FÅR KRITIKK: Flere har reagert på den svenske toppbloggeren Alexandra «Kissie» Nilssons Instagram-bilde, der hun viser fram hår under armene. Det vil ikke Stockholm-jenta ha noe av. Foto: Stella Pictures
FÅR KRITIKK: Flere har reagert på den svenske toppbloggeren Alexandra «Kissie» Nilssons Instagram-bilde, der hun viser fram hår under armene. Det vil ikke Stockholm-jenta ha noe av. Foto: Stella PicturesVis mer

Svensk toppblogger raser mot armhulekritikk: - Hva faen?

Alexandra Nilssons hår-bilde har gått som en farsott på nett.

(Dagbladet): Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at den svenske toppbloggeren Alexandra «Kissie» Nilsson (24) viste fram armhulehåret sitt til fansen forrige uke.

I løpet av helga har hår-bildet, som er lastet opp på Nilssons Instagram-konto med emneknaggen «Hårig feminist», fått over 1300 kommentarer.

Selv om mange berømmer jentas hårete stunt, er ikke alle like begeistra.

- Hva faen? Ifølge Expressen er det flere som skriver at bildet er «ekkelt», og mener bloggerens feministiske referanse er «dobbeltmoralsk», siden hun som kjent har benyttet seg av plastisk kirurgi.

Det vil ikke Stockholm-jenta, som har omlag 150 000 daglige lesere, finne seg i.

I et lengre innlegg på bloggen tar hun et kraftig oppgjør med kritikerne:


- Er bildet dobbeltmoralsk fordi jeg har operert meg? Hva faen har dette med utseendet mitt å gjøre? Absolutt ingenting!!, skriver hun og fortsetter:

- Jeg er så lei av ekle menn som tror deres meninger om kvinners ytre betyr noe. Det viser bare hvor dumme de er.

Fargerikt Det er langt fra første gang jenter viser fram armhulehåret på sosiale medier.

Glatte armhuler har vært en skjønnhetsnorm for kvinner i en årrekke, og den siste tida har flere protestert mot hårfjerningsidealet.

I fjor begynte flere til og med å farge armhulehåret, og trenden spredte seg i voldsom fart på Instagram.

- Det er veldig it-feministisk, som et demonstrasjonstog for kvinners rettigheter. Faktisk har flere menn også kastet seg på trenden, men dette er nok for spesielt interesserte, sa moteekspert Ida Elise Eide Einarsdóttir til Dagbladet den gang.

«Kissie» var for øvrig i vinden i fjor sommer, da hun risikerte millionbot for et blogginnlegg som ikke var merket som reklame.