt fantastisk ut uansett, sier han.

- Dette har vært et skikkelig prosjekt for henne, sier Ellen Arnestad om brudekjolen til Melhus.

TROR PÅ NORSK DESIGN: Per Sundnes tror den norske designeren Leila Hafzi blir en vinner blant de kvinnelige festdeltakerne i morgen. Vis mer

- Jeg tror at hun har valgt en italiensk designer. Jeg vet at hun ikke har valgt en norsk. Men jeg tror kjolen vil være preget av personligheten hennes, sier Henne-redaktøren, som selv har valgt et antrekk fra designer Ove Harder Finseth - mannen bak kronprinsesse Mette-Marits brudekjole.

- Den er i en litt «1001 natt»-stil, jeg ble litt inspirert av Marokko. Jeg må nesten klype meg i armen for å skjønne at jeg er her, sier hun.

SLAPPET AV MED COLA LIGHT: Arthur Buchardt holdt seg unna sjampisen på flyet, ifølge ham selv. Vis mer